Nejste přihlášen/a.
Také mi to podle popisu přijde zvláštní, ale zároveň mi od pátku 23. dubna do pondělka 26. dubna nepřijde "dávno". Co vám napsali při přiznání ID? Měli Vás pozvat k přezkoumání stupně ztráty pracovní schopnosti nebo jste samy měly včas dodat nové podklady?
Přesnou odpověď podle mne získáte na správě sociálního zabezpečení, jež důchody zasílá,
"Mámě kvůli mému ID odebrali právěže jiný příspěvky" > Výše státní sociální podpory i dávek v hmotné nouzi závisí na výši příjmu celé domácnosti. Po přiznání ID se zvýšily příjmy domácnosti, proto došlo ke snížení či odebrání dávek, na které zanikl nárok. > Nenapsala bych, že vám "odebrali příspěvky kvůli přiznanému ID, přestože se to tak asi jeví. Finance na péči o člena domácnosti, kterému byla přiznána invalidita, se vyplácejí jinou formou ("z jiného šuplete").
To pozastavení je nepříjemné, ale po přezkoumání zdravotního stavu se ID (nezdá se mi moc pravděpobné, že by invaliditu z III.stupně snížili na nulu, že by ID úplně odebrali) doplatí zpětně.
Škoda že jste to nevěděly dříve, mohly jste alespoň některé zprávy obstarat s předstihem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.