Nejste přihlášen/a.
Vyhýbej se kombinacím jídel, po kterých pálení žáhy následuje. .Často to bývá sladká buchta s ovocem a drobenkou, sladkosti vůbec, ostrá jídla, ohřívané brambory, perlivé nápoje, alkohol, smažené... Vzhledem k věku by měl Tvůj lékař vědět, že máš k tomu sklony, aby se předešlo zhoršení / reflux, vředy/. Právě v období rovnodennosti žaludek zlobí nejvíc. Určitě upravit jídelníček a mít dostatek minerálů ve stravě Zn, Mg. Vyhýbat se stresům. Žaludek uklidňuje šťáva vylisovaná z hlávky zelí, ale i ze syrových strouhaných brambor.
Jelá soda je dobrá jen v krajním případě jako 1. pomoc. Později dokonce překyselení žaludku dokonce podporuje. Rovněž výše popsaná antacida nepředstabují léčbu, ale jen hašení požáru. Ale aspoň se po nich nekrká. Pokud budou potíže trvalejího rázu, jsou vhodnější inhibitory protonové pumpy typu Omeprazol, který je ale na předpis Rovněž by stálo za to upravit si jídelníček a vyhýbat se jídlům a nápojům, které ti pálení způsobují. Jinak si počti zde:
Může to být ze stresu nebo z jídla a následně to může způsobit nějaký větší problém...Pokud to bude horší řekni thi mamce ať zavolá doktorovi...jinak se mi tohke děje také někdy a pomáhá mi na to jogurt. Nebo třeba zkus jedlou sodu 1 tabletku a zapít vodou ...Pozor ať nevydechneš vodu ...pokud nezabere mě vždy pomůže zadržet dech a soustředit se na to že nemám pálení žáhy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.