Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování covid - samoplátce

Od: jakell® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

ěxistuje nějáká možnost, jak se nechat očkovat na covid, když mi je trochu přes 20 let? I kdyby to bylo placené. Projížděl jsem google a tuto informaci jsem zatím nenašel.

Díky.

doplněno 22.04.21 14:06:

Ptám se kvůli testování ve škole. Kdybych náhodou byl pozitivní, neměl bych šanci dohnat zkoušky a praktickou výuku.

Covid jsem prodělal na Vánoce v celkem pohodové formě, ale to je mi už asi prd platné.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím. Ne, musíte čekat až na Vaši věkovou kategorii přijde řada. Pokud jste zdravý a netrpíte nějakou nemocí která z Vás dělá rizikového pacienta, musíte holt vydržet..

hodnocení

2x

Obrať se na svého praktika/obvoďáka.

Další šance je přes známého doktora a nevyužité vakcíny, které je třeba dovyužít. Jsem naočkován já i moje manželka přesně stejným způsobem (já 65, manželka 53).

doplněno 22.04.21 14:10:

@jakell: Pokud jsi prodělal Covid, pak obecně máš 1/2 roku protilátky a tedy bys neměl mít problémy.

@satan - nemusí mít protilátky po prodělání covidu. Protilátky se dají zjistit Elisa testem cca 500kč. Neplatí, že každý prodělaný covid má automaticky protilátky. Někomu se také protilátky hodně rychle vytratí.

Jednak nejsem satan! a dále jasně píšu "obecně"!

Takže se nauč číst a přemýšlet, pak můžeme diskutovat dále.

Co se protilátek týká, znám případy, kdy očkovaný člověk měl cca 30 dní po očkování protilátky 0,00 a opačně neočkovaný člověk po před rokem prodělaném covidu měl protilátky 107.

Tak co mi k tomu řekneš?

hodnocení

0x

Zatím nelze. Očkování bude hrazeno i pro mladší, ale musíte vyčkat. Není možné se zaregistrovat na očkování jako samoplátce.

vilik*
hodnocení

0x
Počtěte si ve zprávách. Dnes nebo včera jsem zachytil titulek, že existují zájezdy do zemí, které očkují za peníze. Cena myslím byla zmíněna 2000 a více Eur.
Možná ale patříte mezi rizikové skupiny obyvatel, v tomto případě byste měl prioritu, ovšem v podmínkách se neorientuji.

Nedávno (na začátku dubna) to bylo možné v Srbsku. Už jsme pomalu chystali výlet - ale mezitím to srbové pro cizince stopli. Nebylo by to ani moc drahé - jedna cesta by přišla asi na 300-400 korun. Možná to zase časem obnoví.

vilik*
Tak to je super cena. To stojí za to udělat si výlet.
Já osobně jsem laxní. Až na mě dojde řada, tak půjdu, ale jinak bych kvůli tomu extra nejel. Minimálně 2 dny času, 7 tisíc za palivo a poplatky, a sám, protože nikdo jiný v baráku zatím nechce. Ale tazatele chápu, minulý rok jsem zažíval něco podobného, potřeba, být v určitou dobu zdravý a obavy, jestli mi do toho nehodí vidle nemoc nebo karanténa.

To jsem myslel cenu za rozpočítanou cestu. Auto by se bez problémů naplnilo. Cesta cca 2 * 700 km.

hodnocení

Díky všem za informace-

hodnocení

0x
Nepodléhejte panice, než půjdete do důchodu, tak je určitá šance, že to stihnete. Pravda, do té doby tady bude tolik mutací, že to bude tak dvacátá řada očkování na pokračování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]