Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystřelující bolest kyčle po rekonvalescenci

Od: poplach* odpovědí: 8 změna:

Měl sem úraz, pánev to schytala, obratle v zádech zašroubovaný. Boleli mě záda, kyčle málo, jenom když jsem se učil chodit, ale pořád to nebylo nic. Po 2 měsících se to otočilo, začala mě vystřelovat bolest do panevniho kloubu, a panve na leve strane i kdyz lezim. Fakt nevím jak je to možné, ze po 2 mesicich se bolest vratila mozna i 3x vetsi nez byla. Sice jsem obcas z lenosti nevzal do ruky hůlky, když jsem se šel treba jen napít, ale pořád to nechápu. Měl jsem roztříštěnej obratel na maximum, a ted o nem ani nevim. Myslíte že se mi udělal zánět? Mě jen nejde do hlavy ta záhada, proč mě to teď tak bolí *dril*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na rehabilitační pobyt v lázních anebo v rehabilitačním ústavu jste se ptal? Lázně Klimkovice patří ke špičce na pohybový aparát u nás.

iz*
hodnocení

2x

Odborníky tu nepotkáte (ti obvykle neradí přes internet, většinou jen doporučí návštěvu lékaře) a tipy laiků mohou být "úplně mimo" ...

Máte-li problémy, zavolejte lékaři a zkuste získat dřívější termín kontroly.

hodnocení

1x

A co na to doktor?

poplach*
hodnocení

S doktorem si popovídám na kontrole. Jen by mě zajímali domněnky zdejších odborníků.

liska5
hodnocení

1x

Změnily se poměry v oblasti pánve. Prostě na ty kosti do doby před úrazem působily síly pod jiným úhlem. Stačí maličko a už to kompenzuje jiný úsek kostry. Přenesla se zátěž na relativně zdravý kyčelní kloub a ten se možná jednostranně opotřebovává. A artroza bolí. Hlavně v noci. Nemusí to být artritida. Znám případ, kdy po zlomenině L5, nastaly bolesti v kyčlích. Ten nenápadný posun časem rozrušil chupavky kyčel. kloubů na jejich okraji.

Objednejte se na rehabilitaci, od toho tady jsou. A jestli rehabilitaci s pobytem, tak já mám dobrou zkušenost s RÚ Hrabyně. Určitě s Vámi budou pracovat intenzivněji, než v sousedních Klimkovicích.

Dodržujte striktně chůzi s oběma holemi!

poplach*
hodnocení

Vaše odpověď zní zajímavě. Myslím že mám rozbitou L6 a L5. Včera v noci sem si myslel že mi ta noha z toho kloubu snad upadne :-D Ale divně mi tam teď cuká, no já si myslím že to nebude nic hrozného po rehabilitacích :)

poplach*
hodnocení

Ale i za zdrava ten kloub bolel při chůzi když jsem se nějakou delší dobu neprocházel.

liska5

L6 neexistuje. Je jen 5 bederních obratlů, pak už je křížová kost. Srostlé obratle křížové Si. Počítá se odshora.

Asi máte na mysli ten, co je nad L5, což je L4 / L= lumbální=bederní/

To je jedno, hlavně nic nezanedbejte, když Vám v tom cuká. Tepáním se může hlásit zánět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]