Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znemožnění přístupu do bytu po rozchodu

Od: karelvitek odpovědí: 8 změna:
Dobrý den s přítelkyní s kterou mám dítě se rozcházíme . Chce odejít k rodičům ... Žili jsme ve společné domácnosti 12let. Zajímá mě jestli můžu vyměnit zámky až odejde? Ne že bych ji nechtěl vydat její věci ale taky nechci aby tam nastoupily nějací "stehováci" až nebudu doma ... Pak by po domluvě proběhlo stěhování za mé přítomnosti... byt je můj . děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sagasg
hodnocení

3x

To je smutný, po 12 letech chcete čekat, až odejde, a rychle vyměnit zámky? Tak spolu sbalte věci, připrav jí sbalené krabice někam do chodby a domluvte se na datu stěhování. Že se znovu vrátí teprve na stěhování. V tu chvíli můžete klidně vyměnit zámek, protože budete domluveni, že už tam až do stěhování nepřijde. Ale trochu důstojnosti by bylo fajn.

xxk
hodnocení

2x

Byt je váš, tak až odejde, si zámek můžete vyměnit a s expřítelkyní se po té dohodněte, kdy se přesně bude od vás stěhovat, a v tu dobu buďte doma. Tím potom nebudete dělat nikomu žádné problémy.

ladis*
hodnocení

0x

Muzes a hned po vymene ji prokazatelne doruc na dodejku anebo si to doruceni nahraj na video, vyzvu k vyzvednuti jejich veci s pevnym navrhem terminu a s zadosti, ze pokud ji na rzeny termin nevyhovuje, at te neprodlene kontaktuje s navrhem jineho terminu. Dorucil bych kopii vyzvy i k rukam rodicu (kdyz tedy s nimi je jedna ruka).

Jinak by se ti velmi snadno mohlo stat, ze ti tam nastoupi stehovaci a vlozku si odvrtaji a neudelas nic :) Bude tvrdit, ze tam ma domacnost a bran se. Bude to tezko pravne postizitelne jednani.

Blbost. Je to JEHO byt a ona k němu nemá žádná práva. Bydlela jen u něho. Takže oprávněná výměna vložky a její věci až po domluvě s ním jako majitelem bytu. Předpokládám, že ona s ním nemá žádnou smlouvu o bydlení. Rodiče s tím nemají nic společného, je plnoletá.

ladis*

Zeleny je strom zivota, seda je teorie.

Kdyz fo holka udela jak jsem ja popisoval, soud ji neodsoudi. Ona tam bydlela xx let a treba tam ma i TP.

Kso jinzabrani cin udelat? Jen to lejstro co jsem popsal, to by mohla dostat respekt, ze vim, co delam.

lamy13
hodnocení

0x

Pokud má přítelkyně v bytě trvalé bydliště, tak to tak jednoduché nebude. Co znamená "až odejde" - to jako ráno do práce nebo opustí domácnost natrvalo?

Trvalé bydliště je evidenční údaj, neplynou z něj skoro žádná práva k bytu na té adrese.

ladis*

správně, ale co myslíš že se holce stane, když tam 10 let bydlí a odvrtá to protože řekne na podání vysvětlení, že ztratila klíč a potřebovala nutně své věci, protože měla objednané stěhováky a přítel to nebral?

Vůbec nic se jí nestane :) Pokud tedy chlapec neudělá, co jsem řekl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]