Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mají vegani proti mléku?

Od: candy odpovědí: 50 změna:
Co mají vegani proti mléku a vejcím? Chápu že nechtějí jíst maso ale proč i tohle? Vždyť žádné zvíře tím neumírá. Chápu že nežijí úplně v ideálních podmínkách ale pokud si člověk připlatí, tak lze koupit i produkty od malých farmářů kde si zvířata krásně žijou. Mléko se přece musí těm kravám brát aby nedostaly zánět do vemene- to je mají nechat farmáři trpět? A tak jako tak se ty zvířata narodily jen aby nám sloužily. Kdyby bylo na veganech tak je jen pár zvířat v zoologických protože nikdo by nechoval prase nebo slepici jen tak. Snaží se vegani vyhubit několik živočišných druhů?
Ale prostě člověk živočišné produkty potřebuje a kdo tvrdí že ne, tak je blázen a stejně to časem pozná na svém zdraví. Možná pár lidí zvládne žít jen na zelenině, ale to je minimum lidí.

50 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Veganí nejí nic co je živočišného původu.

max*
A ryby jite?

Ano, ryby, prasátko, kravičku mléko a mléčné výrobky také včetně vajec.Zelovoc také.

pb®
hodnocení

2x

Viděl jste někdy velkokapacitní kravín? Já ano v Hodkovicích u Prahy. Narozená telata jsou od krav odebrána záhy po narození a jsou po jedné chována v ohrádkách krmená náhražkou mléka. Protože kráva má po porodu nejvyšší laktaci. Krávy nejsou na pastvinách, jsou v kravíně a možná tak udupaném výběhu, sice navolno, ale jich mnoho. Podestýláno je jim né čistou voňavou slámou, ale jejich vlastním vysušeným hnojem, který je před tím zpracován v bioplynce. Kráva se zapouští velmi často a kolem věku 5 let (nebo když klesne produkce mléka pod určitý limit) jde na jatka. Jako určitě kravíny doznaly velké pozitivní změny, co se welfare týká, ale přesto je to továrna na mléko, kde krávy jsou výrobní stroje.

Proti mléku od jedné doma chované kravičky by asi vegan nenamítal tolik, ale přesto je třeba krávu zapustit a musí porodit tele, kdy dost často jde tele na jatka, obzvlášť býček. Takže vlastně nutností k produkci mléka je ve veganových očích vražda zvířat.

A z jaké dálky jste to viděla?

pb®
Zevnitř i s komentářem.
ccc*

Od začátku do konce nesmysl.

pb®
V čem konkrétně?
A co slepice, které jsou celý rok v kleci na 20cm čtverečních a po roce jsou vynosené, tak jdou na smrt, protože se nevyplatí je živit.
ladis*

Prosaji se drive za 20,- a dnes treba za 60,- chovatelum a nesou dalsich 6 let.

Bihuzel jsou tak vystresle, ze nekdy jich 50% po prevozu pochcipa, dalsi problem je integrace do hejna...

Ladis-*palec*.Ale nikdy nám žádná takto nepošla, a všechny začali po jisté době nést!

Pb a kolik času jste tanm při té prohlídce, když jste na toto odbornice strávila-trávíte?

Diesel a jak myslíte, že to je? Kráva bohužel déle nežije, 4 až 5 let max, protože pak přestane vydělávat. Býček jde na smrt hned po narození. Pokud má štěstí a někdo ho koupí, žije rok. Máte to všechno v tom filmu, co jsem psal dole. Těch prasáren je mnohem mnohem víc v tomto průmyslu. Obrovské dotace, aby EU udržela dominantnost a zabránila produkci mléka z rozvojových zemí. Bohatí bohatnou více a více na úkor chudých. Tak stejné je to ve veškerém průmyslu...

jabraka*
hodnocení

1x

Mléko je sice alergen,i když ne mléko,ale mléčný cukr -Laktoza.Proto se spíše jako mléko samotné,spíše konzumují sýry,případně mléko kvašené,případně jogurty, a tvaroh.Ty tuto alergii nezpůsobují.

Živočišné bílkoviny jsou u veganů problém spíše duševní.Jen je to jejich "náboženství"zcestné.Je známo,že první předkové lidí byli sběrači a živili se spíše ovocem,plody a nanejvýš malými živočichy,pokud se neurodilo.Jakmile se odebrali do rovin a stali se chodci,potravy rostlinné ubývalo a během tisíciletí se stávalo maso častější potravinou.A mělo to na tělo opočlověka nesmírný vliv.Začaly se přijímané bílkoviny aplikovat svými proteiny do tvorby mozkových bůněk.Zlepšila se funkce a kvalita mozku.Důsledky byly revoluční.Ty druhy opočlověka,které setrvávaly u rostlinné potravy,vymíraly,Byly prostě "hloupější".V jednom časovém období mohlo na Zemi žít i několik typů Homo sapiens.Ovšem právě jejich vývoj právě díky problémům se strvováním končil v slepé uličce,Přežili do dnešní doby příslušníci rodu Sapiens-sapiens.Jejich mozek jim pomáhal překonat nezdary přírody

JABRAKA

liska5

Zapomněl jste na primitivní zemědělce, kterak s hákem rozrývali panenskou zem a osévali prapůvodním obilím.:-D

Ono totiž záleželo, kde se ten pračlověk nacházel a jaká byla zrovna doba / i ta ledová/

break

Ty seš zcestnej...

liska5

Kdo, já?

Já jen dodávám k výživě lidstva na úsvitě dějin od Jabraky.

break

On je z cesty

fertuo
"Začaly se přijímané bílkoviny aplikovat svými proteiny do tvorby mozkových bůněk.Zlepšila se funkce a kvalita mozku.Důsledky byly revoluční."
Muzete toto tvrzeni rozvest? Pripadne nejaky zdroj. Dekuji
liska5

Nejdříve pračlověk slezl ze stromu, uvolnila se mu ruka na práci, u které musel myslet. Na výživu mozku mu stačily ořechy, co roztloukal pěstním klínem. Mozek váhově zas tak moc nepřibral, ale členil se a přibývaly miliardy spojů /gyrifikace/. Masitá potrava spíš stála za mohutnější postavou, čelistmi, zdatností, výdrží a odolností vůči chladu.

A proto dnes Homo sapiens, jako jediný druh trpí civilizacnimi chorobami jako třeba vysoký tlak, cukrovka, artróza, štítná žláza, rakovina, infarkt a mnoho dalších...
candy

Rakovina, cukrovka, nemoci srdce... vy jste neměl nikdy psa nebo kočku, že? A dost možná žádné zvíře. Zvířata mají také cukrovku, nádory, problémy s játry... Takže homo sapiens fakt není jediný druh trpící těmito neduhy +)

Já se nebavim o domácích zvířatech, které nemají moc na výběr, co dostanou k snědku. Bavím se o zvířatech v přírodě. Samozřejmě všude je znát činnost největšího predátora člověka, který způsobuje hromadné vymírání druhů...
ladis*

@Stir zapomnels na rakovinu tlusteho streva, v cem jsou Cesi pri nejlepsi na svete (vlastne nejhorsi)...

Hele lidi, vegan? Clovek je prokazany vsezravec a vegani? Ja myslim ze budto pulku zivota skacou okolo jidla anebo suplementuji anebo jsou tezce nemocni (podviziveni) a jeste o tom nevedi. Nic co by bylo prirozene. Ale oni neni ani prirozene, aby na Zemi bylo takove mnozstvi lidi, aby tak tezce nemocni prezivali na pilulkach a spousta dalsiho. Vymknuta z kloubu ˇˇ :))

candy

Zvířata ve volné přírodě mají také nemoci, jen jaksi je problém vyšetřit volně žijícího tygra, že jo. Bývají nemocné, jen nenavštěvují svého veterináře, který by je mohl diagnostikovat. To vegani mají obecně trošičku problém s argumentací. :) Stejný hlod, jako veganské oblíbené "gorila má svaly a jí z 95% rostlinnou stravu!". Veganům asi nedochází, že gorila má trošku jinak přizpůsobené trávení a z těch jejích kořínků by žádný vegan nepřežil. :)

V čem se gorila liší od člověka? Stoupni si před zrcadlo a otevři ústa, myslím dostatečný důkaz. A jestli je ti jeden důkaz málo, srovnej si délku střev s masožravci, důkaz druhý.

hodnocení

1x

Člověk-vegan dojde k uvědomění, že takzvaně hospodářská zvířata ve velkochovech trpí a lidé se k nim chovají špatně. Údajně žijí ve strachu, který pociťují podobně jako my. Nejrůznější výzkumy, nejen z poslední doby, ukazují, že tato zvířata jsou stejně jako lidé schopna cítit emoce, strach i bolest. Utrpení, které by člověk nikdy nedopustil u svého psa, prožívají denně miliony hospodářských zvířat.

Ekologické důvody tkví hlavně v tom, že chov zvířat neúměrně znečišťuje planetu. Respektive spotřebovává příliš mnoho vody a zabírá drtivou většinu zemědělských ploch.

Zdroj: denik.cz/...

*cteni*

gordon
hodnocení

0x

ale krava normalne nedojí...ty krávy jsou neustale oplodnovany aby porad dojily a telata se jim zakratko odebiraji. Porad dokola...teda myslim, ze to tak je.

No nicmene mas pravdu...kdyby jsme tyhle zivocisne druhy nemeli k uzitku...nejspis by uz byly vyhlazeny nebo vedene jako ohrozene.

gordon

je to proste problem no.. a neni na nej poradne reseni...vsechno zdomacnelo...bylo z ochoceno... prestalo zit v prostredi na, ktere bylo prirodou uzpusobeno...my lidi v civilizaci... zdomacneli zakrsli psi...hospodarska zvirata...je to smutne, a zridka je nejakemu druhu doprana moznost plne se projevit zpusobem, jakym je prirodou uzpusoben. Veci uz nejsou ciste..puvodni...je to takovy mišmaš, prijde mi. Mozna vlci si uchovavaji svou puvodni podstatu... Cokoli co neprislo moc do styku s clovekem a jeho vytvory. I sam clovek je domestikovan, ochocen, zijici v kleci, na obrovske hromade...je domestikovan, "kastrovan" aby nebyl moc agresivni a nevznikaly tak boure ve spolecnosti. Nepopiratelny je fakt, ze lidi je moc a ma to vliv na vsechno. Cim vic nas je, tim za vic stisnenejsich podminek musime kazdy zit a tim je tlak na to aby jsme nebyli k ostatnim lidem agresivni, kteri s nami tu klec sdileji. Dobre to jde videt u japoncu nebo cinanu...jsou to uplni kastrati.

Á pozor,odborník cowboy!?Kolik let máte odpracováno u krav?

liska5
hodnocení

0x

Mléko jiného druhu pije z celé živočišné říše jenom člověk. Taky je vedeno, jako jeden z nejčastějších alergenů. Ten rozdíl od mateřského ve složení je velký a taky to mnoha lidem neprospívá, i když jim chutná. Kravské mléko má např. asi 9x víc vápníku, neboť tele roste rychleji. To škodí našim cévám, protože tolik ho naše tělo nedokáže uklidit do kostí a zubů, jak nám nalhávají reklamy mléčného průmyslu. Pak se s jeho bílkovinou a cukrem musí poprat naše ledviny, střeva ap. Taky se dá na něj vytvořit závislost. V Číně ho nepijí a nejedí mléčné výrobky.

Vajíčka jsou jiný problém. Ty velkochovy! To je kolikrát děs, jak vypadá nosnice, která za život pod žárovkama s přerostlými drápy na půl metru čtverečním zobe průmyslový granulát obohacený barvivy a antibiotiky...

Ano kravské mléko (a nejen to ) pije více méně jenmm člověk ,ale proč? Perotože jiný zvíře v dospělosti nemá jak k mléku přijít. Tu vymoženost mají jen zvířata chovaná člověkem kočka, pes, prasce...

liska5

No, má ještě ty kozy, ovce, buvoly,... Ale člověk pít nemusí mléko žádné. Normálně by žil bez něj. To holt historický vývoj přinesl s ochočováním zvířat. Jiné potraviny / zelenina, maso, cereálie, luštěniny a ořechy/ ho plně zastoupí. Mnohým lidem by to pomohlo ke zdraví. I těm kočkám to tuším nedoporučují.

candy

No dobře, ale jaký je třeba prblém u slepic co chová člověk na vesnici, mají výběh a jsou zdravé? Vegani jsou i proti tomu. Proč?

A ne, mluvíte z cesty, mléko nemá přebytek vápníku, to vegani mají většinou křehké kosti kvůli jeho nedostatku. V Číně už dávno jí mléčné výrobky jako my, ten trend se tam za posledních pár let proměnil. Sotva země zbohatla, vykašlala se na sóju a lidé jedí mléčné jako my.

Ale pes a kočka taky nesmí pít mléko, to jen člověk mu to nutí.
liska5

Candy, nejsem vegan, tak za mne domácí vajíčka ano a s chutí. Jen jsem popsala, že se mohou vegani odvolávat na podmínky chovu nosnic.

A k té křehkosti kostí: Člověk jen na veganské stravě vůbec nemusí mít problémy s křehkostí kostí. V zelenině, luštěninách, ořechách a cereáliích je Ca - vápníku dost. Tam jde o to mít dostatek D vitaminu, který Ca do kosti uklidí. K aktivaci provitaminu D na vitamin je potřeba sluníčka na pokožku, kde přeměna probíhá. A pak je nutný pohyb, aby stimuloval prokrvení prostřednictvím okostice..Funkce tvoří orgán. Jakmile nohy nechodí, kostní mřížka nemá důvod se v nich stavět a Ca se do ní neusazuje. Ještě je tu faktor hormonální u žen po klimakteriu.

ladis*

@liska5 "Ale člověk pít nemusí mléko žádné. Normálně by žil bez něj. "

Bravo! Tohle muzete napsat o 97% vymozenostech, co denne delate :) Ty 3% jsou: jidlopiti, vymesovani a spanek. Zbytek 97% opravdu delat nemusite a "normalne byste bez nej zila" a 300.000 let tady homo sapiens sapiens takhle drive fungoval.

ladis*

@liska5 "za mne domácí vajíčka ano a s chutí."

Takova drobnost: kdybych vam dal slepy ochutnavkovy test, a dvojite zaslepeny, tak dost pochybuju, ze bez treningu poslepu rozeznate vejce domaci a vejce z Tesco za 0,99 Kc/ksTo plati o vetsine potravin! Na to existuje spousta studii a testu! Takze ty pohadky o "kvalite" a "chuti" jsou hlavne marketing.

Ktery funguje. Treba u reznika fronta az na ulici. Lidi jsou totalne vymasteny. Kdyz jsem se s tim reznikem bavil, odkud to ma, co myslite ze mi rekl!? :)) Nevi, normalne pulky z jatek. Co mu dovezou, to nejlevnejsi. Ale lidi si mysli, ze "to je domaci", no tvl! Radsi verim masu v tescu kde je stitek puvod porazka vsechno z Reichu, znPolska uz mene :) Lidi jsou fakt blbi.

Jak to vypada trochu oldskul, kupujou jak blbi.ps: ja mam domaci vejce taky, nebo i maso... Paradoxne vetsi bobky mam pri tech domacich (vejcich) nez prumyslovych. Protoze vim ze jsou testovane.

Vegani nemají dost vápníku? Pěkná blbost.

hodnocení

0x
Na svém zdraví to pozná ten, kdo to mléko pije!
break

Pozitivně nebo negativně?

liska5

"Mlíkaři" mají častěji anginy, chudokrevnost, cévní problémy, průjmy, alergie.

Mně stačí dát si večer bílý jogurt nebo šálek mléka a ráno mám zalepenou pusu. Jsem z těch, koho mléko zahleňuje. Za pár týdnů budu mít už mléko kozí a sýry z blízké kozí farmy, to snáším líp.

max*
A proc jite vecer jogurt nebo pijete mleko?
Vzdyt je to nesmysl.
pb®

No nevím. Můj manžel vyrůstal na doma vypěstované a odchované stravě. Doma krávy, kozy, prase, slepice, perličky, krůty, kachny. Denně vypil litr mléka a nakupovat chodili jen chléb, vše ostatní bylo domácí. Zdravějšího člověka aby jeden pohledal. Budeme spolu 17 let a za tu dobu, nepočítám-li teď o Vánocích covid, neměl ani angínu, ani chřipku. Když má jednou za 5 let rýmu tak jeden den trochu víc smrká, když já a děti máme virovou gastroenteritidu, tak je mu špatně půl dne, mně běžně i týden.

Mléko a mléčné výrobky způsobují odvápnění kostí, jelikož je to kyselinotvorná strava a obsah vápníku v nich nestačí ani na srovnání pH krve, tak se další minerály čerpají ze zásob v kostech a svalech. A živočišné tuky udělají v krvi další nepořádek...
liska5

Pro PB. Jsme každý jiný, máme jiné dávné generace předků, kteří se různě adaptovali v různých prostředích. Teorie podle krevních skupin funguje, a pořád se mění vývojem. Váš muž pochytal vhodnou konstelaci genů a má štěstí. I prostředí, ve kterém vyrůstal mu nahrálo. S mlékem si nejlépe poradí organismus lidí, co si nesou v genech prapra předky pastevců, čili krev.skupina B.

My jsme taky doma jedli jen maso, vajíčka a vše domácí vypěstovane a vychované na zahradě a louce. Žádné pesticidy, žádné práškování, žádné růstové nebo podpůrné hormony zvířatům nebo antibiotika a jsem taky zdravý. Mléko jsem ale pil pouze z cecíku a nikdy později jsem ho nepotřeboval. Takže kdo má doma krávu nebo kozu takhle chovanou a mléko mu nevadí, ať si ho klidně dá a jestli má i tazatel svoji krávu na své biofarmě, tímto se mu omlouvám. Kdo ale ví, kolik procent tuku má čerstvé kravské mléko a kolik to obchodové, které se nikdy nezkazí, stejně jako jogurty, měl by se zamyslet nad tím, co konzumuje.

hodnocení

0x

youtu.be/...

hodnocení

0x
Doporučuji zhlédnout tento film na netflix

youtu.be/...

hodnocení

0x
Mléčný komplex - film si najděte na netflix nebo někde jinde. Doporučuji! Pak některé přejde na mléko chuť úplně. Od obrovských dotací, přes ničení planety, vraždy krav po 4-5letech a mladých býků, pokud se vůbec narodí a u člověka nemoci i rakovina!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]