Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chci se zeptat, jestli lze u praktika zrušit registraci na očkování proti COVID-19, když se chci nechat naočkovat v očkovacím centru.
Děkuji za odpověď
Dostal jsem se do stejné situace a jelikož jsem slušný člověk, zavolal jsem svému praktikovi a oznámil mu, že jsem k očkování registrován jinde. Vzato na vědomí, jen jsem byl požádán o informace o termínech 1. a 2. vakcinace, aby si to mohl zanést do "papírů". Ještě mi poděkoval za oznámení s tím, že se jim to často nestává (tedy že by "pacient" oznámil změnu registrace).
@genehawkins: Podle sdělení mého praktika se registrace automaticky nezruší. Pokud systém funguje správně, pak teprve po první vakcinaci nelze na základě druhé registrace vakcinaci provést, systém to nedovolí.
Samozřejmě to lze, zaregistrujte se klidně v OC. Váš praktik na Vaši žádost registraci zruší, aspoň mu zbyde kapacita pro jiné žadatele.
Ne, to nelze. A i kdyby to bylo systémově možné, zbytečně byste blokoval(a) volné místo dalším potřebným. A možná je to i nějak právně (trestně) postižitelné. Každopádně je minimálně slušné a morální být registrován(a) pouze na jednom místě.
Podrobnosti nevím, nejsem ještě zatím v žádné "očkované" skupině, ale podrobnosti lze najít na netu. Myslím, že první PIN dostanete při registraci a druhý při pozvání na očkování, ale možná se pletu...
Pokud v SMS bylo napsáno: "PIN KE COVIDU", tak to s největší pravděpodobností byla SMS k COVIDu.
Znění cizí SMS nepomůže, každý má jiný PIN.
Bude nutná nová registrace.
Logičtější by bylo zrušit to tam, kde jste se zaregistroval. Tam Vás mají v seznamu. Kontakt na to centrum snad máte.
Váš praktik o tom neví a sotva to za Vás zruší.
Předpokládám, že je řeč o registraci u praktika, když se chce odregistrovat u praktika a registrovat v OC...
Já jsem byla registrovaná u obvoďačky, ale nakonec jsem jela jinde. Obvodní jsem telefonicky registraci, bez problémů, zrušila.
Až po naočkování, chtěla jsem si být jistá, že se nic nepřihodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.