Nejste přihlášen/a.
Ted mi je 23 let udělal jsem Bc. a jsem 4 rokem na Vysoké škole, muj zivot ve zkratce - sikana od 1 tridy(kdyz jsem to rekl vychovny poradkyni, tak mi rekla tak se bran, ona sama byla sikanovana a rekla mi tohle), posmesky, mlaceni to stejny na stredni. , chtel jsem cvicit, ale nemohl jsem, protoze kvuli stresu ze skoly jsem mel zdravotni problemy-bolest bricha atd. vyhejbal jsem se lidem, neresil sikanu, nechodil ven, byl jsem nerd u kompu a o prazdninach nevylezl z baraku. Ted jsem na Vysoky mam kamarady,holku, ale nedokazu se smirit s minulosti, ze jsem se nechodil ven, nic nedelal ( i kvuli sikane mel jsem zdravotni problemy), neresil sikanu. Ted mam sice dobrej zivot, ale pripadam si jak odpad kvuli minulosti
Dobrý den, každé ráno si řekněte: "Na minulost se už vy*er, věnuj se přítomnosti a na budoucnost mysli přiměřeně, bez stresu a buď na ní připraven." Zdravím!
Pokud jste měl problémy se šikanou po celou školní docházku a potom i na střední škole, může jít, podle mého názoru, o problém v sociální komunikaci, díky kterému se svým spolužákům můžete jevit jako nějak "jiný". Sociální komunikaci se lze časem naučit korigovat, takže v dospělosti už nemusí být tato "odlišnost" či neobratnost tolik patrná.
Co se týče některých výše uvedených rad, například ono "braň se, buď chlap" a podobně, mohlo by v tomto případě dojít k ještě větší eskalaci šikany, protože lidé např. s poruchou v sociální komunikaci (nechci tvrdit, že je zrovna tohle Váš problém) sociální interakci často nesprávně odhadnou.
Další věcí, známou z Jungovské psychologie je to, že potlačením nepříjemných psychických obsahů se jich nezbavíme, jen je "zasuneme" do podvědomí, odkud se ale můžou nějakým způsobem dále projevovat např. ve formě neurózy. Proto je nutné se se svou minulostí nějakým způsobem usmířit. Tož asi tolik.
To v prvnim a druhem odstavci se dnes muze nazyvat: poruchy autistickeho spektra. Zalezi jen na te intenzite. Ono bez znalosti rodinne anamnezy nelze varit z vody.
Oni ti lide mohou byt (vyjimecne) genialni (ne kazdy je Rain Man, oo% neni), no obcas v necem nadanejsi nez v te socialni komunikaci.nekde jsem videl dokument, nejaky chlapik co delal snad pro Roling Stones nebo nejakou kapelu a byl autista, sahli mu do mozku, a uz zacal byt normalni uplne se zmenil, uz se dovedl zkamaradit... Je to v mozku.
A proč řešíte minulost, když v současnosti máte již život lepší? Pokud se s minulostí nedokážete vyrovnat sám a překáží Vám to v současném životě, obraťte se na psychologa. S jeho pomocí se Vám snad podaří minulost odstřihnout a více se soustředit na současnost a budoucnost. Minulost nezměníte a nemá smysl se trápit tím co nemůžete změnit. Ale ne každý se s tím umí vyrovnat sám, proto doporučuji probrat to s odborníkem.
Jsi to ty?
ps: to jsou fakt starosti, pokud je to real otazka a ne trolling - koukat se do minulosti, mozna mas problem i se soucasnosti, jen si to nechces priznat anebo potrebujes na neco se vymlouvat (duvody - kdo nechce, hleda duvody)?
Minulost hod za hlavu a res, co ti zbyva do smrti, cas se kazdym dnem krati. V minulosti se stouraji jen looseri.
Trošku vím jak se cítíš. I já mám období svého života za které se stydím. A občas se mi samo v hlavě připomíná. Důležité je jak se vnímáš? Cítíš že jsi byl v minulosti oběť a tohle vědomí si neseš i teď v současnoti, i když se ti zdá, že máš leoší život. To je normální v lidské povaze. Je to psychologické.
Naše budoucí rozhodnutí ovlivňuji 2 faktory. Zkušenosti zminulosti a strach. To jsou dva největší strašáci a vyrovnat se s nima jde těžko. ALE JDE TO! Hodně lidí, ti říká, že se máš chovat jako chlap postavit se tomu strachu a čelit mu. Kdo tohle říká, neví co radí, protože je to špatně. Ty musíš se hlavně se s vím strachem smířít. Musíš ho přijmout. A hlavně a to nejduležitější. Musíš si sám odpustit. MuÚSÍŠ SE SMÍŘÍT A ODPUSTIT SI. To je klíč k vnitřnímu míru. (Psychologie)
Bohužel ti už neporadím jak toho dosáhnout, protože každý jsme jinčí a na každého platí něco jiného.
Pokud máte dobrého kamaráda na Vejšce a nebo přítelkyni, svěřte se jí. Vám se uleví a oni to pochopí... =D
Oběť jsi často myslí, že to co se jí děje, je její vina. Proto si musí odpustit a musí vědět, že nic z toho, co se jí stalo neni její vina. I oběť si musí odpustit, aby se mohla posunout dále. To jsou základy psychologie, sebeodpuštění a odpoutaní se od minulosti. Toto lze udělat mnoha způsoby, ale každý si musí najít vlastní, protože mysl každého člověka je originální a na každou platí něco jiného.
Svěřit se je jedna možnost, ale musí to být ten správný člověk, který to pochopí, který nás má rád, takové jací jsme. A bere nás tak.
V tomto případě to může být nejlepší kamarád/kamarádka, přítelkyně, manželka, mamka, táta, bratr, sestra, atd...
Prostě někdo kdo si nás Váží a má nas rád takový jací jsem, kdo ví, že se na nás může spolehnout a jsme k tomu druhému 100% upřímní. Takový člověk tě pochopí. Ne nadarmo se říká, že sdílena radost je dvojta radost a sdílena bolest je poloviční bolest. Za mně říkám, svěřit se přítelkyni, uvidíte, že ocení, když se jí tímto způsobem otevřete.
Ti kdo jsou v manželství nebo v dlouhodobém vztahu pochopí jak to myslím.
Odpustit si? Stydis se? Pred kym a proc?
Pokud se stydis, ze jsi nekomu neco udelal, mel by ses omluvit a odpustit by ti mel poskozeny, ne?
Sverit se nekomu, ze jsem uplakanek? Jo nejlepe zenske To rozhodne zeny pritahuje, mit vedle sebe sraba.
To bych rozhodne nedelal, ostatne jen slabosi davaji o sobe vice informaci, nez je nutne, nikdy nevis kdy to ta ze ska zneuzije nebo pouzije a hlavne, tim ze se sveris, ti v realite NIJAK NEPOMUZE. Mozna jen psychicky, pokud jsi holka (uplakanek). Asi jsem cynik nebo co, ale nebudu vykladat neco, na co nejsem hrdy nekomu jinemu proboha! Co je to za logiku?! Prenaset bremeno na druhe, zatezovat ostatni problemama, ktere nevyresi, od toho je farar nebo psycholog
mozna jsem neco nepochopil.
"Odpustit si" je myšleno jinak.
Každý z nás ví jak by se měl v určité situaci správně zachovat, ne vždy se tak stane ať už z důvodu strachu nebo jiného.
Člověk je pak na sebe naštvaný a nemá to v sobě vyřešené. Bojí se zda to příště zvládne lépe.
To odpuštění sám sobě a přijmutí se takový jaký jsem ti pomůže k tomu, že si to v sobě pořešíš a budeš v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.