Nejste přihlášen/a.
V dnešní době to mají všichni špatné. Choďte s přítelem na procházky, třeba do lesa, jestli některý máte pejska, tak ho vezměte s sebou, hrajte si s ním. Asi dopoledne sedíte u počítače,ale odpoledne ven můžete. Dřív jsme neměli počítač, na rande jsme chodili pořád ven, u nás nepřipadalo v úvahu, že bychom šli třeba do cukrárny nebo byli doma . Ze mne venku špatná nálada většinou spadne. Pokud by se tvůj stav nelepšil, byla bych pro, poradit se s lékařem, v krajním případě může předepsat léky, ale snad to nebude tak kritické. Váš věk je náročný i v normální době , nechci tě nějak utěšovat, ale bude líp a s rozchodem nespěchej, ublížila bys sobě i příteli. Přeju ti hodně štěstí.
Není zatím lepší o takových problémech mluvit třeba s maminkou, babičkou nebo kámoškou? Já bych se asi snažila svého přítele ušetřit nějakých líčení svých stavů a už bych se objednala ke svému lékaři, aby mne poslal psychologovi n.psychiatrovi. Dneska se kvůli covidu i obvoďákovi volá, abyste si domluvili termín, kdy si dojít pro doporučení.
Kdo vám diagnostoval "deprese"? Vy sama dle internetu? Nebo máte lékařské vzdělání? Deprese je nemoc jako každá jiná. Když vás bolí zub, zajdete k zubaři, tak proč nejít o pomoct k lékaři?
O svého přítele přijdete pokud papouškujete jednu a tu samou vě pořád dokola. Mám pocit, že jste už minimálně jednou zde žádala o radu.
Najděte si Centrum duševního zdraví tzv. CDZ ve Vašem nejbližším městě a hned se tam objednejte. Čekací lhůty do psychiatrických ambulancí bývají na hodně měsíců. CDZ téměř okamžitá pomoc a nevadí, že Vám ještě nebylo 18 let.
Vyhledejte psychologickou podporu na povídání a pro zhodnocení situace odborníkem.
Zdravotní pojišťovny teď nabízí příspěvky na okamžitou psychologickou pomoc - 7000kč VZP 10 návštěv po 700kč (jednou lze změnit terapeuta, nedoplácí se), ČPZP 5 x 500kč (max doplatek do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky. Odkazy poradte.cz/... Terapie může probíhat online z domu. Nemusíte nikam chodit, pokud nechcete. V nabídce seznamu jsou také lékaři MUDr. s psychoterapeutickým výcvikem, někteří psychiatři.
Poukaz by mohl být na Vašeho přítele, jestli mu brzy bude 18 let? Nebo třeba od rodičů. Využijete spíše pro sebe.
Psychoterapie je také možná zdarma u klinických psychologů (čekací lhůta od 3 do 6 měsíců) přes žádanku od lékaře (např praktického) anebo si můžete platit soukromě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.