Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léčivé bylinky

Od: m123® odpovědí: 7 změna:

Poprosím zdejší babky kořenářky o radu.Posledního cca půl roku trpím na bolavý patro a dásně. Vždy, když jím něco ostrého / ne pálivého / např. chipsy, čerstvý křupavý rohlíky, tak se mi sedřou dásně a hlavně patro. To mám až do krve. Takže se těmto potravinám vyhýbám. Ano, je snažší je nejíst vůbec, ale občas to nedomyslím a zase sním něco co mi to udělá. Pak se léčím Joxem, herbadentem apod... Zajímalo by mne proč se mi to děje a zda je nějaká bylinka která urychlí hojení.

A ještě poprosím o další radu. Byla jsem na komplexním vyšetření krve, protože neustále kašlu. Bylo mi zjištěno, že jsem přechodila chřipky A i B, určitou formu černého kašle / to se dále zjišťuje jakýho / , bakteriální zánět plic a streptokoka. Na vše mám hodně protilátek a momentálně jsem de facto zdravá, ale trápí mne ten kašel. Dělá mi dobře užívání léku Bronchipret, ale to nemůžu brát donekonečna. Zkoušela jsem si udělat domácí tymiánový sirup a ten nepomohl. S čím máte dobré zkušenosti?

Děkuji za jakoukoli radu.

doplněno 16.04.21 11:31:

Děkuji, všem za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dasa*
hodnocení

5x

Na to odřené patro bych doporučila vyplachovat si ústa šalvějí.

hodnocení

2x

Šalvěj můžete střídat s řepíkem a heřmánkem.

senior
hodnocení

2x

Na plíce bych zkusila - Plicník lékařský. Čerstvý právě kvete jestli máte možnost, nebo sušený čajík z lékárny.

sever.rozhlas.cz/...

Lupínky a podobné bych nekupovala, aby nebyly doma a nesvádělo to.

Takovou věc kupuji jednou za rok na silvestra. Je to samý tuk a sůl.

liska5
hodnocení

2x

Ten stav může být po prodělaných infekcích. Tělo jako celek potřebuje restart. Dodejte si minerály Zn, Fe, Mg, vitamin E nalačno a B2+B6, C vit. V přírodní formě mnohé z toho obsahuje: řepná melasa, klíčky, mandle /přes noc namočit/, sušené švestky, meruňky, banány, kvasnice, zelená petržel, panens. oleje, ryby, cereálie, rozmanitá zelenina a ovoce...

Veškeré sliznice v těle jsou pod vlivem slinivky. Podpořte její kondici a omezte sladkosti, alkohol, živočišné tuky a průmyslově vyráběné potraviny. Nevhodné budou asi citrusy a ananas, pokud štípou. Nepijte příliš horké.

Zaměřte se na pestrou zdravou stravu bez ostrých, tvrdých potravin. Nebuďte výhradně na mléčné stravě, snižuje množství železa. Zinek je protizánětlivý a s B vitaminy a C vit. podporuje hojení . Cukr proto omezit, že podporuje množení kvasinek, které mohou dělat sliznici úst křehkou.

Každé ráno dumlejte lžičku kokosového tuku - oleje. Asi po čtvrt hodině vyplivnout! Nespolknout. Možné opakovat během dne,

.

max*
Plno z techto zakladnich mineralu obsahuje
Vincentka. Vitamin B je zastoupen v pivu a kvalitnim chlebu. Ne nadarmo se rika, ze vezni na Spilberku v Brne, prezivali nekolik let jen na chlebu a vode. Meli pouze nedostatek vitaminu C. Ty chladne kobky je potreba videt, at si to clovek dokaze lepe predstavit.

ladis*
hodnocení

0x

Neuvadite vek.

Tipnu na podvyzivu, chybi vam nektere mineraly a stopove prvky a to i kdyz jste treba obezni (ja vim, to neustale ordinoval Stenly Bredly:)

Na restart organismu se doporucuje www.pust.cz ale to jen pokud je clovek zdravy a ma nejakou vuli (asi tak 1% obcanu).

hodnocení

0x

Neuvažujete o návštěvě dentální hygieny? Vyčistí se poddásňový zubní kámen, který by mohl do budoucna způsobit kazy. Dásně se tím hodně vyléčí a přestanou bolet. Některé pojišťovny přispívají např OZP 2x ročně po 1000kč. Bylinky neumí. Jak probíhá dentální hygiena mall.tv/... + 2x ročně máte nárok na preventivní prohlídku u zubaře, pro jistotu, abyste někde neměla pod patrem třeba váček nebo píštěl.

Černý kašel se má přeočkovat minimálně jednou v dospělosti. Máte protilátky na tento typ? Poptejte se lékaře na očkování, jestli by se hodilo.

Pneumokoky způsobují časté bakteriální záněty průdušek a záněty plic. Také existuje očkování, které se doporučuje od 50 let, a na které přispívají zdravotní pojišťovny ve svých bonusových preventivních programech. Od 65 let je vakcína proti pneumokokům zdarma. Doporučuje se diabetikům a seniorům, kteří mívají horší průběh. diastyl.cz/...

doplněno 16.04.21 10:00:

Prevenar 13 - název očkování proti pneumokoům.

Adacel, Boostrix - přeočkování na tetanus, černý kašel a záškrt dohromady. Nejlépe naočkovat, když se obnovuje tetanovka. Očkování pouze na černý kašel neexistuje. Doplácí se kolem 700-800kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]