Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
trpím androgenní alopecií, vlasy mi začaly padat ve 24 letech. Teď je mi 31, někdy se mi to zdá lepší, někdy horší, každopádně mám ty vlasy strašně prořídlé. Je nějaká šance, že mi ty vlasy ještě dorostou nebo se mám smířit s tím, že už mi vlasy nenarostou?
Pokud máte někdo zkušenost - pomůže nízkosacharidová strava, léčba dusíkem (sněžení)?
To Vám takhle sdělil lékař, že je to androgenní alopecie? To by pak bylo o hormonech. Jak to řešili? Obecně vlasy potřebují výživu, dostatek minerálů Zn, Mg, Fe, Si. Ideálně v přírodní formě - řepná melasa, mandle, dýň.semena, ořechy, sušené švestky, meruňky, klíčky, banán, avokádo, přesličkový čaj,... A pak šampony /např. kofeinový/, co prokrví pokožku hlavy, aby ona výživa lépe pronikala k vlasovým cibulkám.
Nevím, nakolik nízkosacharidová strava pomůže, ale právě uvedené minerály ubývají z těla mnohem rychleji, pokud jíme nezdravě, zeména cukr, sladkosti, průmyslově vyráběné potraviny, alkohol, ale též, když máme stres, některé nemoci, či léky.
Mám poměrně mladou kolegyni, co přišla o vlasy úplně, ale bylo to autoimunní onemocnění, kdy přehnaná imunitní reakce jí zlikvidovala vlasové folikuly. Ta má už více let paruku. Musím říct, že povedenou. Je to sice pro Vás něco šíleného, ale chci tím naznačit, jak to taky dopadá. A jaká taky existuje příčina.
Mě sněžení bolelo a ve finále nepomohlo. Na kožním mi dr. napsala nějakou vodu co míchali v lékárně. Do toho jsem brala Biosil a chodila na injekce / asi Béčko, už si to nepamatuji / . Asi pomohla kombinace všeho. Vlasy mi nedorostli úplně, ale hodně to pomohlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.