Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořád se s někým porovnávám

Od: laura5 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, už je to asi půl roku, co jsem se začala zajímat o to, co a kolik čeho jím. Počítala jsem si kalorie a jedla méně, než bych měla. Za každé jídlo, co jsem snědla (nebylo zdravé nebo se mi nevešlo do předem vypočítaného příjmu) jsem měla hrozné výčitky. Začala jsem se taky hodně porovnávat s ostatními, co jí a to přetrvává do teď. Když jsem třeba s kamarádkou, ona si nic nedá, já to samé, ikdyž mám na to třeba velkou chuť. Porovnávám se často i s mým bratrem, který toho jí mnohem méně než já, takže když on si nedá dezert nebo nejí večeři, můj vnitřní hlas mi říká, abych udělala to samé. Ikdyž mám hlad nebo chuť. Neustále kvůli tomu mám špatnou náladu a občas si i teď vyčítám, když si dám víc než ostatní. Snažím se jíst zdravě, ale v hlavě mi pořád běhají kcal. Už se to trochu zlepšilo, ale pořád mám i dny, kdy jsem sama na sebe naštvaná i kvůli jednomu banánu nebo ovesné kaši. Jak se s tím mám vyrovnat? Děkuji za odpovědi!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobrý den, takhle na dálku je velmi těžké poradit, ale takhle dle mého začíná anorexie. Doporučila bych psychologa či centrum anabell.
Zkusila bych omezit psaní kcal do tabulek. Prostě bych si řekla, že třeba si to zapisu obden a pak zvyšovala interval mezi zápisy. Víte, každému vyhovuje něco jiného, prosím začněte to řešit co nejdříve.
laura5
hodnocení

Děkuji za odpověď! K psychologovi bych asi ráda zašla, ale nevím jak to mám říct rodičům. Jsou celý den v práci, pomalu se nevidíme, takže o mých problémech pomalu neví. Když už jsme spolu, ani si toho nevšimnou, protože jak už jsem zmiňovala, můj bratr jí mnohem méně než já, takže jim to přijde normální. Nijak to ani na mně není poznat, že bych se nějak jak už uvnitř tak zvenku změnila.
Jinak kalorie už nepočítám dlouho, ale v hlavě mi ty číslíčka furt běhají.
laura5
hodnocení

Do centra anabell můžu kdykoliv anonymně zavolat? Nebo se návštěva musí dopředu domluvit a zaplatit?

hodnocení

0x

Vaše potíže jsou psychického původu - příčiny, mindráky? Doporučuji terapii, abyste se začala cítit lépe a neměla neustále špatnou náladu, jak píšete.

Zdravotní pojišťovny teď nabízí příspěvky - 7000kč VZP 10 návštěv po 700kč (jednou lze změnit terapeuta, nedoplácí se), ČPZP 5 x 500kč (max doplatek do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky. Odkazy poradte.cz/... Vše probíhá online z domu. Nemusíte nikam chodit, pokud nechcete.

Psychoterapie je také možná zdarma přes žádanku od lékaře (např praktického) anebo si můžete platit soukromě.

doplněno 10.04.21 13:07:

Kdybyste měla zájem, napište mi do vnitřní pošty. Můžu doporučit.

laura5
hodnocení

Děkuji vám za odpověď! Nevím, jak to mám ale říct rodičům, že si teď něčím takovým procházím, protože oni o tom nemají ani ponětí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]