Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chvění těla

Od: alenas odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer, objevuje se mi vnitřní třes, chvění celého těla, mám pocit, že mi pracují pořád nervy a svaly
Nekdy třes chvění rukou, někdy i nohou, někdy celého těla, slabost určitá
Občas i lehké mravenceni také
Jiný problémy nemám,ale než půjdu k lékaři, ví někdo jestli se takto projevuje i nádorový onemocnění? Měl to někdo, kdo měl rakovinu? Nebo je to spíš vzácnější průběh u rakoviny.
Diagnózu mi nikdo neurčí, spíš mě zajímá jestli to měl někdo ve vztahu k rakovině?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Může být psychického původu. Stres, nespavost, úzkosti, "nervy" --- neurotické sebepozorování svých potíží, a když hned píšete o rakovině, nápadá mě psychika.

hodnocení

2x

Ne rakovina, ale co třeba nedostatek hořčíku? U mě se nedostatek projevuje obdobně, proto používám Magnosolv (na předpis neurologa)...a je klid, alespoň u mě.

poplach*
Přesně tak! I když tady na poradte se tím horčíkem nešetří, a předepisuje se tu každému na kteroukoliv nemoc :-D Chtělo by to nového smajlíka co na sebe nervózně sype hořčík :-D

Ano je tomu tak, nejčastější příčinou třesu těla a brnění bývá nedostatek hořčíku. Pro začátek zkuste jíst banány, maliny, ořechy (zejména para). Kupte si v lékárně doplněk stravy: hořčík (magnezium), nejlépe s vitamínem B6. Teprve poté bych to řešila s lékařem.

:)

hodnocení

2x

Rakovina tohle nedělá. Snad při chemoterapii, ale to je něco naprosto jiného. Vím to, zažila jsem to.

hodnocení

1x

Při potížích s páteří někdy brní ruce, může to jít i do nohou a v těle cítíte takové vnitřní chvění.

liska5
hodnocení

0x

Taky mne první napadl nedostatek Mg. Lékař by předepsal tu lepší verzi Magnosolv.

Jinak si dejte mák, ořechy, vločky, obil.klíčky, fazole a zel fazolky, banán, mandle, řepnou melasu, kakao.

Jestli jíte bílé pečivo, hodně sladkosti, pijete alkohol a nejíte zeleninu, tak máte zákonitě hořčíku málo.

hodnocení

0x
Nekdy to take byva po kave, nebo to muze byt nizky tlak.

alenas
hodnocení

0x

Nemůže třeba brnění být způsobeno i nadorem? Utlačováním nějakého nervu?

Proč hned nádor? Můžeš mít "přesezenou ruku nebo přeleželou nohu". Kde si myslíš, že nádor by nměl být, aby brnělo tělo? To je hodně velký nesmysl.

alenas
hodnocení

Třeba určitý nerv to může stlačovat jen proto to brni chvíli
Tak například nervy jsou hodně za slinivkou
liska5

Asi myslíte solární nervovou pleteň. Ta je v břiše až vzadu kolem břiší tepny. Co by ji tam skříplo? Jedině boxerský úder. Ten ale znamená zástavu a ne brnění celého těla. Běžte k lékaři, aby Vám tu teorii vyvrátil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]