Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přerostllé nehty diabetika, které je strach stříhat

Od: stepm® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, řešili jste někdo u svých nemohoucích (pra)rodičů přerostlé nehty na nohou? Babičce rostou už i do výšky, je to prostě cenťák tlustý nehet, který nelze ostříhat ani po rozmočení. Některé jsou zahnuté až dolů pod prst. Jelikož se jedná o diabetičku a celkově její zdravotní stav je špatný, tak zdravotnický personál to nechce řešit a pedikér taky ne. Jenže babičku to trápí a my máme obavy, že jí je třeba zatrhneme při manipulaci s ní. Tak mě napadlo - co je místo stříhání zkusit obrousit nehtovou bruskou? Prostě brousit tak dlouho, až budou vypadat aspoň trochu normálně? :D Má smysl kupovat něco takového? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matylda*
hodnocení

3x

Dobrý den, myslím, že vámi navrhovaný způsob je prakticky jediný možný, pokud vynecháme ruční broušení. Mám to vyzkoušené na sobě, přihodil se mi také takový nehet. Jen je třeba dávat pozor na to, aby se bruskou nezavadilo o kůži, protože moje bruska má celkem vysoké obrátky a kůži spálí. Také je dobré používat roušku, protože broušený nehet hodně práší. Pod nohu samozřejmě lavorek na spadaný sajrajt. Je ho hodně. Jednou tady někdo radil na tyto nehty protiplísňové prostředky exoderil, je to buď mast nebo roztok. Používám oboje a nehet se za půl roku znatelně zlepšil. Obrousila jsem ho i shora na tenko, takže roztok nebo mast se lépe vstřebá. Jen je to dlouhodobé a je třeba užívat denně. Ale raději asi nejdřív probrat s doktorem.

hodnocení

3x

Doporučila bych navštívit PODIATRA, který se zabývá takovými stavy nohou a nehtů diabetiků.

pb®
hodnocení

1x
Má nehtovou plíseň. Takže nehtovou brusku ano, obrousit co jde a kapat něčím proti plísni. Diabetici by měli navštěvovat pedikéra, ten by na plíseň upozornil včas. Dlouho trvá, než zasáhne celý nehet a dlouho než se vyléčí.

Doplním: kapat proti plísni na ten obroušený nehet, aby se prostředek lépe vstřebal.

jajo
hodnocení

0x
skuste najst podologa, co by to spravil, negapem co to nechcu spravit, je to ich praca. Oni to vedia obrusit, ale vsak kupte to, ale skuste aj prehovorit ineho podologa, pedikera, maju svoje brusky. Naozaj mi to je luto, ze to nehcu riesit. a hej rozmočit poriadne o zbrusit. Lenze ako diabetičke jej skuste neporanit kozu, maju ju jemnú. Ste dobry vnuk, ale treba to riesit este s podologickou spolocnostou, zavolajte 7m a vysvetlite, poslite fotku, nech pomozu, na to su a na to maju tie sproste brusky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]