Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balíček z Polska

Od: koakola* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

známý pro mě vyrábí atrapu sci-fi zbraně. Je to jen model nebo spíš hračka. Nicméně bych nerad aby mi na to skočili celníci. Není to nic nebezpečného nebo zakázaného ale je to dárek k velkým narozeninám a potřebuju ho včas doma a pokud by se zpozdil byl by průšvih a pokud by to nějak celníci prošetřovali, nejspíš by to nestihlo přijet. Balíček se bude posílat z Polska. Kontrolujou se nějak ty balíčky? Vím že z třetích zemí jako USA balíčky kontrolují na letišti a bar co nemusí pustit. Ale v rámci schengenu by nemuseli, má někdo zkušenosti? Děkuju

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Balíky v rámci unie nikdo nekontroluje. Leda by na tom deklaroval vyšší cenu než 5000 to by mohla celnice chtít vidět ale v praxi se s tím nesetkáš. Může ti to poslat dpd což bude jistější než pošta ale počítej s cenou dopravy kolem pětistovky. To žádný lidumilové nejsou. Chtěl jsem si v Polsku objednat enzymy na výrobu whisky protože je mají za třetinu ceny u nás ale když jsem viděl cenu dpd za dopravu spadla mi čelist.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]