Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozhodl jsem se nemit deti

Od: bezdetny odpovědí: 21 změna:
hojjj, chtel bych se s Vami podelit o jednu vec. Je mi 29 let a momentalme jsem v situaci, kdy jsem prisel i dum, jsem bezdomovec a pracuji protoze jsem prisel o dum. Rodice me vykopli z domu tak, ze ho prodali, penize si nechali a rekli chod si po svem. Tak jsem bez rodicu a bez strechy nad hlavou. Bydlim po hosteloch po ubytovnach. Je mi 29 let a rozhodl jsem se nemit deti. Protoze jsem chudy a znamena to jen finance navrch. A ty ja nemam. Tak budu cely zivot zit sam, kdyz si nasetrim na novy dum a na penize, ktere budu mit nejen na duchod. Mimochodem, jak dlouho potrebubi pracovat, abych mel narok na duchod? A samozrejme vydelat tolik pebez aby me to stacilo ns to byt v dome a stastny jenom se psem a mym notebookem a to je vse. Pekne nekde na vesnici v prirode kolem domu. Jen se chci zeptat vas, jak se po me budou divat lide ve vesnici, kdyz me bude tak 35 let a vic a nebudu mit zadnou rodinu a deti a budu tam bydlet san jen se psem. Co si budou myslet? Dik za

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Někdy je i pro společnost lepší, když někteří lidé deti nemají...
A nikdo sinic říkat nebude, nikoho to ani nezajímá... A takových lidí je hodně..

motak
hodnocení

4x
Já myslím že to nikoho moc zajímat nebude. Stejně jako nás moc nezajímá, že jste se rozhodl nemít děti.

hodnocení

4x

Lidé ve ve snici si budou říkat, že tam bydlí pán úplně sám, bez rodiny, jenom se psem.

liska5

A některé paní dokonce zpozorní. Je jich hodně, co jsou samy... S dětmi i bez...

liska5
hodnocení

2x

Nikdy neříkej nikdy! Nevíš, kam Tě osud zavane a co Ti nachystá.

Hlavně dlouho neseď a nefňukej.

jajo
hodnocení

2x
No Vy nevypadáte, ze tie deti nechcete mať, ale, že ich mať nemôžete. Deti majú aj 45 rocný, takze cas este máte, ale otázka je aký budete otec a ako deti vychováte. No to je dobre, ze Vas rodicia poslali kade ľahšie. A mimochodom, Vy ste neprišli o dúm, pretoze patril rodičom. Vsak chodte tam ptacovat kde zarobite viac, setrite si, kupte si postupne pozemok a pomaly stavajte pomedzi prácou. Ja neviem ako takyto muzi s tymto myslenim vychovaju poriadnych ludí. A ako si vobec najdete zenu s takymto myslením. No proste Vy myslite na dochodok? Ved na dochodok sa musite sám zabezpečiť. Uz teraz su dochodci bez rodiny v prdeli. Vsak to sa takto neda, mate rozum ako desatrocny.

riva
hodnocení

2x

Řada lidí tím prošla - ubytovny, nájem, hypotéka, vlastní byt/dům. A někde po cestě potkali někoho a pokračují spolu. A i ty děti přišly. Jsi na začátku, tak dbej na to, aby ses na cestě někde moc dlouho nezastavil, ale pokračoval dál.

hodnocení

2x

Opravdu si myslíš, že my, ostatní, jsme se narodili do krajek se stříbrnou lžičkou v puse? I my jsme začínali od 0. Tak přestaň s tou sebelítostí a zabojuj. Stejně máš pouze 2 možnosti. Buď zabojuješ nebo to vzdáš. Ale věř, že je to jen tvá věc, tvé rozhodnutí, tvá zodpovědnost. My máme co dělat, rvát se se svým životem, který nám nic nedaruje.

Rozhodl jsem se nemit deti

senior
hodnocení

2x

Nelitujte se.

Žijte přítomností, ne budoucností za 30 let, natož důchodem.

Mnozí lidé začínají od nuly.

Zajistěte si řádnou, stabilní práci a k tomu bydlení v podnájmu. U nějakých slušných majitelů.

Zařídíte se a uvidíte, že se určitě seznámíte s nějakou přítelkyní. Všechno ukáže čas.

Nepoužívejte slovo nikdy, ale spíše pozitivní slova.

Neupínejte se na dům, někdy stačí jedna místnost s vařičem. Postupně si jistě zajistíte lepší bydlení. Věřte ve svoje síly, máte třeba další vzdálené příbuzné, s nim můžete být v kontaktu a necítit se tak sám - prarodiče z obou stran, tety, strejdové, sestřenice, bratranci atd.. Nebo najdete podobně nemajetné kamarády, přátele.

Doba dnes je taková divná, ceny nemovitostí letí stále vzhůru, možná bude časem jednomu člověku dům na obtíž.

Neházejte flintu do žita, jste pořád ještě mladý, pokud byste nechtěl svoje děti, ale já tuším, že byste určitě chtěl, tak můžete najít nějakou opuštěnou maminku a s ní vychovat její děcko.

hodnocení

2x
Takových je a také jsou různě pohlavní lidé a dneska je to už normální. Chlap může i v 50ti udělat dítě. Horší je to u žen. Jste asi vychován stylem "co na to řeknou lidé, sousedi". A to není dobré.

hodnocení

1x

Jajo, děti můžou mít i dost staří chlapi. Takový Konfucius se stal otcem ještě v 81 letech.

Chlapec ve svém věku bude muset mít velmi vysoký výdělečný potencionál. Za šest let si vydělat na nový dům na venkově? Fakt, když se to povede, velmi obdivuhodné. Toho pejska asi sežene z útulku, ale vlastně to taky není vůbec jisté.

tamti
hodnocení

1x

Ve 29 letech nejste bezdomovec, bez střechy nad hlavou kvůli svým rodičům, ale kvůli sobě. Děti zatím nemějte, musíte se napřed naučit žít a postarat sám o sebe a nemyslet si, že za váš dosavadní život může někdo jiný.

hodnocení

0x

Je to každého věc. Mít děti není povinné a někdo je prostě nechce. Co si o tom kdo myslí Vám může být jedno. Dejte si dle svých možností svůj život do pořádku a můžete ho prožít ve spokojenosti. Jsou i ženy které děti nechtějí mít nebo je mít nemohou a žijí ve vztahu celkem spokojeně. Třeba potkáte takovou s kterou si v tomto budete rozumět a budete to mít stejné. Abyste měl nárok na důchod, budete muset odpracovat ( mít získanou dobu pojištění) 35 let.

myrkur
hodnocení

0x
Naprosto v pořádku. Já také ne. Když si představím v jaké totalitě by žili...

Vůbec nevíš o čem mluvíš. Někdo by řekl, "nevíš která bije".

hodnocení

0x

Myslím, že ve Vašem případě jste se rozhodl dobře. Děti by měl mít ten, kdo jim dokáže nejen něco odkázat /což Vy nemáte/, ale také je na život připravit, dát jim lásku a teplý domov. Což Vy také nemůžete poskytnout.

Neuvažujete ale dobře. Nevím, čím si vyděláváte, ale ve 30 letech jste si jist, že si dokážete sám svou prací našetřit na nový dům + na zajištění v důchodovém věku? Nevěřte tomu, musíte také jíst, oblékat se atd. A při dnešních cenách /a bude hůř/ a dům a klidný důchod dohromady nikdy nedáte.

Prostě jste se ocitl v situaci, kdy jste něco zkazil a přišel o majetek. Tak vydělávejte aspoň na tu ubytovnu, abyste měl střechu nad hlavou, dostat se mezi bezdomovce musí být moc smutné. A poslední štace.

S těmi dětmi to není tak žhavé. Ženy si už podvědomě vybírají takové partnery, kteří by dokázali zajistit jejich společné děti, postarat se o ně. Takže zřejmě žádný velký zájem ze strany žen stejně nebude. Aspoň se nemusíte bránit.;)

Co Vám chválím, je ten pes. Psy mám moc ráda a podle toho, zda se o něj dobře staráte, nejste určitě špatný člověk.

Tak víc štěstí do budoucna. Jaga.

jericho
hodnocení

0x

Tady spíš někdo chce aby ho ostatní politovali a vyjádřili soustrast.

Chuděra malej on přišel o barák. Mně je 37 a bydlím v pronajatém bytě a barák nemám, neměl jsem a těžko mít budu.

hodnocení

0x

Lidi ať si trhnou nohou. Nedávno jsem četla někde, že na netu je aplikace, kolik přibude každou chvíli lidí na Zemi - je to hrozné, každý den 200 000 lidí! Ve světle současného blbince, kdy se zachraňuje kdekdo a přitom všichni žijí stylem podřezávající si pod sebou větev, je to fakt tristní.

hodnocení

0x

Mladý muži, to, že budete žít na vesnici, bezdětný a se psem, to Vám lidé odpustí, ale, že budete mít notebook starý šest let, tak to bude pro Vás katastrofa. Tím se naprosto degradujete. Rozhodně, než na nějaké bydlení, byste se měl zaměřit na špičkovou elektroniku.V té je budoucnost této, nové, doby.

A ještě, kdybyste nevěděl, jak na to vydělat, tak tady Vám Babiš poradí:

genesispoolsbyelf.com/...

hodnocení

0x

Hranice odchodu do důchodu, pokud vím je 65 roků ,některé ročníky to mají jinak (já 64,5 roků),ale je možné (pokud už to neproběhlo,což nesleduji),že budete mát odchod do důvchodu ve vyšším věku-uvažuje se o hranici 70 roků. Nyní je to pro Vás jen nějakých 36 roků!

Lidé na vesnici si budou samozřejmě myslet cokoliv -od toho že jste 4%,až po kdo ví co!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]