Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence bývalého partnera

Od: jt odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, moc prosím o pomoc. Před deseti lety jsme si s již bývalým partnerem brali hypotéku na dům, psaná byla pouze na něj, neboť já toho času byla na mateřské. Pred cca pěti lety jsme se rozešli, s tím, že já zůstanu s dětmi v domě a on se odstěhoval do jiného města. Já nadále platila hypotéku ze svého (hotově) udělala rekonstrukci domu a konečně po nástupu do práce a schválení me hypotéky jsem dům od bývalého partnera koupila. Cena byla poměrně nižší než tržní, a to z toho důvodu, že po celých 5 let jsem hypotéku platila já a veškeré úpravy by domě byly až za me působnosti po rozchodu. Nyní krátce po prodeji na sebe bývalý partner vyhlásil insolvenci. S největší pravděpodobností na mě insolvenční správce podá odpůrci žalobu. A já se ptám, jaké šance mám prokázat, že jsem o úmyslu krátit věřitelé nevěděla a pokud mám nějaké účty a svědectví o rekonstrukci na domě, jaké jsou mě šance uspět. Moc děkuji za odpovedi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladis*
hodnocení

0x

Nevim, jak budes presvedcovat IS hyenu, ktere jde jen o provizi. Podle me udela vsechno pro to, aby inkasovala. A z prodeje nemovitosti bere 15% pokud se nepletu.

Barak bych preventivne okamzite prevedl na dceru, matku, pritele. Myslim, ze na treti osobu uz nemohou. Pokud tedy ve lhute 20 dnu ti to nestopnou. Ale radeji si to over u dobreho advokata.

jt
hodnocení

To je právě to, jeden právník mi řekl, že nemusím mít obavy, že to mohu prokázat, druhý mi řekl, že to bude obrovský boj. Vim, že IS jsou bezpáteřní, a proto věřím, že žaloba na mě bude podána, ovšem dle právníků je prý insolvenční soud spravedlivý. Převedení nemovitosti na další osoby lze, ale v případě neúspěchu u soudu půjde věřitel stejně po mně.
ladis*

Jak budete prokazovat, že jeho dluhy nevznikly za partnerství?!

Ja bych to tedy neriskoval a advokatum neverim. Tahat se po soudech? Udelate jednu chybu nebo advokat neco promeska... IS, pokud barak nebude uz v dosahu ale prepsan na jinou FO, po tobe uz nepude, dokud ho mas na sebe, jak rikam, za tech 15 % mu to stoji zkusit.

ostatne jak to dopadlo s blazny Hsystemu? Barak budou platit trikrat? :(

jt
hodnocení

Myslím, že prokazat, že dluhy vznikly až v dobe, kdy jsme spolu nebyli, lze. V každé bance lze zjistit, kdy byla půjčka schválena a následně čerpána. To si myslím, že by až takový problém nebyl.
ladis*

Jasne, a jak to souvisi s tim, ze barak prodal pod cenou tesne pred insolvenci? Bezte ji delat advokata :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]