Nejste přihlášen/a.
Existuje nějaká oční pohotovost? Mám v oku pravděpodobně kousek cihle a nemohu ho už tak 5 hodin dostat ven. Vizuálně vidět není.
Před Vánoci jsem nesla výzdobu na hřbitov. Takovou bílou kytici, větvičky nastříkané drobečky polystyrénu. Před bránou prudce zafoukalo - a měla jsem to v oku. Trápila jsem se 3 dny. Vyndat to nešlo, samo to nevyplavalo. Až manžel mě nahnal do auta a jelo se do nemocnice. V neděli. Na očním velmi příjemná mladá lékařka, nějak mi obrátila víčko a během chvilky ten polystyrén odstranila. Byly tam prý 3 kousky. Zákrok vůbec nebolel.
Byla jsem pak jako znovuzrozená. Oko nebolelo, nic už tam nevadilo. Ani mi nevadil ten poplatek za pohotovost. Dala bych klidně i víc. Proto bych radila totéž - zajet na oční, dřív, než se nečistota v oku zanítí. Taky jsem se 3 dny trápila, zbytečně. A mohlo to být pryč hned, jen nebýt paličatá a nečekat, že se stane zázrak. Jaga.
tak to jste dopadla dobře-mně musela pí lékařka na očním odd. hledat mikroskopem, nakonec našla byla to malounkatá štěpinka kamene,okem neviditelná ale ...
Podruhé také mikroskopem (loni 10-11 měsíc?)pro změnu špona,musel jsem ji tam mít cca1/4 roku,co jsem naposledy řezal flexou trubku. Pocítil jsem ji po asi 90 večerním kápnutí kapaek na zelený. zákal-štípalo to jako...z ničeho nic.
Chyťte si horní víčko za řasy, stáhněte ho nadzvednuté a přeložte přes spodní víčko a nějakou dobu / několik minut/ to tak držte.
Někdy taky bolí podrážděné oko, jako by tam něco bylo, ale jde jen o škrábanec. Hodně se tento stav zklidní ve spánku. Ten je u očí přímo ozdravný.
Napište, jak tohle řešili na pohotovosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.