Cau, mel bych dotaz ohledne trvaleho bydliste. Mam trvale bydliste na obecnim urade. Asi tak rok tam jsem a chtel bych odejit, protoze potrebuji schranku, abych dostaval postu. Nemuzu ji dostat, protoze jsem na obecnim urade. Ne, ze by se mi tam nelibilo, nemusim platit zadny poplatek mesicne nebo elektriku nebo plyn nebo dan z nemovitosti nebo celkove inkaso, ale chybi mi ta schranka. Tak, kdyz odejdu, chtel bych se zeptat, kdyz budu treba platit trvale bydliste jednou za mesic v cene treba 200 kc za schranku, protoze nechci platit takove penize za pronajem bytu nebo pokoje nebo domu, kdyz to prestanu platit, tak jestli me znovu daji na ten samy obecni urad nebo jestli se muzu dat na ten samy obecni urad, kdyz z tama odejdu, i kdyz jsem tak tri roky v Praze? Dik za nazor
Dobrý den, máte asi jedinou možnost - najít někoho, kdo bude ochoten přihlásit si Vás k trvalému pobytu do své nemovitosti. Tím zanikne současný stav, budete mít nový OP s novou adresou trvalého pobytu a potom už si asi zařídíte tu schránku, resp. pošta Vám bude chodit na tu novou adresu (nebo na poštu, kde si tu schránku zařídíte). Sám jen tak odejít (odhlásit se) z obecního úřadu nemůžete. Zdravím!
jack07
Zase blbě ,tady jako obvykle ohodnocena blbá odpověd , nemáte s tím zkušenost ale musíte odpovídat , trvalý pobyt může být klidně dál na úřadě , jen stačí na poště nahlásit jinou doručovací adresu , ona všechna pošta jde lidem hlášeným na radnici na poštu, vlastní zkušenost .
K vyřízení trvalého pobytu není třeba souhlasu majitele nemovitosti. Majitelé bohužel z neznalosti s přihlášením k trvalého pobytu nesouhlasí, protože nevědí, že tím se nájemníkovi nezakládá žádné právo. Jiná možnost je vyřídit si na poště PO box a zásilky si vyzvedávat tam.
Co má co společného trvalý pobyt-adresa s poštou? Bydlím v pronajatém bytě a smlouvu tedy nikdo z úředníku neviděl ani pošta a normálně mi chodí zásilky z Ali, běžná pošta i z úřadu pokud jsem tam nahlásil adresu.
Taky mám úřední adresu a hlavní výhodu vidím, že nemusím platit za popelnice.
A k tomu žvástu, že majitel nemůže zakázat. Jasně nemůže podle zákona, ale když to zjistí tak buď mi vypoví smlouvu a nebo neprodlouží. Ani o jedno nestojím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.