Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat kdy se zahjí neštovice uplně. Před 2 týdny je syn dostal cca 5 dní se mu dělali nové pupínky. ted už má pouze strupy. Ty co vím už infekční nejsou.
Včera jsem zjistila že dcerka to dostala taky. )Zajímalo by mě jak dlouho trvá než se neštovičky uplně zahojí, tedy i ty strupy? Dávali jste děti se stroupky do školky? Chodily jste ven? Mazali jste něcím ty jstroupky pro rychlejší zahojení.
Už mě to hodně štve a ještě jak naschvál to dcerka chytila až 2 týdny po synovi.
Děkuji za odpovědi.
Co si pamatuji a co nás i učili v Biologii dítěte, dá se uspíšit odpadnutí opravdu! suchých stroupků, vykoupáním a odmočením ve vaně. A froté ručníkem odstranit. Infekční už to není. Celé generace neštovice sušily tekutým pudrem a teď se na to nic nedává. Nechává se volný průběh. A vždycky je jedna až dvě dlouho a jsou trošku jiné, než planky. Prý jsou to, jakoby, pravé. Ty se hojí dlouho a nechávají jizvy. Chce to trpělivost, klid a teplo. Je to nepříjemná nemoc, ale co už?!
Vydržte a v žádném případě strouky neodstraňovat, dcera si je ve třech letech na čele strhla a jako dospělá musela na laserem vybroušení čela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.