Dobrý den. Jsem mladý kluk, je mi 23 let a dostal jsem se do velmi tíživé situace, kdy jsem díky Covidu přišel 4x o práci a hledám si novou. Jenže nemám žádné finanční prostředky, nemám ani korunu, dostanu ještě výplatu z bývalé práce, ale asi jen 7.000. Rodina mi nepomůže a přátelé taky ne. Můžu si však zažádat o nebankovní půjčku, jenže mám strach, že si nedokážu najít práci a nebudu to mít z čeho splácet. Proto jsem se obrátil tady, jestli se nenajde někdo, kdo se třeba už někdy ocitl v podobné situaci, někdo kdo by mi uměl poradit co mám v téhle situaci dělat, protože já vůbec nevím. Děkuji
Brát si půjčku když nemáš jistotu kdy a čím ji splatíš je nejlepší cesta jak se dostat do náruče exekutora. Na sociálce se zeptej na mimořádné dávky v hmotné nouzi a přihlas se okamžitě na pracák ať ti nenaskáče dluh na sociálním a zdravotním pojištění. Přuprav se na to že jestli nežiješ sám, na sociálce budeš zbytečnej protože při prokazování nároku na dávky dokládáš takzvané společně posuzované osoby a to budou všichni žijící v jedné domácnosti.
Několikrát v životě jsem měl smůlu. Naposledy jsem dřel v Česku a když mi nechtěli zaplatit tři výplaty , tak jsem se s minusovým kontem sebral a odešel do zahraničí. Nikdy už nechcu pracovat v Česku . Teď mám práci jistou a královský placenou, ale moc dobře vím co znamená dřít nouzi s bídou
Tady pomůže jedině opět rychlý nástup do jakékoliv práce či brigády a v průběhu té, stále hledat odpovídající. Tedy ze začátku hodně slevit z nároků. Asi to žádné terno nebude ale pořád lepší než si půjčit a žít ve strachu ze zaplacení a možná i exekucí.
Ono to hlavně chce nesedět na zadku a jít hledat. Vím jenom ve svém okolí o 3 firmách co nemají lidi. Na dráze po zaškolení může mít 40000 měsíčně jako výpravčí nebo strojvedoucí a v nouzi i služební byt s nízkým nájmem ale s dojížděním. V panelárně mají miň ale zase s dotovanou ubytovnou a třetí firma dokonce nabízí 20000 náborového příspěvku. Ani jedna práce není úplně ideální, každá má své mínusy ale všechny jsou lepší než být s dluhy a na podpoře.
Mimobankovní půjčky bývají cestou do pekel, pozor na ně! Zkus fajn-brigady.cz/... a hledej třeba i v jiném kraji. Poptávek po zaměstnancích = nabídek práce tam je pravidelně dost, mnohdy i se zajištěným ubytováním, často zdarma. A při tom se dá hledat i jiná, třeba výhodnější, práce. Jsou i jiné weby s nabídkou práce, např. Jobs apod. Máš internet, tak hledej. Myslím, že kdo chce, zaměstnání najde. Držím palce.
Padej na pracak a najdi si praci, mezi tim muzes zkusit socialku: okamzita penezita pomoc - pokud jsi fakt v nouzi a potrebujes penize treba na pracku lednicku nebo i na kauci na najem bytu s papirem, ze ji majitel pozaduje, ale co vim tak ji davaji jen v pripadé ze jdes z azylaku do bytu, nebo na neco, musis to zduvodnit a maji na to 30 dnu. Davka je nenarokova. Pokud se nestydis tak jdi na tu socialku a vylic svou situaci. Asi by pomohlo, ze bydlis na ubytovne.
pokud ne, tak pomoc nepotrebujes. Nebankovni pujcky si radeji neber.
Když nemáš peníze a potřebuješ je jako sůl, tak musíš vzít jakoukoliv práci, která se nabídne. Na pracáku něco pro tebe určitě bude. Přitom můžeš hledat něco lepšího, dle tvého vzdělání.
Jen malá poznámka, ani nebankovní společnost vám v případě že nemáte žádný příjem "správně" nesmí úvěr poskytnout. Jinak se vystavuje riziku že následně se budete odvolávat na neplatnost smlouvy z důvodu špatného posouzení vaší schopnosti úvěr splácet.
Pokud máš ŘP C,E,T stačí zajít za prvním zemědělcem a okamžitě tě vezme.Začíná sezóna a nejsou lidi.Když potřebuju chlapa navíc já,na pár dní,platím každý den a na ruku.Dobré účty dělají dobré přátele a já vím,že když budu zas potřebovat neřekne ne. Vzít si půjčku bez toho,že nevíš jak ji zaplatíš je hloupost.
Přesně podle postupu našeho jednoho etnika. Když to tak dělají celý život, proč ne vy? Až někoho potkáte, zeptejte se. Co jsem doposud viděl, tak mají domy, BMW X5 a v práci nikdy většinou nebyli. Někteří ano ale to je jak s Covid - 19. 90 % populace to má jinak ale těch několi procent mění pohled na věc a to tak že velmi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.