Nejste přihlášen/a.
Mám dva dotazy a nikde na ně nemohu najít relevantní odpověď.
1. Jak je možné, že zmizela chřipka?
Chřipka patří do stejné skupiny RNA virů. Takže pokud se opatřeními chřipka téměř vymýtila, jak je možné, že prakticky stejný druh viru se rozšiřuje?
2. Jak je možné, že Covid Pass byl ještě před třemi měsíci podle našeho Ministerstva zdravotnictví fake news, se nyní podle představ EK stává skutečností?
Já jsem ten dotaz asi špatně položil. Prostě mi jde o to, jak to, že dva viry se stejným mechanismem přenosu mají rozdílné chování v tom přenosu.
Chřipka+respirátory=účinné
Koronavirus+respirátory=neúčinné
Že se kovid pasy daly čekat, možná. Ale kdybyste toto napsal před půl rokem, tak budete označen za dezinformátora. Viz prtscr z webu Min. zdrav, kterýžto text tam již samozřejmě není.
Myslím si, že chřipka nezmizela, ale díky rouškám a respirátorům se buď zmírnila a nebo nebyla v takovým množství, aby se o ni mluvilo. Já bohužel přechodila chřipku A i B. Už si nepamatuji jestli jsem se před 3 měsíci cítila hůř, ale vyšetřenií mi bylo uděláno z důvodu, že neustále kašlu. Možná je to právě důsledek té chřipky.
I přes respirátor a dezinfekci ruk jsem si ve čtrvtek donesl pěknou chřipku s nemocnice při hodinovém čekání v čekárně.
Před půl rokem tzv "protidezinformační" web Ministerstva zdravotnictví psal o povinném očkování a kovid pasech jako o dezinformaci. Nyní ve stejné stati tento text zmizel a je tam již psáno "vysvětlení" o tom, že očkování je vlastně fajn pro dovču.
Můžeme onemocnění šířit i po očkování?
To zatím nevíme. K posouzení účinku vakcíny při prevenci asymptomatické infekce bude zapotřebí dalších hodnocení, včetně údajů z klinických hodnocení a z použití vakcíny po její registraci.
Proto i očkované osoby budou zatím muset nosit roušky či respirátory, vyhýbat se shlukům lidí v uzavřených prostorách, dodržovat omezení fyzického kontaktu atd. K revizi těchto pokynů mohou vést i jiné faktory, včetně toho, kolik lidí je očkováno a jak se virus šíří v komunitách.
K čemu je tedy pas?
To nikdo netuší. Zřejmě jen opatření na oko. Jinak to nedává žádný smysl. Před i po stejně. To je uklidňující...
Virus je zase jen virus.I chřipkový má v historii miliony mrtvých.Vakcinace i u chřipky ušetřila spoustu životů a také léčebných nákladů.Každý rok se nechávám očkovat na chřipku a 20 let nevím,co to je.Dokonce jsem přesvědčen,že i proti covidu mohou získané protilátky vytvářet odolnost.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.