Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poprvé v evidenci úřadu práce-zkušenosti

Od: rudas odpovědí: 5 změna:

Byl jsem živnostník a nyní jsem se ocitl poprvé na úřadě práce. Paní úřednice byla příjemná a poradila mi s vyplněním registrace co jsem nevěděl. Po druhé navštěvě mi dala zajímavou pracovní nabídku a poradila mi, že bychom to mohli zkusit s doporučenkou, aby to mělo větší šanci na úspěch. Tak jsem to zkusil, nejprve se domluvil telefonicky se zaměstnavatelem, kdy by se mu to hodilo a následně přišel na osobní schůzku. Dal jsem mu svůj životopis a paní personalistka mi sdělila, že předemnou se pán jednatel společnosti rozhodl příjmout jiného mladšího ucházeče, který nemá před starobním důchodem a je z jeho příbuzenského pokolení. Tak jsem si nechal potvrdit tu doporučenku a zklamaný odešel.Je tam napsáno několik kolonek a paní s úřadu práce mi řekla, že bez důvodně to nemohu odmítnout. Jedna kolonka mi není jasná a nevím, jestli je to v pořádku a má stejný význam jako ta předchozí.

1- je přijat ode dne...pracovní zařazení...

2-je zařazen do výběrového řízení

3-není přijat z důvodu obsazení pracovního místa

4-není přijat z důvodu

5-pracovní místo odmítl z důvodu

Myslel jsem, že správně by měla být z důvodu obsazení pracovní pozice zaškrta varianta č.3

Místo toho mi zaškrtla variantu č.4 s dovětkem OBSAZENOST POZICE Smysl věty je stejný varianta 3,4.že by to bylo správně bez nějakých problémů? Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladis*
hodnocení

0x

Duvod je stejny. Napada me, proc jste se nezeptal personalistky a ptate se nas?

Otazka je, proc vas odmitli kdyz jste s nimi predem hovoril? To se rozhodl asi 10 minut pred vasim prichodem?

A jakou zivnost jste vykonaval?

hodnocení

0x

Jste asi nadšen.

Poznáte sám, že úřad práce Vám vhodnou práci k Vašemu vzdělání a schopnostem nikdy nenajde. A zametačů silnic je vždy nedostatek, že.

Lidi před důchodem nikdo moc nechce. Nejsou výkoní a perspektivní. Navíc, jak mi kdysi řekl jeden zaměstnavatel:"raději vezmu tebe se zájmem, než povaleče a flákače před důchodem z minulého režimu, který byl zvyklí nedělat a ještě pokukovat co by kde ukradl". Takto mi to řekl.

Ale stejně tak zaměstnavatelé kvalifikovaných jobů chtějí lidi z praxí. A né mláďata, co vylezly ze školy a nic neumí.

pado1
hodnocení

0x

Asi se jim více hodil bod č, 4. Nad tím už nedumejte. Nebyl jste přijat a to se vám ještě může stát několikrát. Zkuste se poptávat i sám ve firmách, můžete mít štěstí, že zrovna někdo odchází a místo ještě nemají hlášené na ÚP. Horší by pro vás bylo, kdyby jste místo vy sám odmítl.

lamy13
hodnocení

0x

Je to v úplném pořádku, nebojte - jste vzorný. Je jasné, že získat slušné pracovní místo bude čím dál těžší. Až covidoví zaměstnaní - nezaměstnaní zjistí, že se nemají kam vrátit, tak to teprve začne šrumec. Pokud to není tajemství, jaký je váš hlavní obor činnosti (co umíte, co byste chtěl dělat)?

ladis*

Místo a zaměstnání jistě :)

Práci ne.

Ale kolika % na ÚP se chce opravdu pracovat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]