Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Prosím o radu pro známou.Investovala přez brokera Finocapital. Při žádosti o převod prostředků na kraptoměnovou peněženku jí to zamítli s důvodem,že švýcarský daňový úřad chce dopředu daň 35% z výnosu.Přitom peníze jdou od brokera z Kypru do Švýcarské peněženky.
Není to nějaký podvod?
![]() |
Finocapital.txt | 1.09 kB |
Tak pro známou jo?
Dobrý podvod. Nech to ještě chvíli na účtu brokera a ukradne ti všechno Příště lépe studovat.
Já jsem vybral všechno s příslibem že pošlu balík. Vyšlo to.Bylo mi hned všechno jasné.Ale paní která mě kontaktovala to chtěla udělat stejně a už po ní chtějí právě uvedenou částku. No je mi jí líto, našli jsme firmu která tyto peníze vymáhá, ale jí se to zdá podobný podvod. Možná nějaká státní instituce?
Nijak. Proto pořád někdo tluče do hlav nutnost investování, které slouží pouze k okradení. Lidi si nadají říci a chamtivost vítězí.
Dobrý den, recenze nelžou, FINOCAPITAL = rychlá a jednoduchá cesta, jak přijít o velké peníze. Nutno dodat, že "neopatrní" uživatelé (velmi mírné označení pro lidi, kteří absolutně ignorují, co se kolem nich děje) jim jejich podvody hodně usnadňují. Vše začne "obchodováním" s akciemi na "platformě" FINOCAPITALu. Potenciální oběť s pomocí "brokera" za malé částky doměle nakupuje akcie různých známých firem. O žádné obchodování se v tomto případě vůbec nejedné. Jde pouze o to, aby se na obrazovce se jménem uživatele zobrazovala pěkná čísla a hlavně nějaký zisk. Po nějaké chvíli "broker" např. paní Lenka Bayerová (Email: lenka.bayerova@finocapital.io, WhatsApp: +44 7490 414609) lámanou češtinou (zřejmě se jedná o občanku ukrajinské nebo ruské národnosti) doporučí velmi výhodnou investici za větší částku např. 100 000,-. Už si získala důvěru, a navíc otipovala oběť, a tak přesně ví, jak vysoko má jít. Oběť váhá, ale částku pošle. Peníze skončí na serveru kraken.com na účtu, který si oběť s pomocí brokera vytvořila a vlastně ani pořádně neví proč. Peníze okamžitě někdo vymění za bitcoiny, které zdánlivě odešle na účet oběti na FINOCAPITALu. Do pár dnů se oběti na účtu FINOCAPITALu objevuje zisk dosahující skoro 1 mil. Tedy "brokerka" nelhala. Toto je zlomový okamžik. Pokud oběť nechápe, že něco podobného možné není, zatmí se jí před očima a už vidí ten milion na svém účtu, je zle, protože fáze výběru je spojená s nutností předem zaplati daň. Tady by se dalo ještě bez velkých ztrát vycouvat. Daň se platí ze zisku, a tak může být hodně vysoká např. 250 000. Je to sice balík, ale co je to proti milionu, který bude za pár dní na účtu. Oběť zaplatí a jako potvrzení obdrží fakturu. Ta vypadá velmi věrohodně. V záhlaví je FINMA – švýcarský dohled nad finančním trhem. Teď už jenom počkat až peníze přistanou na bankovním účtu u české banky. Začíná to ale nějak drhnout. Na peněženku, která byla kvůli převodu peněz založena, nemohou být peníze poslány pro podezření z praní špinavých peněz a nastrčenými osobami je požadováno, aby se na ní předem objevila alespoň polovina očekávané částky. Tady už to začíná být hodně drsný. Aby se oběť dostala ke svým penězům musí zaplatit další. Už ale žádné nemá. I na tu daň si vypůjčila (vždyť jde jen o pár dnů). Váhá. FINOCAPITAL to sleduje, a tak pomocí jiných nastrčených osob přichází s nabídkou, která se nedá odmítnout. Tentokrát požadují "jen" 18 procent, ale musí to být do pár dnů zaplaceno. Tuhle hru dohraje do konce asi málokdo. Oběť je v koncích a svěřuje se. Stačí jeden dotaz na FINMA, aby se se ukázalo, že o dani nic neví a faktura je falešná. Po prozkoumání účtu na krakenu je jasné, že si oběť poslala daň na svůj vlastní účet, kde ji někdo cizí okamžitě změnil na bitcoiny a odeslal neznámo kam. Všechny peníze jsou nenávratně fuč.
Dobrý večer - mám přítele, který po pžadavku o výběr peněz (z peněženky) obdržel výzvu (fakturu) k zaplacení 15% daně pro FINMA se lhůtou zaplacení do 14, (navíc účet mu Finocapital zablokoval ) ..., podle textu této odpovědi soudím, že nemá smysl zaplatit, protože vlastně jde o podvod za strany Finocapital. ...
Byla jsem podvedena touto osobou - Jmenuje se Marie Kavková
(Email: markav@seznam.cz, WhatsApp: +420 725 811 187 vzácnou primitivní češtinou (zřejmě se jedná o velmi nevzdělanou osobu)
Vydává se za velmi chudou, nešťastnou a nemocnou ženu, dostává soucit a důvěru, půjčuje si peníze na různé potřeby, tvrdí, že pracuje jako makléřka FINOCAPITAL a slibuje rychlé vrácení vypůjčených peněz, protože ví, jak ji vydělat, ale Všechny peníze jsou nenávratně fuč.
Mám podobné zkušenosti. U společnosti FinoCapitall jsem přišel "jenom" o 500 dolarů, ale včas jsem vycouval. Pro verifikaci mé osoby požadovali osobní údaje včetně čísla BÚ, oboustrannou kopii platební karty a OP. To už jsem zavětřil a chtěl peníze zpět. Nic jsem nedostal. Je to PODVOD!
Jejich kontaktní jména:
Lenka Bayerová, tel. +44 749 041 609 (Spojené království), 357 222 226 05 (Kypr)
Lucie Straková, 467 027 810, 222 111 999 (Praha), +43 720 880 158 (Rakousko)
Mgr. Andrej Kellner, finanční poradce: andrej.kelner@finocapital.io (požaduje další peníze).
Už jsem s nimi skončil a v podstatě jsem rád, že jsem přišel svojí hloupostí jenom o 500 dolarů.
Zdravím,jsem jeden z Vás.Také jsem přišel o hodě peněz.
Nemá někdo zkušenost s tím že se ozvali z Finocapu,ale ne přímo z Finocap ale Finocap refundace a chtějí další penize
10% z částky které tam máte.
ozvěte se kdo má tuto zkušenost
Dobrý den
Finocapital skončil.
Ozvali se jako Finocapital refundace a chtěli 10% z částky kterou vám dluží. Pak vám peníze převedou.
Nedal jsem a už se neozvali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.