Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod na aukro.cz

Od: vojtech odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, byl jsem podveden na aukru. Ano vím, je to má chyba, ale počítal jsem, že aukro má tyto případy nějak ošetřené. Zakoupil jsem zboží v hodnotě 400 Kč, peníze jsem převodem zaslal dle pokynu od aukra na číslo účtu, které mi přišlo po konci aukce. Prodejce mi ovšem zboží odmítá zaslat, to samé s vrácením peněz. Aukro pouze odkazuje na policii ČR. Máte s tímto nějaké zkušenosti? Povedlo se to někomu vyřešit? Protože pokud může někomu toto projít, tak může začít beztrestně krást naprosto každý. Děkuji za komenty

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jednou sem problém z prodejcem taky měl, tenkrát 370kč

Řídil sem se tímhle návodem a peníze mi vrátilo aukro

http://ok.aukro.cz/

A ano aukro vás odkazuje na policii.

Tohle jste četl?

Jestliže jste zaplatili zboží, které k vám nedorazilo, a prodejce nereaguje, nejprve nás kontaktujte, popište celou událost a doplňte všechny související informace.

Podejte oznámení pro podezření ze spáchání přestupku nebo trestného činu na Policii ČR a následně zašlete všechny námi požadované dokumenty na naši adresu. Pokud jsou doklady v pořádku, obdržíte od nás Smlouvu o postoupení pohledávky, tu ve dvojím vyhotovení podepište a jakmile ji od vás obdržíme, můžeme náhradu vyplatit. Zdá se to být zdlouhavé, ale oznámení pro podezření ze spáchání přestupku nebo trestného činu od Policie ČR je důležitý dokument, bez kterého bohužel nemůžeme náhradu škody vyplatit.

aukro.cz/...

ladis*
hodnocení

1x

Pokud to na policii nepůjdeš nahlásit, tak aby se ty částky spojily toho pachatele spojily a mohlo se postupovat proti pachateli, tak ho podporuješ ve zlodějnách.

Minimálně to číslo účumpovede k osobě a pak stačí počkat, až toho bude víc (pokud už není).

A trestní oznámení můžeš poslat datovkou a nemusíš nikam chodit. Vlastně ho může podat kdokoliv.

kepler*
hodnocení

0x

To prakticky řešitelné není, zvláště když jde o takto malé částky. Kdyby šlo o podvod většího kalibru, tak by se jím možná PČR zabývala. Osobně jsem do Aukra, ale ani do jiných prodejů přes bazary apod. nikdy nešel. Když už, tak jsem preferoval osobní převzetí zboží, tedy hledal jsem nabídky co nejblíže od domova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]