Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze poslat balík přes Zásilkovnu bez chytrého mobilu?

Od: balico odpovědí: 5 změna:

Krásnou neděli,

od fyzické osoby bych měla zájem o zboží, co nabízí. Ideální by pro mě bylo poslání přes Zásilkovnu, poštu mám z ruky. Prodávající ale nemá chytrý telefon.

Tak se chci zeptat - je možnost poslání zásilky i bez toho, aby prodávající měl chytrý telefon, třeba poslání přes stránky Zásilkovny? Nebo mám smůlu a musím se případně spokojit s klasickou poštou? Máte prosím někdo zkušenosti?

Děkuju :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Byla jsem v podobné situaci. Prodávala jsem něco a paní si přála poslat věci přes Zásilkovnu. Měla výdejnu blízko a cena za balík byla výhodnější než u České pošty. Chytrý telefon nemám. Bohužel si nepamatuji podrobnosti, ale ta paní vše vyplnila a zaplatila sama. Mně poslala kód, který jsem nějak (už nevím jak) na balík napsala. Nebo přilepila? Nebo ho jen nadiktovala v místní Zásilkovně, kam jsem balík přinesla? Toto je důležité, ale bohužel už víc nevím. Snad jen tolik, že chtěla vědět, do které místní Zásilkovny to odnesu.

jirinka1
hodnocení

1x

Ahoj, ano, jde to. Pokud nemáš aplikaci, můžeš to sama vyplnit. Sebe uvedeš jako odesílatele i příjemce. Prodávajícímu pošleš kód, pod kterým to bude posílat. One jen donese na pobočku. Logicky mu zaplatíš jen cenu bez poštovného, tu budeš hradit Ty.

hodnocení

0x
Určitě ano

hodnocení

0x

Prosím,mohla bych se přidat s dotazem?

Chci poslat zoět zboží ze slovenského e-shopu .Česká pošta je dost drahá.Nemám smartphon.Z e-shopu mi poslali kód do Zásilkovny kam můžu zboží odeslat.Moje otázka zní,jestli k tomu budu potřebovat chytrý telefon a nebo stačí jen nahlásit v odesílací Zásilkovně kód Zásilkovny na Slovensku,zaplatit kartou a dostanu nějaký doklad o odeslání zboží? A ještě,podle dodaných balíčků to vypadá,že odesílatele i příjemce vyplňuje odesílací pobočka Zásilkovny.To znamená,že já jen nahlásím adresu a Zásilkovna vytiskně štítek?Děkuji.

Jestli vám e-shop poslal kód na zásilkovnu, tak stačí přijít na jakékoli místo, kde provozují zásilkovnu, dát jim tam balík a nahlásit kód. Žádné adresy tam hlásit nemusíte a ani je nemusíte na balík psát (to vše už mají v systému, pouze vytisnou štítek). Doklad o odeslání by vám dát měli - případně o něj požádejte. Chytrý telefon není potřeba a zaplacené už by to taky mělo být (bez zaplacení byste nedostala kód).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]