Nejste přihlášen/a.
Justino, ptáte se na poradně, proto dám jen postřeh. Ten "covid" je jen zástupný problém. Klidně si tam místo toho dosaďte cokoli jiného. Třeba povinný tělocvik. Chápete? Pokud ne, tak za pár let bohužel zcela určitě. Naše má momentálně 13,5 a je to fakt síla. VY jste rodič a ten co určuje pravidla. NE ona. Trvám si na tom, že VÁŠ A JEJÍ problém nemá s "covidem" nic společného.
já mám jenom jedno (bohužel) a věřte tomu, že jen málo věcí je horších, než sledovat, jak Vás to kdysi roztomilé a hravé cosi, v pubertě vnímá jako nepřítele číslo jedna. Jídlo, uklízení, čistotnost, přístup ke škole, nechuť ke sportu, k domácím pracem, mohl bych Vám hodiny vyprávět s čím denně marně bojujeme. A věřte, že nechceme po ní žádný extrém, ale naprosté minimum a normál co je všeobecně vnímáno.
Ta Vaše princezna ještě není zdaleka (v pravé) pubertě a ještě máte možnost a čas ji usměrňovat.
Škola je povinná a do školy se jde přes test. Tečka nazdar. Pokud neposlechne tak trest. Co jste za rodiče, že vás sedmiletý děcko neposlechne?
Neříkat že spolužáci chtějí být zdraví, ale že ona může být bezpříznakový přenašeč, vir od ní skočí na spolužáka, ten ho donese babičce/ dědovi a ti můžou i umřít (to neni strašení ale bohužel realita), stejně tak to ona od spolužáka může donést domů a umřít může maminka, děda atd.
doplněno 14.04.21 14:19:
Jde o to že něco je třeba a ona to odmítá udělat. Teď odmítá test (který nebolí) a ty to chceš přejít jakoby se nic nestalo? Když odmítne jít k zubaři tak nepůjde? Odmítne jít do školy, uklidit si vytahaný hračky atd. Nikdo nechce abys jí seřezala řemenem, ale aby jsi dosáhla toho aby to udělala.
Škola je povinná a test je nutný aby tam mohla chodit. Nebo jí necháš doma na neschopence? A když u zubaře odmítne otevřít pusu že to je nepříjemný a určitě to bude bolet, tak taky odejdete z ordinace bez prohlídky a jí se nic nestane protože doma pomáhá?
Přesně tak, souhlasím s Vámi. Pokud dítě neposlouchá dostane přes zadek, nevidím na tom nic špatného. Co Vy sama nikdy jste nedostala od rodičů přes zadek? Pokud ne tak jste buď vždy vše splnila jak se má, nebo to byla nedůsledná výchova. Vy jste rodič a vy máte to slovo, ne děti. Snad nechcete aby Vás vychovávala Vaše dcera?
Sakra mě říct syn že nepůjde do školy kvůli tomu že musí na testy, tak mu udělám sám takový výtěr že se do školy bude těšit. (Samozřejmě že to beru se vtipem a nadneseně ale snad to chápete)
Lidi copak většinu z vás už zcela opustil zdravý rozum, necháte si líbit úplně vše, zmažete děcko co má víc rozumu než vy? Budete děcko strašit smrtí matky? Bože kam jste to došli? Tak a hurá do mě, vy co jste podělaní z toho, že smrt je běžné zakončení života, že prostě i mladí umírají a u starých to není nic nenormálního, že Kovid je mediální šílenství, celosvětové. Strach se podařilo zaset a jsou z vás tupé a poslušné ovce. Tečka a nazdar.
Tak to prrr, tupá ovce nejsem ani náhodou. Smrt patří k životu, ale ne o 20 let dřív na rýmičku. Stejně jako v autě nebudu předjíždět na horizontu, tak nebudu testovat rodiče/ prarodiče spolužáků jestli je covid sundá nebo ne a svoje rodiče už vůbec. Jedno děcko přijde do školy s covidem = odpoledne to má půlka třídy a jede to do rodiny. Vychytat přenašeče testem smysl má a test samotný nic hroznýho není.
Strašení mrtvolama - srandičky, většinou dokud neuvidíš někoho blízkýho s oboustranným komplikovaným zápalem plic nebo plicní embolií.. Mrtvol je 200 denně a vůbec to neni sranda.
Paní Liduš, zdržte se laskavě komentářů co se vás netýkají. Děkuji
Nebudeme si přeci sdělovat, co kdo (ne)můžeme napsat.
Já také souhlasím s tím, že umřít člověk musí, to snad nikdo nerozporuje. Ale teď jde o to, jakým způsobem a kvůli čemu. Přece nejsem tak hloupá, abych zkoušela riskovat třeba tím, že budu vstupovat schválně do vozovky, aniž bych se rozhlédla, jestli mi nic nehrozí a tak dál. A to samé je to s tím testem a rouškama. Proč riskovat něčí, nebo svou smrt? Ta nemoc je nevyzpytatelná, zatím a nikdo neví, jak tu nákazu bude snášet. někdo tím projde a ani o tom nebude vědět a někdo, bude brečet bolestí a poleze po čtyřech a někdo se dokonce udusí. Nechápu, proč bych se měla bránit nějakým testům a tím více ne, kdyby se jednalo o mé vlastní dítě. Momentálně nic jiného není a nic není jisté. Ale rozhodně nebudu říkat, že na něco umřít musím a jestli to bude na "covid" dneska, nebo přirozeně na stáří za 15 let teda nebudu, protože v tom je teda velký rozdíl. To se můžu rovnou sebrat a jít skočit z mostu a divím se, že to teda lidé nedělají, když to mají všechno jaksi "na háku".
"Ale teď jde o to, jakým způsobem a kvůli čemu. Přece nejsem tak hloupá, abych zkoušela riskovat třeba tím, že budu..."
No vidíte a přitom jsou celé zástupy lidí, kteří riskují a přivolávají si smrt třeba tak, že mají nadváhu, všeobecně se špatně stravují, necvičí, kouří, pijí alkohol, fetují nebo jen ignorují prevenci nádorových onemocnění. To jsou panečku hlupáci, že? Pravda, až na kuřáky či feťáky a alkoholiky za volantem ohrožují jen sami sebe.
No ano, takoví lidé také jsou a proto trpí dalšími nemocemi, které si tímto chováním a přístupem k životu zřejmě způsobí víceméně sami. Ale ještě jsem neviděla nikoho, kdo by se pak nesnažil léčit a kdo by nehledal jak se smrti vyhnout, nebo ji odsunout co nejdál tím, že chodí k lékaři a léčí se.
Je tam zásadní rozdíl, dobrovolně tlustej ohrožuje především sám sebe, ale bezpříznakový přenašeč především ostatní..
Děcka jsou v drtivý většině bezpříznakový = bez testu nepoznáš jestli jsou pozitivní nebo ne. A opravdu jedno poitivní přijde do třídy = odpoledne nebo max. do týdne to má půlka třídy a šíří se to přes rodiny okolí.
A trest nemyslim preventivně zmlátit, trest nastupuje až když to nejde normálně a fyzický trest až jako poslední možnost. Moje děcka s testováním problém nemají vůbec, stačilo vysvětlit.
Pořád jste všichni volali po tom, aby se školy otevřely. Tak se otevřely, ale jelikož nebyly zavřené jen tak z legrace, ale kvůli tomu, že jsme všichni ohrožení tou nakažlivou a nebezpečnou nemocí, tak se samozřejmě muselo vymyslet alespoň nějaké opatření, aby se rizika nákazy snížila. No a teď si zase stěžujete, že se Vám nelíbí ta opatření. Tak co vlastně chcete? Aby Vaše dcera mohla chodit do školy, nebo aby se školy zase zase zavřely? Já si myslím, že děti se chovají podle toho, co slyší doma od rodičů. Tak jestli se o tom doma bavíte a před ní ty testy třeba odsuzujete, nebo před ní odsuzujete i nošení roušek a tak dál, tak to má pochycené z rodiny. Nějaké trucování a vyhrožování sedmiletým dítětem, bych velmi rychle vyřešila. A věřte mi, že bych kvůli tomu nemusela používat násilí. A děti jsem měla dvě, abyste si nemyslela, že nevím co to je vychovávat děti.
naprostý souhlas, všichni jsme ohroženi, nemocí kterouo nezjistíte, ale na sto pro jí zachytí covid test z číny bez zdravotního certifikátu. Čísla jsou obrovská (na té desce co drží je počet vyléčených)
To je zase výplod, to "nemoc, která je nebezpečná, ale zjistíte ji až teprve tehdy, když vám udělají testy" ...
Jsou i takové emoci, o kterých dlouho nevíte, až je pak pozdě. Nebo o kterých nevíte, neboť jste pouhými přenašeči, ale nakazíte lidi v okolí.
Jak jednoduché. Abyste dítěti nemusela přikazovat neoblíbenou činnost,nechte si jí doma a to celý první stupeň. Vir jen tak nezmizí. Učit jí můžete vy. Žádná distanční výuka nebude existovat pro tyto děti.
Aha, dcera chce jít za paní učitelkou a spolužáky. Tak má smůlu. Nechce testy, nebudou spoulužáci, paní učitelku uvidí jen při přezkoušení. Ještě máte nějaký problém?
Toto je otázka výchovy, ne dítěte... Jsou to testy sice nepříjemné ale dá se to v pohodě přežít. Já sám v práci jednou týdně musím na testy, ano štve mě to ale co nadělám? Sám mám syna co je mu 5 let a byl se mnou na testech 2x a ani nepípnul, jen si pak 10 minut mnul nos že ho tam šimrá. Ale co jako? Citlivá dcerka, tak ti uděláme vyjímku? Tohle já udělat mému otci tak dostanu po puse jen co to dořeknu! Tak jí nechte doma a až se nám "covid" utiší tak jí nechte opakovat ročník, nebo dva.
Jen podotknu že by jste měla být vy nebo manžel (partner) důraznější, za chvíi vám dcerka bude "kakat" na hlavu, a vy budete skákat jako ona píská? Asi ano.
To jste myslel špatně, testy jsou ty co někdo zhrábnul tučnou provizi za to, že zrovna tyto objednal. PČR sice šetří ale dopadne to jako vše ostatní kdy se někdo obohatil.
Mně to připomímá , že spousta rádců se nesetkala s tím že dítě má panický strach,ze zubaře, zlékaře,potažmo z bílého pláště, z očkování? Tyk by ste vy, zastánci trestů dítěš co má panický strach za to ještě trestali?.Pak potěš koště.
viděl jsem taky lidi co dítěti ,které mělo panický strach ze zubaře ještě dali na zadel.Myslíte, že příště šlo na povinnou kontrolu s radostí? NIKOLIV bylo to ještě horší!
diesel nemá cenu s takovými polemizovat, pro ně se dá všechno zlomit silou. Nechceš, dostaneš trest, bojíš se, trochu tě proplesku, budeš autista nebo jednou přijdeš s tím, že jsi homosexuál, proplesku tě tedy víc. Však poslouchat se musí a silou tě zlomím.
Jen mi přijde humorné zrovna to přirovnání k zubaři. Však jsou celé zástupy dospělých, kteří ze strachu k zubaři nechodí, nechají si zuby raději vyhnít a později vytrhat, než by podstoupili ošetření.
Můj starší má jít do školy 19.4. a už jsem od něj zaslechla, že se nenechá šťourat. Tak říkám hele, PCR si zvládnul a tohle je jen z kraje a budeš si to dělat sám, mně to v práci taky dělají, nebolí to, jen to lochtá a spustí se mi slzy. Tak to zkusíš a kdyby to nešlo tak to budeme řešit dál. Ale on je ke všem lékařským výkonům tolerantní, nelžu mu že něco nebude bolet, když vím že to bolet bude a nelituju ho. Prostě to jinak nejde, tak musíš doktorovi držet, aby to mohl udět rychle a neublížil ti. Když se budeš cukat, může ti doktor nechtěně ublížit.
Děti celou tuhle pandemii odnesli nejvíc nejvíc se jim obrátil život naruby. U rodičů by spíš než nějaké musy a nesmy měli cítit podporu a pochopení, vysvětlení.
Pb -kdysi jsem měltakového spolužáka ci jej rvali do zubní ordinace násilím, po roce pka přešel na jinou školu,takže joho další CV neznám. Jo a dopělé takové znám taky.Prostě jsem si na to jen vzpomněl.
Asd rozhodně bych jej tam nerval násilím a ještě ho za to že se bojí netrestal.Nejsem takový ubožák aby za toto trestal ale našel jinou cestičku jak to dítě bez násilí do ordinace (zde k testům) dostat!
V pátek byl můj vnuk (4 roky), vrátil se a s nadčením vyprávěl, co tam paní doktorky všechno měla, jak hpo povozila na křesle, že vůbec nebrečel, že mu dala "bombu" (plombu) do zubu, a že se těší na příště. "a hele dědo, dostal jsem diplom" tak máme ddoma vystaven diplom a kažému ho ukazuje.
Proč to píšu, ukázka toho, jak lze dítě přesvědčit, že i zubař je pohoda. pokud to zubařka nepokazí.
@justina - Já nehodlám kvůli testování své dítě trestat,pokuď to odmítá.
Netrestejte - vysvětlujte. Třeba tak, že se časem setká s dalšími věcmi, které se jí nebudou líbit, ale z nějakého důvodu je bude muset dodržovat, protože v opačném případě to bude mít nepříjemný následek. V tomto případě se prostě nepotká s paní učitelkou a spolužáky, na další jistě přijdete sama. Ono se jí to v životě hodí.
Dobrý den, zkuste třeba děcku vysvětlit, že když se nebude testovat, tak ji ostatní děti ve třídě budou mít za sraba a možná se dočká jejich posměchu. Ovšem, jestli to na ní zabere je otázka (zřejmě je silná osobnost, "bolestín" nebo rozmazlená). Zdravím!
Radit druhým, jak na své díte mají působit a vychovávat, mi nepřísluší. Páč každý rodič vychovává svoje dítě, jak nejlépe umí.
Já jen vím, že moji vnuci, 4 a 6 let, již byli několikrát testováni. První test byl problém, ale další již v pohodě, páč oba rodiče předvedli test na sobě, pak na starších bratrancích a teď vnuci chtějí testovat i mně, páč to umějí sami.
Dneska jsem v některých novinách četl, že nějaká maminka je proti rouškám, testům, a nechce tedy dát dítě zpět do škloly. Je to její přesvědčení, má na to právo.
Já malé děti nemám, ale odmítat testování je totéž, jako odmítat jezdit přes obec 50km/h. Odmítnout můžete, ale musíte počítat s postihem. Pokud vím, tak do těch škol dávají ty testy, které stačí strčit do nosu tak 2cm, navíc si to provádí to dítě samo. Ponechme stranou spolehlivost takových testů, ale nemyslím si, že by to bylo něco tak hrozného.
Justina, tak proč jí to video s panem ministrem nepustíte, když sama sobě doporučujete, co máte s dcerou doma zkusit. A pouštet sedmiletému dítěti video s odborným výkladem nějakého ministra, to snad nemyslíte vážně. Ono to vypadá, že doma žádné dítě nemáte, protože napsat, že sedmiletému dítěti řeknete, že pokud nebude spolupracovat s vládním nařízením, tak nebude smět do školy, tak to potom chápu, že vůbec nerozumí co to po ní chcete. "Vládní nařízení"!
Pro dítě má být ta "vláda" jeho rodina, a ne nějaký ministr. A pak také píšete o možnosti využít dětského psychologa. No tak když to víte, proč k nějakému tu svou dceru neodvedete? A jak si mohlo to malé dítě vypěstovat odpor ke špejlím do nosu, když pořádně ani neví o co jde? Nebo jste už zkoušela strkat jí do nosu špejle předtím?
Jak si vůbec stojí aktuální situace s pandemickým zákonem, odmítnutím testovat a Ústavou ČR? Při odmítnutí testu, pokud se nepletu, není žádná náhrada výuky, na které má každý právo. Sice chápu, že si naše milá vláda s ústavou už dobrého půl roku vytírá svoji ctěnou zadnici za potlesku mnohých a dokazují to i soudně zpětně rušené opatření, jakožto nezákonné, ale stejně by mě zajímalo, jak by si s tím poradil šikovný právník.
maly se taky bal, udelali jsme jeden test doma at vi co a jak, no bylo kravalu na pul hodiny, ve skole se testovali sami, bylo hned jasne ze kazdemu vyjde vysledek OK, tezko ucitelka pohlida 20 decek najednou jestli si tycinku do nosu strci 0,5 cm nebo 5 cm, vscihni meli testy ok, jak v pondeli tak ve ctvrtek, vsichni musi sedet jak idioti v maskach cely den, aspon ze nase skola neresi ze to ma pod nosem, takze muze normalne dychat
Jestli vaše děcko nemůže přes roušku dýchat, tak byste měl urychleně řešit jeho zdravotní problém. Jinak jsou to jen hloupé řeči.
to ze pres rousku muze dychat neznamena ze ji musi nosit, takze jediny s hloupyma recma tady budes asi ty , pro jistotu si vem respirator a na to dve rousky a HLAVNE, dej se naockovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.