Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se zahojí neštovice?

Od: zuzee* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat kdy se zahjí neštovice uplně. Před 2 týdny je syn dostal cca 5 dní se mu dělali nové pupínky. ted už má pouze strupy. Ty co vím už infekční nejsou.

Včera jsem zjistila že dcerka to dostala taky. )Zajímalo by mě jak dlouho trvá než se neštovičky uplně zahojí, tedy i ty strupy? Dávali jste děti se stroupky do školky? Chodily jste ven? Mazali jste něcím ty jstroupky pro rychlejší zahojení.

Už mě to hodně štve a ještě jak naschvál to dcerka chytila až 2 týdny po synovi.

Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nikam nespěchejte, celé to utrpeníčko trvá asi 3 týdny. Raději bych dítě do školky nedával. Hrozí , že mu některé dítě při hře stroupek strhne a potom zůstávají ošklivé jizvičky Vydržte to a hlídejte dědi aby si stroupky neškrábaly.

ilona*
hodnocení

0x

Pokud jsou stroupky pořádně zaschlé a není venku zima,děti ven mohou.Pozor ovšem na strhnutí! Do školky syn nastoupil po cca 4 týdnech od vypuknutí nemoci,až odpadl i ten poslední stroupek.Mazali jsme to mastičkou z lékárny,název už bohužel nevím,ale všude poradí.Chce to jen trpělivost!

malvinka*
hodnocení

0x

U nás onehdy také propukla epidemie a nakonec jsem je chytla já zároveň s přiušnicemi,

Mazali jsme postižená místa bílým pudrem z lékárny. Zasněhováno bylo všude, ale chladil.

hodnocení

0x

Co si pamatuji a co nás i učili v Biologii dítěte, dá se uspíšit odpadnutí opravdu! suchých stroupků, vykoupáním a odmočením ve vaně. A froté ručníkem odstranit. Infekční už to není. *hej*Celé generace neštovice sušily tekutým pudrem a teď se na to nic nedává. Nechává se volný průběh. A vždycky je jedna až dvě dlouho a jsou trošku jiné, než planky. Prý jsou to, jakoby, pravé. Ty se hojí dlouho a nechávají jizvy. Chce to trpělivost, klid a teplo. Je to nepříjemná nemoc, ale co už?!;)

lidus*
hodnocení

0x

Vydržte a v žádném případě strouky neodstraňovat, dcera si je ve třech letech na čele strhla a jako dospělá musela na laserem vybroušení čela.

zuzee*
hodnocení

Stroupky v žádném případě odtranovat nebudu, ale syn si bohužel jeden strhl takže určitě bude jizvička, ale co už.

Dcerka je teprve na začátku, strašně mě štve že to dostala až 2 týdny p osynovi, takže to bude muset být minimálně 3 týdny doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]