Zajímalo by mě jaká může být pravděpodobost, když se budu vyhýbat veškerému pití alkoholu, kouření, jezení nezdravích jídel ( uzenin, šunky, brambůrků, nadměrné konzumace červeného masa, grilování), pití sladkých limonád, coly zero. Budu mít dost pohybu cvičení. Jaká může být pravděpodobost, že se mi anulujou hrozby cukrovky, rakoviny, depresí atd.
to funguje jinak, kdyz budete uvnitr spokojeny clovek a nebudete tlusty, dozijete se 90+ i s cigarem v hube a hektolitry piv (panaky jsem zamerne vynechal, u tech to neplati)
Lepe byt zdravy nez zdravi. (Ja vim, kapkanadeje mi to zase smaze, jen co opravi nadpis). Dekuji. Peto a co Ti brani mit toho pohybu uz nyni vice? Hlavne to chce se uvolnit, nestresovat, nemusis zrovna drit v posilovne kazdy den. Staci se projit jarni prirodou, okolo nejakeho potoka a pozorovat, co se tam vse zajimave deje. Uvidis nadherne scenerie, jak se priroda probozi a vse kvete. Takove toulky prirodou jsoz mnohem lepsi nez drit na kole nebo hodiny behat. Pri sberu hub jsem lezl ve strani i po ctyrech a nasel krasne lisky. V lese si kolikrat clovek dobre makne, v horsim terenu, jen se neztratit. Nabij mobil, nainstaluj navigaci a vyraz. Bude Ti lepe chutnat i toho cerveneho masa se pak nemusis bat.
To co jste vypsal to jsem vcelku dodržoval, před 5 lety jsem prodělal rakovinu lymfatických uzlin. Zdravím životním stylem se vyhnete té cukrovce pokud ji nemáte od dětství, ale jinak pokud máte něco dostat, dostanete to, tyhle nemoci si nevybírají.
Nejím maso, alkohol piju fakt minimálně a to jen víno nebo pivo. Asi půl litru za měsíc. Jsem kuřák a omezil jsem kafe z 5 velkejch na tři malý za den. Stres že me tak že dvou třetin odpadnul a cítím se fajn
Žádné možnosti se neanulují, jen se snižuje pravděpodobnost onemocnění. Třeba taková středomořská strava: hojně ovoce, zeleniny, rybího masa. Víno se tam pije jako voda, mají radost ze života jako Řek Zorba. A v neposlední řadě:
Současné prostředí a tedy i vše co z něj pochází včetně potravin obsahuje mikroplasty, pesticidy, antibiotika, hormonální přípravky atd. atd. ., úroveň přirozeného radiačního pozadí se zvýšila oproti devatenáctému století třikrát (ohrožení ještě ze zkoušek jaderných zbraní ze 60 let viz. dr. D. Drábová) navíc půda a tím i plodiny neobsahují dnes již mnoho cenných prvků anebo ne v dostatečné míře... Čili vzato reálně a po pravdě, zdravě se dnes žít v podstatě nedá, tím méně pak anulovat ony civilizační nemoci... maximálně můžete riziko o něco snížit, rozhodující slovo má také ale genetika a pak "ti nahoře" tj. jakmile dostanete "povolávák" (rozkaz k opuštění tohoto světa) tak jdete zdravý nebo nemocný mladý nebo starý
V té době se začal léčit mor, tyfus, tuberkulóza a snizovala se kojenecká úmrtnost. Postupně zlepšující se hygiena. Ale stále existují země, kde se lidé do potoka vykálí a o kus dál tu samou vodu pijí. Jenže u nás za znečištěním prostředí stojí peníze na jedné straně a nemocnost na straně druhé. Třeba výskyt rakoviny v blízkosti uhelných dolů, uhelných skladů a elektr@ren.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.