Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedná se o nepruchodne slzne kanalky?

Od: poplach* odpovědí: 8 změna:

Ke komu mam jit? Nevim jestli to je normalni, ale v zime mi strasne slzi oci, mam je strasne citlive kdyz je vypulim, uz mi i nekdo rikal ze mam moc privrene vicka, to slzeni mam od pocatku veku. Kazdopadne mi to zacina v dospelosti vadit, a uvedomuju si ze zo neni normalni, ovlivnuje to i moji naladu, hlavne kdyz sem v nejake stresove situaci tak mi slzej jeste vic.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

K očnímu lékaři. Žádanku nepotřebujete.

hodnocení

0x

Než se k tomu očnímu dostanete, uvědomte si, jak málo mrkáte. Zíráte na displej a samým soustředěním zapomínáte mrkat a oči vysychají a brání se bolestí a podivnými slzami. Také roušky a respirátory k tomu přispívají. Teplý vzduch jde směrem nahoru přes oči a vysušuje je. Bude stačit, když budete mrkat, koupíte si umělé slzy a občas oči od displje otočíte a zahledítě se jinam. :-D Měla jsem podobný problém a když jsem si byla u oční pro brýle, svěřila jsem se lékařce a toto jsou vlastně její rady.

poplach*
hodnocení

Já právěže mrkám víc než dost.

hnbvc
hodnocení

0x
Je to normální. Ale k očnímu zajděte, kontrola neuškodí. Ale v zimě nebo větru oči slzí.

hodnocení

0x

Zajděte si na oční, kanálky vám pročistí, je to hned, také jsem to absolvoval.

liska5
hodnocení

0x

U novorozenců je to časté, že se slzné kanálky musí propláchnout nebo profouknout. Třeba už tenkrát u Vás něco zanedbali...

liska5
hodnocení

0x

Není problém třeba v překrvené nosní sliznici, když ta dvě místa spolu souvisí?

hodnocení

0x

Taky to tak mám. Dr. mi zjistil zarostlé slzné kanálky. Naštěstí mě to trápí jen v zimě, tak se to dá vydržet.

Šla bych, být vámi, k doktorovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]