Byl jsem v pátek na zubní pohotovosti. Nic mi nedělala, jen řekla ze je to zánět pod zubem a predepsala mi amoksiklav antibiotika proti bolesti. Ve středu jsem se objednal ke svému zubaři, mám ta antibiotika brát pořád? Nebo třeba 24 hodin před zákrokem ne? Když ono to bez nich strašně bolí...
Antibiotika nejsou na bolest! Jsou na zánět! A musí se brát přesně podle příbalového letáku a musí se vybrat celá krabička. Jinak jsou k ničemu! Léky na bolest si kupte v lékárně - paralen, aspirin, ibuprofen apod.
Nezapomeňte na probiotika např Biopron Premium je speciálně určený během a po užívání antibiotik. Atb zničí střevní mikrofloru, která má vliv na imunitu a na zdraví. Probiotika se užívání odděleně od antibiotik. Také jako prevence průjmu při užívání atb.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.