Dobrý den, poslední dva měsíce mě trápí mé nafouklé břicho po jídle. Cítím se jak jeden velký balón a než mi břicho většinou slehne trvá to tak 4h. Pokud si dám třeba rýží, brambory, zeleninu, chleba... skoro se mi to neděje, ale nejhorší je to právě po těstovinách a knedlících. Co byste mi prosím poradili? Děkuji!
Radím z jídelníčku škrtnout knedlíky a těžké smetanové omáčky, alespon na nějaký čas, popíjet mátový čaj, případně fenyklový. V lékárně si můžete zakoupit bylinné kapky Iberogast, dobře ovlivňují celé zažívání. Možná máte potíže s funkcí vašeho žlučníku.
simona
Děkuji za radu, knedlíky i těstoviny jím jen občas, ale často jezdím k rodičům a tam se těmto jídlům nevyhnu
Knedlíky i těstoviny mi vadí už i jenom s lehkou omáčkou, natož třeba se smetanouvou nebo gulášem je to pak jeste horší
cikitsaka
Vypadá to na problém s lepkem a laktózou, dnes dost běžný.
simona
To mě právě taky napadlo, ale když si dám cokoliv jiného, tak mi to nevadí. Mléčné výrobky jím několikrát denně a nijak mi to nevadí, to samé třeba u pečiva
Nějaké rozhozené zažívání. To se nejspíš spraví samo. Nepřejídejte se, jezte lehká jídla, kupte si laktobacily. Nestresujte se, stres má velký vliv na zažívání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.