Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou vakcínu?

Od: lenulakr® odpovědí: 56 změna:

Kdybyste si měli vybrat, kterou vakcínu byste nejraději zvolili? Záleží na tom, kam se zaregistruju. Říkala jsem si, že ještě počkám, ale děti mě tlačí do očkování, že mají o mě strach. Tak váhám.

56 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

10x

Nejraději vůbec žádnou, zato bych ráda měla v domácí lékárně ivermektin, abych si ho mohla vzít hned při prvních příznacích. To je podle mě ta pacienta nejméně poškozující možnost, jak si s covidem poradit. Přeci jen v pátek odpoledne mi bude blbě, v pondělí si zavolám praktickému lékaři, v úterý se dostanu na test, ve středu vím výsledky, no to už může leckterý pacient dávno ležet na JIPce. Takže zatím se skví v mé lékarničce Groprinosin objednaný z Polska a ivermektin bude příští týden. Obojí nebudu váhat použít, pokud nás ta mrcha navštíví potřetí. Na pomoc lékařů se bohužel nedá spoléhat.

No, aspoň budeš pořádně odčervená, když nic jiného...

Mohu se zeptat, kde jste sehnala Ivermektin? Prý lidem, co si ho objednali že zahraničí, uvázl na celnici. Rád bych ho v lékárně měl taky.
pb®
Kamarádka co má stádo 20 koní objednává pasty z Irska, tak vzala jednu jen s ivermektinem i pro mě. Oni sice lékaři rádi straší, ale vždy šlo jen o nesprávné dávkování, nikoliv přímo o obsah. No a pokud je pasta dobrá pro na zažívání tak citlivé zvíře, jako jsou koňovití, pak je dobrá i pro pajšl lidský, který zvládne mnohem větší srágory. Je to logické, lékař nemůže v médiích doporučovat veterinární léčivo, přitom zvířata běžně dostávají i humánní léčivo, protože jiné není.

Na zaklade akej odbornej studie sa nazdavate, ze ivermektin lieci kovid? Mate vzdelanie z odboru mediciny alebo farmakologie?

anonymni357

Ver a vira tva te uzdravi!

pb®
peter krmil byste králíky senem? A na základě jaké studie? Máte vzdělání ze zoologie nebo biologie? Takže mně stačí, že s tím má dobré zkušenosti pár nepřiposraných lékařů, kteří se nebojí léčit a nečekají na klinické studie, které se nedělají nebo dělají na nevhodných pacientech (mladých a jinak zdravých), kde se nemůže prokázat pozitivní účinek. A ohledně bezpečnosti mi stačí těch pár miliard dávek, které už ve světě lidé užili, aniž by to mělo negativní vliv na jejich zdraví. Pokud nepomůže, nemá to potenci při správném dávkování ublížit a dávkování je přesně popsané na stránkách ministerstva zdravotnictví. 1.,3. a 5.den 0,2mg/kg živé hmotnosti, nejvíce 24mg na jedince. U obézních (ivermektin je lipofilní látka) nebo při podání v nemocnici se dávka nůže zvýšit až na 0,3 či 0,4 mg/kg. Stejná dávka 0,2mg/kg je i pro zvířata.

Teda musím říct, že Vaše příspěvky jsou čím dál humornější - pobavila jste, *smich*

Fakt se mi snad ani nechce věřit, že by někdo dokázal do jednoho příspěvku nacpat to, že vakcína je fuj - přitom je schválená a je s ní naočkováno x-milionů lidí, zato futrovat se něčím načerno dovezeným na odčervení koní je super věc*smich*

Ovšem pokud je pravda, že Covid působí na mozek a Vy jste ho už prodělala 2x, pak to dává smysl

Je mi smutno, ked vidim, aki ludia maju volebne pravo.

Ten ivermektin je prostě nej - povídal to magister Volný, tak to tak prostě je *alene*. Ale protože mě to docela zajímalo, tak jsem si něco k tomu nastudovala, pročetla si i o tom, kdo, koho a v jakém stavu (myslím jak těžký Covid) léčil i ivermektinem (prakticky všude, kde ho zkoušeli, podávali i další léky, takže se nedá ani určit, co z toho zabralo). Když to nepřeženete, tak vám patrně neublíží, pokud mu budete i hodně věřit, tak možná trochu pomůže (efekt placeba).

Je to na vás, co budete váhat nebo neváhat používat - já bych si ho nebrala. Jednak nemám parazity, a pak mám doma v lékárničce aspirin.

zaseja
16.04.21 17:55
hodnocení

9x

Sputnik

zbys*
Celý život jsem byl očkovaný vakcínou vyvinutou ve východním bloku.Tak za mě Sputnik V.Slavná EMA schválila Zeneku nebo jak se to jmenuje a jsou s ní jen problémy.No a mám to tak nějak z první ruky.Otec mého zaměstnance (těžce nemocný,nemoc z povolání, plíce, krev, ledviny,nějaký stafylokok nebo jak se to jmenuje)Moderna dvě dávky v pořádku. Matka je mladší(na svůj věk zdravá)tak už nebyla Moderna,jedna dávka Zeneky a leží v HK na jipce.Ať jde EMA do prde.e!Je to jen další úřad pro neschopné lidi. Nevíme ve státě co s tebou?Šup do EU

hodnocení

7x

O tom moze rozhodnut len lekar, ani onkologicku liecbu nepodavaju podla hlasovania na internete.Vy ani ja nemame vzdelanie na to, aby sme mohli rozhodnut podla dostupnych informacii. cize dajte sa ockovat tym, co je schvalene v CR / EU a nespekulujte. Na plucnej ventilacii bude neskoro lutovat.

anonymni357

Lekar o tom nerozhoduje,rozhoduje,co je k dispozici .Muzete to ovlivnit volbou mezi centralni registraci,ti ockuji Pfizerem,a svym lekarem,ten bude mit nejakou jinou,jakou a kdy nikdo nevi .

Ja tedy k RNA vakcinam,tedy Pfizer a Moderna ,moc duvery nemam,ale v mem veku uz mi neublizi.Tedy beru cokoli!

Pokud by byl schvalen CESKYM uradem Sputnik a mohl si vybirat,dal bych mu prednost.

Mel jsem to napsat jinam,prepisovat to nebudu,omlouvam se.

jendad

Sputnik je technologicky stejná vakcína jak astra zeneca . Problém je ale jak v radiu poudal jeden doktor , takzvaně dodržení standartu vyroby .

Jinak co se týče těch sraženin , tak astra zeneca i pfeizer nebo moderna mají početně stejné případy vedlejších příznaku . Ale protože pulka anglie je už proočkovaná , tak je té astra zeneky jakoby více případu , ale na přepočet je to obdobné . Co je ale duležité je cena . Ta astra zeneca dostaal dotace a tak se prodává zde za nákladovou cenu 1,8 dolaru za dávku . Samozřejmě mimo EU jim nabízejí desetinásobek . Tudíž firma moc nemá chut sem dodávat . Pfeizer i moderna dodávají za nelimitovanou cenu a tedy dodávaj.

Jinak ještě k těm příznakum . Normální léky jako ibalgin nebo paralen či proti otěhotnění mají násobně větší příznaky jak pán doktor poudal . I tak je to stejná pravděpodobnost jak když vás na ulici srazí auto . Ale to ti rizikové skupiny vědí a určitě znají .

anonymni357

Technologicky je stejny jako Astra,mate pravdu,ale Sputnik ma v kazde davce jiny vektor,tedy nosic,v tomto smyslu je to prvni takova vakcina v historii a zvysuje to ucinnost.

K vedlejším účinkům a schvalovacímu procesu, při dnešních přísných požadavcích by Aspirin nikdy nebyl schválen.

jezevec*
hodnocení

7x
Jakoukoliv která by nepocházela z Ruska nebo z Číny, já těm komoušům prostě nevěřím...
kicune*

Souhlasím. Nechám si bodnout jakoukoliv schválenou od EMA, kromě ruské a čínské.

zbys*
Můžu vědět důvod?

@jezevec: Dost krátkozraký názor. Zvláště když hodně odborníků i na Západě tvrdí, že ruský Sputnik V má vyšší účinnost a méně prokázaných nežádoucích účinků, než vakcíny západní. Čínské vakcíny mají bohužel prokázanou účinnost někde mezi 50- 85%, podle toho, kde se ty vakcíny testovaly.

Osobně bych si nechal píchnout Sputnik V, bohužel šance na jeho použití je nejspíš v nedohlednu. Takže jsme s manželkou využili příležitost a nabídku a jsme naočkovaní Pfizerem, již obě dávky. Bez následků a nežádoucích účinků.

kicune*

Nevěřím v čistotu výroby šarží Sputniku. Slovenský případ je velké varování, vždyť jim tam poslali nějaký zmetek. A teď okolo sebe ještě uraženě kopou, když se to profláklo.
A nechci ruskou vakcínu i z ideologických důvodů, jsem přesvědčený o tom, že Rusko stále znatelněji a v čím dál větší šíři poškozuje český národ. A za to je nemám rád a nebudu je nijak podporovat. Naopak.

Nemám s tím problém, každý jsme nějaký. Ty vůbec nevěříš Rusku a patrně hodně důvěřuješ Západu a USA. Já trochu naopak dost věřím Rusku a nemám velkou důvěru k Západu a skoro žádnou důvěru v USA. Ono to bude dané nejspíš i nejméně jednogeneračním, ne-li dvougeneračním rozdílem mezi námi.

zbys*
@kicune:Jak přesně si myslíte,že Rusko škodí ČR?Není to spíš západ už od 29.září 1938 co nám škodí?Ano,během totality nám pomáhal k tuzexovému zboží.Ale nebyl to právě on, skvělý západ co nás uvrhnul do područí SSSR?
Myslíte si,že když půjde do opravdu tuhého nehodí nás západ jako východní lůzu opět přes palubu?
Vy nevidíte co se děje na tom Vašem západě? Prosím jeďte se podívat na předměstí Paříže,Bruselu. Nebo třeba jen do Calais. Věřte, že vím o čem mluvím.
Každé uskupení států má problémy, ale Unie dle mne na plné čáře prohrává co se týká budoucnosti místních obyvatel
výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 17. 04. 2021 20:27:03
Prosím nepleťte sem politiku! Toto vlákno je o něčem jiném..
kicune*

Pokládám za zbytečné diskutovat na internetu s někým, kdo si pravdou utírá pr*el.

Ach jo! Docházejí argumenty a rozum, nastupuje primitivismus a arogance.

Děkujeme ti za předložení tvé vizitky*smich*

kicune*

Nemyslel jsem konkrétně vás, ale zbys. Nemá smysl s takovým člověkem o čemkoliv diskutovat. To není o nedostatku argumentů, ani aroganci, to je prostě čistá ztráta času, který můžu investovat lépe.

zbys*
@kicune:kde přesně jsem napsal lež?

@kicune: Ale já jsem myslel konkrétně tebe. Takhle se normální a slušný člověk v diskuzi nechová. A klidně se můžeš pustit i do mne. Představu už o tobě mám.

A proti názoru @zbys nic nemám. Neříkám, že s ním na 100% souhlasím, ale má na něj právo, stejně jako ty na tvůj a já na můj.

kicune*

Aha. Tak už to myslím na oba.

hodnocení

kicune® jste ještě zřejmě moc mladý, proto vše hodnotíte jen ze svého pohledu a neumíte argumentovat. Tak rozepište , proč by měl být západ o tolik lepší než východ? Co pro nás kdo udělal? Jak nám kdo pomohl? A nepište, že nás osvobodili Američani. Neříkám, že Rusko je nějak výrazně lepší, ale jak sleduji, tak ve vědě za Amerikou nezaostává. Ale to je váš názor a respektuji ho. Zkuste respektovat i vy názory ostatních.

lenulakr®

Jsem stejného názoru, jako vy.:)

@lenulakr: Já bych to viděl na nové téma pod novým názvem a ve Volné diskuzi. Přece jenom primární otázka zní: Kterou vakcínu? A od té už jsme dost daleko a jsme v podstatě u politiky a možná i ekonomiky. Tedy témat, která s vakcínou vůbec nesouvisí. Takže pokud zde ještě zareaguji, pak pouze ve směru ke Covid vakcínám *smich*

S tvým názorem pochopitelně souhlasím*palec*

inspa*

@zbys "Jak přesně si myslíte,že Rusko škodí ČR?!"Tak to jste ani nemusel na odpověd moc dlouho čekat. Viz aktuální mimořádná zpráva: "Česko vyhostí 18 pracovníků ruské ambasády. Důvodem je, že do výbuchu skladu výbušnin ve Vrběticích v roce 2014 byli zapojeni špioni z jednotky ruské vojenské služby GRU. Na mimořádné tiskové konferenci to oznámili premiér Andrej Babiš a ministr vnitra pověřený i řízením ministerstva zahraničí Jan Hamáček."Zdroj: idnes.cz/...

Navíc to vaše vzpomenutí 1938 a opomenutí paktu Ribbentrop–Molotov a toho jak nacistickým okupantům naší země dodával SSSR suroviny. Účelově tady manipulujete historií a z otázky děláte diskuzi. Tož vám odpovídám stejným stylem. Snad ta dnešní zpráva vezme vítr z plachet i dalším prokremelským manipulátorům.

Někdy mám už fakt silný dojem, spíš přesvědčení, že to adorování Kremlu nemůže nikdo normální dělat zadarmo.

007cz

A po té mimořádné zprávě mužeme očekávat ve slíbené vakcíně sputnik také trochu toho novičoku...

kicune*

Vzhledem k aktuální situaci to vidím tak, že sputnik se k nám blíž, než teď je (myslím Slovensko), už asi nedostane *smich*

Ať si ho rusáci strčí tam, kam slunce nesvítí...

hodnocení

6x
Sputnik, čekám až bude schválena

hodnocení

4x
Za mne sputnik, ideálně vyrobený licenčně na západě.

liska5
hodnocení

3x

U nás jsou zatím jenom 3: Astra Zeneca, Moderna a Pfizer. Dostala jsem termín a hodinu, a dali mi Pfizer. Nejsem přítel očkování, ale potřebuji cestovat.

Já taky dostala Pfizer, pan doktor v očkovacím centru mi říkal, že je na stejné úrovni s Modernou. Já jsem vysloveně nechtěla Astru, to bych si nedala. Řekl mi, že se ani nediví a když jsem přijela domů, na netu psali, že Astru a Johson zarazili.

hodnocení

2x

- Seřazení schváleních vakcin v ČR dle účinnosti (od nejúčinnějšího): Nejvíce Pfizer – BioNTech nebo Moderna, pak AstraZeneca, nakonec Johnson & Johnson (Viz. skvělá podrobná tabulka účinností na en Wiki en.wikipedia.org/...)

- Johnson & Johnson jen jedna dávka, ostatní chcou 2 dávky

- Vedlejší účinny - mají všechny, popularizovaných trombóz u vakcín je zbytečné se bát - antikoncepce nebo kouření je zhlediska výskytu trombóz o několik řádů nebezpečnější

Pokud bych si měl vybrat tak J+J ne - účinnost je menší, než u ostatních

Velká očkovací centra při FN mají Pfizer, protože nikdo jiný nemá ty správné skladovací prostory. Menší místa na očkování mají většinou AstruZenecu. Moderna je tu sporadicky a ostatní zatím ne. Já chci sáhnout po Pfiseru, Možná pokud by byl schválený, tak Sputnik.

hodnocení

2x
Pfizer, co mám známé, tak očkování nemělo vedlejší účinky.Já byla včera, trošku mi bolela ruka, když jsem ji zvedla, dnes večer už v pohodě.
doplněno 19.04.21 11:27:

koronavirus.mzcr.cz/...

Johnson & Johnson má nejmenší účinnost, jen 67%

zpravy.aktualne.cz/...

jendad

Asi tak ta učinnost 60 procent je naprosto běžná u všech vakcín (třeba chřipka) . Tam jde o to , aby jste neskončili v nemocnici . Pak se země nemusí zabývat restrikcemi. Tudíž jákakoliv vakcína (schválená) je lepší něž natvrdo se promořit.

annab
hodnocení

1x
Vybrala bych si Pfizer.

jenda22
hodnocení

1x

Kterou vakcínu chcete zvolit, když nemá nikdo obsáhlé infomace? Astra Zeneca je podobná ja Sputnik V. Mají mít i podobné nechtěné následky jako sraženiny krve aj. Pfizer se ukazuje, že ani dvě dávky nebodou stačit. Odpovědní činitelé neodpoví na jasné otázky ohledně nechtěných násldků vyhýbavě. Tedy lze jen konstatovat, že žádnou. Pokud je očkovaný právě v tom procentu následně postižených a třeba i zemře, je takové očkování z bláta do louže.

Pravděpodobnost úmrtí po očkování je řádově 1000x menší, než pravděpodobnost úmrtí na Covid. Navíc nikdy nevíte kdy a kde "kovida" chytíte.

Takže je daleko vhodnější se nechat očkovat, než pasivně čekat na nakažení a doufat v lehký průběh.

hodnocení

0x

Zatím si moc nevyberete - v očkovacích centrech dávají Pfizera, teď zrovna probírali v TV, že obvoďáci budou dávat Modernu

není to úplně tak. Kamarádce včera obvoďačka nabídla A, ale vzhledem k tomu že má po neděli termín do očkovacího centra, tak s díky odmítla.

Obvoďáci Astru. Moderna je určená spíš pro ty, kdo mají hodně zdravotních problémů. To je taky důvod, proč jsem se přihlásila do očkovacího centra.

hodnocení

0x

kdybych si mohl vybrat (nevím jestli se nechám očkovat kvůli svojí diagnoze )

tak bych chtěl jonson and jonson Astru nejvíc se mi libií novavax nechcí mRNA ono je to jedno za rok se stejně budeme muset očkovat znovou a nebo bude schválen lék

kadylo
hodnocení

0x

Nedělej si s tím hlavu!

Včera zastavili AZ, dnes JJ, zítra to bude Pf, pozítří Mo.

Můj názor: jde přece jen a jen o byznys (a politiku).

anonymni357

Kdyz jde o byznys,tak proc to budou zastavovat?Oni budou byznysovat tak,ze nebudou prodavat?!

hodnocení

0x

Ještě se očkuje vakcínou Comirnaty.

Vůbec žádnou reakci po ní jsme v rodině nezaznamenali. Takže asi dobrá.

Comirnaty je Pfizer*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]