Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moc na vickach od plechovek

Od: bauerlukin® odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, někde jsem slysel nebo četl že na víčkách od plechovek byva krysi/myší moč. Co je na tom pravdy? díky předem za odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, to se může stát, když se myš dostane např. do skladu nebo spíže - potom hrozí leptospiróza. Zdravím!

cs.wikipedia.org/...

jezevec*
hodnocení

2x

Jeden z nejstarších hoaxů a urban legend, divím se, žes neslyšel i tu druhou část, kdy se nějakej Číňan z takový plechovky napil a natáhnul brka...

Na druhé straně je ten způsob otvírání mimořádná prasárna.

72mona
hodnocení

0x
Je to možné. Ale je dost pravděpodobné, že si takto "označené" plechovky všimnete. Tato moč by měla být hlavně cítit a nejspíš i po zaschnutí vidět. M.

hodnocení

0x

Pokud jste příznivec detektivek D.Dána, kde detektiv Krauz pokaždé plechovku opláchne, tak to dává smysl. Já ty detektivky mám taky rád, nicméně prakticky je pravděpodobnost dost malá, mnohé plechovky mají ještě sekundární obal - jsou zabaleny třeba po 4 kusech v PE fólii) krom toho, i kdyby tak krysy byly, mohly by teoreticky kontaminovat tak maximálně horní patro, pokud by šlo o ,,volně ložené´´ plechovky.

Ale proč ne, když je Vám ten pocit nepříjemný, klidně můžete i preventivně pixlu opláchnout. Já tedy pivo z plechu napřímo taky nedávám, pivo se pije ze skla, z hliníku mi to připomíná vojenské časy, kdy jsme občas měli pivo donesené v kouli ze světla a popíjeli z ešusů...*smich*

hodnocení

0x

Už delší dobu oplachuji všechny plechovky vařící vodou. I když jsou ve fólii a v tom případě je to asi zbytečné, ale zvykla jsem si na to. Kdo ví, co všechno ve skladu po nich leze.*sok*

pb®
hodnocení

0x

Může být a proto víčko plechovek před otevřením omývám teplou vodou, zvlášť když je obsah určen k okamžité spotřebě bez tepelné úpravy. Ono i kdyby myši ve skladu nelezly, tak se zbožím manipuluje hodně lidí a viděl jste někdy sklady potravin či vnitřek auta, který to vozí?

Bože ! Vy se tedy, nikdy, v žádném případě za žádných okolností nenechejte zviklat k návštěvě třeba masokombinátu *smich*

hodnocení

0x

Ježišmarjá, tak prostě nějaký svině to pochčijou. Nežeru víčka, ale to, co je uvnitř. Připomíná mi to, jak někteří lidi chodí s respirátorem v lese několik km od obydlené oblasti.

Ovšem to víčko nejdřív v obsahu vymácháte ..

25.04.21 13:16

A jak?

Nápojové plechovky (o nichž je řeč) se otvírají utopením části víčka v obsahu. Silné povahy následně obsah lemtají ocucáváním zbytku víčka ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]