Nejste přihlášen/a.
potřebuji pomoc. Bohužel se mi stala nepříjemnost, při které mám jistou psychickou poruchu. Nechci psát s čím to má spojitost.. ale už se to se mnou táhne více jak 3/4 roku. První dva měsíce extrém, pak celkem ok a teď se to zase zhoršuje. Příteli hned vždycky vše řeknu, jenže se za to stydím, že ho furt s tím otravuji, ale nemám se komu jinému svěřit. Je nám oběma 17 let a divím se, že mě stále miluje kvůli takové s prominutím debilní poruše.. Jenže teď se přiznám, že když se to zase zhoršuje (ani nevím jak to zase začalo), tak poprvé v životě zažívám opravdové deprese a samozřejmě se mu svěřuju. Možná je to způsobeno tím, že jsme pořád zavření více jak rok doma a nemáme žádný sociální život, tudíž mám hodně času přemýšlet nad svou poruchou a být zase ve špatné náladě.. Strašně moc si přeju, abych se té poruchy zbavila a abych si nepřipadala vedle svého milovaného přítele jako psychopatka. Moc ho miluji, ale zároveň si říkám, že když nejsem psychicky v pohodě, tak ho nechci s sebou táhnout dolů.. ano přemýšlím nad nejhorším - rozchodem..
nechci to dělat ale zároveň mě to trápí za něj..
Prosím jaký na to máte názor..?
3x
V dnešní době to mají všichni špatné. Choďte s přítelem na procházky, třeba do lesa, jestli některý máte pejska, tak ho vezměte s sebou, hrajte si s ním. Asi dopoledne sedíte u počítače,ale odpoledne ven můžete. Dřív jsme neměli počítač, na rande jsme chodili pořád ven, u nás nepřipadalo v úvahu, že bychom šli třeba do cukrárny nebo byli doma . Ze mne venku špatná nálada většinou spadne. Pokud by se tvůj stav nelepšil, byla bych pro, poradit se s lékařem, v krajním případě může předepsat léky, ale snad to nebude tak kritické. Váš věk je náročný i v normální době , nechci tě nějak utěšovat, ale bude líp a s rozchodem nespěchej, ublížila bys sobě i příteli. Přeju ti hodně štěstí.
2x
Není zatím lepší o takových problémech mluvit třeba s maminkou, babičkou nebo kámoškou? Já bych se asi snažila svého přítele ušetřit nějakých líčení svých stavů a už bych se objednala ke svému lékaři, aby mne poslal psychologovi n.psychiatrovi. Dneska se kvůli covidu i obvoďákovi volá, abyste si domluvili termín, kdy si dojít pro doporučení.
Můj přítel mě jako jediný vyslechne pořádně a napíše mi k tomu co si o tom myslí i když vytahuju v podstatě jedno a to samé téma..
1x
Kdo vám diagnostoval "deprese"? Vy sama dle internetu? Nebo máte lékařské vzdělání? Deprese je nemoc jako každá jiná. Když vás bolí zub, zajdete k zubaři, tak proč nejít o pomoct k lékaři?
O svého přítele přijdete pokud papouškujete jednu a tu samou vě pořád dokola. Mám pocit, že jste už minimálně jednou zde žádala o radu.
0x
Najděte si Centrum duševního zdraví tzv. CDZ ve Vašem nejbližším městě a hned se tam objednejte. Čekací lhůty do psychiatrických ambulancí bývají na hodně měsíců. CDZ téměř okamžitá pomoc a nevadí, že Vám ještě nebylo 18 let.
Vyhledejte psychologickou podporu na povídání a pro zhodnocení situace odborníkem.
Zdravotní pojišťovny teď nabízí příspěvky na okamžitou psychologickou pomoc - 7000kč VZP 10 návštěv po 700kč (jednou lze změnit terapeuta, nedoplácí se), ČPZP 5 x 500kč (max doplatek do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky. Odkazy poradte.cz/... Terapie může probíhat online z domu. Nemusíte nikam chodit, pokud nechcete. V nabídce seznamu jsou také lékaři MUDr. s psychoterapeutickým výcvikem, někteří psychiatři.
Poukaz by mohl být na Vašeho přítele, jestli mu brzy bude 18 let? Nebo třeba od rodičů. Využijete spíše pro sebe.
Psychoterapie je také možná zdarma u klinických psychologů (čekací lhůta od 3 do 6 měsíců) přes žádanku od lékaře (např praktického) anebo si můžete platit soukromě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.