Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze u praktika zrušit registraci na očkování proti COVID-19 ?

Od: gu odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer,

chci se zeptat, jestli lze u praktika zrušit registraci na očkování proti COVID-19, když se chci nechat naočkovat v očkovacím centru.

Děkuji za odpověď

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dostal jsem se do stejné situace a jelikož jsem slušný člověk, zavolal jsem svému praktikovi a oznámil mu, že jsem k očkování registrován jinde. Vzato na vědomí, jen jsem byl požádán o informace o termínech 1. a 2. vakcinace, aby si to mohl zanést do "papírů". Ještě mi poděkoval za oznámení s tím, že se jim to často nestává (tedy že by "pacient" oznámil změnu registrace).

@genehawkins: Podle sdělení mého praktika se registrace automaticky nezruší. Pokud systém funguje správně, pak teprve po první vakcinaci nelze na základě druhé registrace vakcinaci provést, systém to nedovolí.

hop®
hodnocení

2x

Samozřejmě to lze, zaregistrujte se klidně v OC. Váš praktik na Vaši žádost registraci zruší, aspoň mu zbyde kapacita pro jiné žadatele.

gu
A myslíte, že bych mohl být registrován na obou dvou místech?
hop®

Ne, to nelze. A i kdyby to bylo systémově možné, zbytečně byste blokoval(a) volné místo dalším potřebným. A možná je to i nějak právně (trestně) postižitelné. Každopádně je minimálně slušné a morální být registrován(a) pouze na jednom místě.

gu
Dobře, a může se zeptat, co znamená, když přijde SMS: "PIN KE COVIDU"? Je to PIN k zjištění stavu registrace? Nebo už k objednání termínů?
hop®

Podrobnosti nevím, nejsem ještě zatím v žádné "očkované" skupině, ale podrobnosti lze najít na netu. Myslím, že první PIN dostanete při registraci a druhý při pozvání na očkování, ale možná se pletu...

gu
Mohl by mi, prosím, někdo napsat, jak zní zvací SMS? Tady tuto SMS jsem omylem z telefonu smazal a vím jen, že tam bylo napsáno: "PIN KE COVIDU". Já po registraci totiž v e-mailu zmáčkl na zjištění stavu registrace a tam po mně chtěli r.č. a nějaký PIN, tak jestli to nebyl náhodou ten k tomu COVIDU.
hop®

Pokud v SMS bylo napsáno: "PIN KE COVIDU", tak to s největší pravděpodobností byla SMS k COVIDu.
Znění cizí SMS nepomůže, každý má jiný PIN.
Bude nutná nová registrace.

hodnocení

1x

Zaregistruješ se jinde, původní registrace se tím automaticky zruší.

doplněno 15.04.21 10:00:

Mluvím samozřejmě o elektronické registraci.

hop®

To není pravda !

liska5
hodnocení

0x

Logičtější by bylo zrušit to tam, kde jste se zaregistroval. Tam Vás mají v seznamu. Kontakt na to centrum snad máte.

Váš praktik o tom neví a sotva to za Vás zruší.

hop®

Předpokládám, že je řeč o registraci u praktika, když se chce odregistrovat u praktika a registrovat v OC...

hodnocení

0x

Já jsem byla registrovaná u obvoďačky, ale nakonec jsem jela jinde. Obvodní jsem telefonicky registraci, bez problémů, zrušila.

doplněno 15.04.21 09:12:

Až po naočkování, chtěla jsem si být jistá, že se nic nepřihodí.

gu
A kdy jste ji dali vědět? Jak už jste byla registrována nebo až po naočkování?
gu
Mohla byste mi, prosím, napsat, jak zní zvací SMS? Tady tuto SMS jsem omylem z telefonu smazal a vím jen, že tam bylo napsáno: "PIN KE COVIDU". Já po registraci totiž v e-mailu zmáčkl na zjištění stavu registrace a tam po mně chtěli r.č. a nějaký PIN, tak jestli to nebyl náhodou ten k tomu COVIDU.

Já se omlouvám, ale já netuším. Jsem už ve skupině, kdy věk je pro očkování směrodatný. A registrovala mě dcera, která mě také vezla. Nic mě nezajímalo, jen kde a kdy mám být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]