Nejste přihlášen/a.
0x
Píšete, že vyplachujete, ale ono záleží jak. Nesmíte heřmánek v ústech převalovat, ale jenom držet na té ráně, protože pak neustále tu vznikající krevní sraženinu z rány vyplavujete, a tím vlastně způsobujete, že se rána nezaceluje. Ale možná to děláte dobře a způsobuje to právě nějaká ta skořepina zbytku zubu.
Tak to děláte dobře, určitě si dávejte pozor, abyste si to nevypláchla. Je to zvláštní, že to tak hodně bolí. ![]()
Já před léty taky po vytržení stoličky trpěla jak zvíře, v neděli k večeru dcera zavolala zubařku, jestli by mě nepřijela do ordinace ošetřit, nebo že zešílím. Zůstal tam kousek přetrženého váčku, který dorostl, vytáhla ho pinzetou a nechtěla věřit vlastním očím. Ta úleva!
Na raně by se měl vytvoři bílý povlak, což je známka, že se to hojí.
Mrkněte sem, jestli nemáte tohle nazuby.cz/...
A vy smíte vyplachovat? Já po každém trhání dostanu lístek s informacemi, co mám a nemám dělat, a zrovna vyplachování je zakázáno aspoň dva dny. Taky předklánění, fyzická námaha, alkohol, kouření. A žádnou "hojivou hmotu" mi nikdy nedávali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.