Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cizí těleso v oku

Od: kemo® odpovědí: 7 změna:

Existuje nějaká oční pohotovost? Mám v oku pravděpodobně kousek cihle a nemohu ho už tak 5 hodin dostat ven. Vizuálně vidět není.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

Pohotovost okamžitě, nebudou li umět pomoci, očaře zavolají.

hodnocení

3x

Před Vánoci jsem nesla výzdobu na hřbitov. Takovou bílou kytici, větvičky nastříkané drobečky polystyrénu. Před bránou prudce zafoukalo - a měla jsem to v oku. Trápila jsem se 3 dny. Vyndat to nešlo, samo to nevyplavalo. Až manžel mě nahnal do auta a jelo se do nemocnice. V neděli. Na očním velmi příjemná mladá lékařka, nějak mi obrátila víčko a během chvilky ten polystyrén odstranila. Byly tam prý 3 kousky. Zákrok vůbec nebolel.

Byla jsem pak jako znovuzrozená. Oko nebolelo, nic už tam nevadilo. Ani mi nevadil ten poplatek za pohotovost. Dala bych klidně i víc. Proto bych radila totéž - zajet na oční, dřív, než se nečistota v oku zanítí. Taky jsem se 3 dny trápila, zbytečně. A mohlo to být pryč hned, jen nebýt paličatá a nečekat, že se stane zázrak. Jaga.

tak to jste dopadla dobře-mně musela pí lékařka na očním odd. hledat mikroskopem, nakonec našla byla to malounkatá štěpinka kamene,okem neviditelná ale ...

Podruhé také mikroskopem (loni 10-11 měsíc?)pro změnu špona,musel jsem ji tam mít cca1/4 roku,co jsem naposledy řezal flexou trubku. Pocítil jsem ji po asi 90 večerním kápnutí kapaek na zelený. zákal-štípalo to jako...z ničeho nic.

zaseja
hodnocení

2x

Je oční pohotovost

hodnocení

1x

To dělá normální doktor na pohotovosti. Oční pohotovost myslím není. Já měl dysi nějaký trn a vytáhli mi ho.

hodnocení

1x
V ambulanci pohotovosti si poradí.

liska5
hodnocení

0x

Chyťte si horní víčko za řasy, stáhněte ho nadzvednuté a přeložte přes spodní víčko a nějakou dobu / několik minut/ to tak držte.

Někdy taky bolí podrážděné oko, jako by tam něco bylo, ale jde jen o škrábanec. Hodně se tento stav zklidní ve spánku. Ten je u očí přímo ozdravný.

Napište, jak tohle řešili na pohotovosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]