Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Virtuální mobilní operátoři v Česku a jejich budoucnost

Od: luxpe odpovědí: 4 změna:
V Česku prý od roku 2013 fungují virtuální mobilní operátoři, no já si spíše myslím, že jde o přeprodejce tarifů síťových operátorů O2, T-Mobile a Vodafone a více se daří těm dražším co nabízejí předplacené karty a mají rozšířenou prodejní síť a snadnější způsob dobíjení kreditu. Proto se daří BLESKmobil, MOBIL.cz, SAZKA mobil, KAKTUS, TESCO Mobile atd. o něco méně pak Odorik.cz, Emtéčko a pak ještě menší subjekty. Dost se divím třeba Nordic Telecom který o sobě tvrdí, že je 4. operátor, ale nabídku má horší než dříve Air Telecom nebo ještě dříve U:fon. Jak vůbec vnímáte předvolby 702, 703, 704, 705, 790, 791, 792, 794, 797, 799? Myslíte si, že by ještě 4. operátor mohl přijít?
Virtuální mobilní operátoři v Česku a jejich budoucnost

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Řekl bych, že další operátor nepřijde, stávající operátoři mají už dost slušné pokrytí. Pro nového operátora by to znamenalo buď některé vysílače odkoupit (těžko někdo prodá) nebo si postavit vlastní, a nevěřím, že by to byla investice s rozumnou návratností.
Mimochodem, zmíněný "Ufoun" by ve své době nejlepší poskytovatel mobilního internetu, protože využíval historickou analogovou síť původního Eurotelu (předvolba 0601), která měla už slušnou síť vysílačů a díky principu vysílání i větší dosah. Pořídil jsem si ho, protože na mé chalupě to ve své době byla jediná možnost, jak se k internetu připojit...

luxpe
hodnocení

MobilKom přišel se značkou U:fon na trh v květnu 2007 a ano provozoval ji na nestandardní technologií CDMA 2000 rev. A 410-430 MHz a síť U:fon byla spíše ementálová v roce 2009 bylo pokrytí 86% celé České republiky.
U:fon nevyužíval analogovou síť EuroTel Praha ani prefix 0601 ten byl na NMT které bylo funkční myslím od roku 1991 až 2010. Jinak O2 je nakloněné ke spolupráci s virtuály a spojitost zde vidím s Nordic Telecom. Jinak díky přenositelnosti čísel mi jich připadá, že je v Česku až moc 601x, 602x, 603x, 604x, 605x, 606x, 607x, 608x, 702x, 703x, 704x, 705x, 72x, 73x, 77x, 790x, 791x, 792x, 793x, 797x, 799x. Každopádně díky za názor já bych v Česku chtěl ještě dva nové operátory, ale na trh by musely vstoupit do roku 2025.

hodnocení

0x

Předvolby nevnímám nijak... ani nevím která patří jakému operátorovi. Nemluvě o tom. že se současnými možnostmi migrace zákazníka ta předvolba vůbec nemusí odpovídat tomu, kterého operátora aktuálně využívá. Je to pro mě jen číslo, které potřebuji k tomu, abych s daným člověkem mohl komunikovat přes telefon.

Co se týká čtvrtého "velkého" operátora... stále doufám, že se zde objeví.

luxpe
hodnocení

Věřím tomu, že ČD Telematika / Quadruple (" Vodafone "), IPEX (21. Mobil - " T-Mobile "), MATERNA Communications (COOP Mobil - " Vodafone ") , Nordic Telecom (" T-Mobile "), TERMS (GoMobil - " T-Mobile ") nějak telekomunikační trh změní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]