Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přirážka 3% při platbě kartou , USD

Od: olina odpovědí: 8 změna:

Jsem ro rudá rozpálená, když jsem zjistila , proč mě platba cca 2000 na internetu stála o 400 Kč víc než jsem předpokládala. (Dolary) Bylo tam zdražení dokonce 2 krát (nejdřív asi o 300 v čekajících platbách) a pak o další stovku když platba přešla do proběhlých plateb další den! (O možném denním výkyvu vím, ale pokud vím, žádný teroristický útok nebo potopení ropného tankeru nebo krach burzy nebyl aby došlo k výkyvu kurzu o 5,15,20%)

Banka odpověděla, že si prý účtuje 3% poplatek za transakci když jde o jinou měnu!

Tohle se mi u dřívější banky nestalo. Je tohle běžná praxe bank a jak dlouho?

Co je horší, doteď nevím, kde proběhla konverze Kč-Dolar. O problematice dynamic currency conversion (lichva paypalu, že on provede konverzi na mou domovskou měnu, v méně výhodném kurzu než když to bude účtované v cizí měně) vím. Dřív na Paypalu jsem měla možnost si to vybrat.

Teď jsem nakupovala jinde -ebay - kartou. A nikde jsem neviděla, žádnou částku v Kč. Z toho by šlo usuzovat že by se mohlo účtovat v dolarech. Pak by se dynamická konverze, zlodějina číslo 1 neaplikovala. Nicméně ve výpisu plateb (jak čekající tak i proběhlé) jsem vždycky viděla koruny, nikde nebylo vidět

A co hůř, dokonce mi ani nepřišla žádná ověřovací SMS při online platbě kartou, a už vůbec ne požadavek na ePIN. Jak by se to hodilo, mít možnost potvrdit transakci včetně částky.

Když kupujete na eBay (přímo kartou, ne přes Paypal), jaký vidíte měny? Je tam možnost vybrat?

Je 3procentní přirážka "kompenzace" lichvy - dohoda mezi bankami-asociacemi a platebními bránami a tržišti, poté, co zákaznici se začínali dozvídat o DCC a začali požadovat transakci v původní měně?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
možná je chyba u vás...
16.04.21 08:17
Přirážka 3% při platbě kartou , USD

Ptáte se na "czk" částky u e-bay - je to asi v nastavení - tam máte chybu.

Další chyba je, že pláčete na špatném hrobě - poplatky nemám, protože mám dobrou banku a protože u plateb myslím.

Pokud chcete s něčím poradit, napište prosím českou větu, která by se dala pochopit.

olina
hodnocení

Roc chyba u mê a v čem?.
Co ta fotka mà vyjádřit?
jirib
Že neplatí nic v dolarech,ale vidí aktuální částku přímo v měně svého účtu...
olina
hodnocení

Ale to je vec toho daneho obchodu. Bud se plati v kc nebo dolarech nebo je na vyber a pak je vec, jestli to tak doopravdy bude, ze kdyz uvidim castku v dolarech, zuctuji se mi doopravdy dolary nebo se to potaji prepocte
Obchod to chce v dolarech. Pak už je na vás, jestli zaplatíte dolarem nebo korunou s konverzí.

hodnocení

0x
Jak si to mám přeložit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]