Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těžký odchod z práce

Od: runner* odpovědí: 13 změna:
Po více jak 20ti letech práce u jedné firmy jsem se rozhodl pro změnu. V hlavě jsem vhodnost změny nosil už delší dobu, ale nikdy jsem se neodhodlal. Před pár týdny se ve firmě přihodilo několik nedorozumění a pro mě to byl ten impuls ke změně a k výpovědi.
Nečekal jsem ale, že to pro mě bude tak těžké, odejít. Mám obavy z neznáma, z nové práce. Je mi líto opustit kolegy se kterými pracuji roky. Cítím to tak, že pohodlnější by bylo zůstat, ale zdravější je tu změnu provést. Hůře kuli tomu spím a stále to mam v hlavě.
Jaké jsou vase zkusenosti, pocity při změně po mnoha letech strávených v jedné práci?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ja dělal změnu cca po 13 letech divný to je člověk si ale zvykne de jen o to aby po měsíci nezjistil že se má húř nebo že mu prace nevyhovuje
Ja zjistil že mi nevyhovuje tak sem po pul roce šel jinam a ani tam se mi nelíbylo tak sem po roce přijal nabýdku vratit se zpátky s tim že mi přidali peníze jaký sem chtěl a mam zas svúj klid a pohodu

liska5
hodnocení

5x

Psychologové takovou změnu doporučují tuším 2x za život. Já si prošla za 36 let osm pracovišť. Buď kvůli stěhování nebo mateřským nebo za zajímavější specializací či vyšší pozicí,... a v důchodu za koníčkem /to až později, to do těch let nepočítám/. Všude bylo něco fajn a všude nějaký ten mínus. Měla jsem štěstí na lidi a mám na co vzpomínat. Prostě změna k životu patří.

hodnocení

5x

Mám už pracovní život takřka za sebou, teď pracuji jenom proto, že mě to hodně baví a mám kolem sebe suprové lidi, ale taky jsem zažila během let 5 zaměstnavatelů. Z České pojišťovny jsem odcházela po 15 letech, protože PPF to tenkrát koupila a nenechala kámen na kameni, všem bylo nabídnuto klientské centrum nebo odchod. Z toho jsem se vzpamatovávala hodně dlouho, měla jsem 47 let, 15 let do důchodu a panickou hrůzu ze změny. A pak jsem prošla výběrkem na OSSZ. Práce velmi náročná a krásná, objevila jsem v sobě vlohy pro jednání s lidmi, hodně mě to nabíjelo, ale po 8 letech jsem postoupila na žebříčku dál než jsem chtěla - a po dalších 5 letech vedení oddělení jsem na vlastní žádost odešla zcela vyhořelá a k smrti unavená, dva roky před důchodem. Ale jeden známý mi v poslední chvíli (už jsem měla domluvený termín na vyřízení předčasného důchodu) nabídl práci, vlastně v podstatě prosil, že potřebuje pomoci. A já jsem se ocitla v pracovním a lidském ráji. Jsem za to vděčná a jsem šťastná, že pracuji už jenom proto, že chci. Tohle přeju každému.

Vlastně jsem si každou změnou pomohla k lepší práci, poznala jsem úžasné lidi a vždycky se mi otevřely nové oblasti, do kterých jsem pronikla, nasbírala jsem nové znalosti potřebné pro běžný život. Nebojte se ničeho.

runner*
hodnocení

Děkuji Vám za optimistický příspěvek :)

sirokko
hodnocení

4x

Ano, někteří to tak prostě mají. Ale podstatu v optimismu do budoucna bych viděl ve Vašich vlastních slovech: Cítím to tak, že pohodlnější by bylo zůstat, ale zdravější je tu změnu provést.

hodnocení

4x
10let jsem byl v jedne praci. Pote odchod. Taky jsem dlouho uvazoval a pak jsem se odhodlal. Neco konci, neco zacina. Nyni fakt nelituji.

ivo®
hodnocení

4x

Po příchodu nového vedení jsem já a několik dalších 50+ odešli z práce po bezmála 30 letech a nelituji, zůstali tam jen dlužníci a vlezdoprdelkové...s odstupem času si říkám proč sem to neudělal dřív.

hodnocení

3x

Člověk za život potkává různé lidi, buduje si přátelství. Po 20 letech práce, chápu, že se Vám neodchází snadno. Ale změna je život. A pokud jste byl v minulé práci nespokojený a naskytla se Vám příležitost lepšího zaměstnání, nerozmýšlejte se a nastupte tam. Kolegy a kamarády si tam brzy najdete. Práci se naučíte, jistě víte, co obnáší a věříte si.

Přišla prostě změna. Vždyť i s bývalými kolegy se můžete občas setkat a popovídat. I když ze zkušeností vím, že mezi těmi setkáními jsou stále větší a větší mezery.

Přeji Vám, ať se Vám v nové práci líbí a ať si rychle zvyknete. Nemůže přece člověk zakrnět na jednom místě, když mu život nabízí další možnosti. Jaga.

hodnocení

3x

Naprosto Vás chápu, po 18 letech jsem oděšel z firmy za slíbeným lepším. Po roce jsem zjistil, že to rozhodnutí jsem měl udělat již dávno. Jelikož kolem bývalé práce jezdím stále, už necítím ten stesk po tom bývalém a je mi krásně. Dříve jsem se tam zastavil, ale teď již nikoliv.

hann
hodnocení

3x

Také jsem asi po 19 letech musela změnit zaměstnání, ale my jsme dostali výpověď, podnik se zrušil. Najednou jsem se ocitnula na Pracáku, pro mě hrůza., patřit mezi ty nezaměstnané. Ale nabídli mi tam docela slušné místo a do půl roku jsem byla zase zaměstnaná. Všechno tam bylo jiné a vůbec jsem si nemohla zvyknout i na nové lidi, stýskalo se mi po bývalém pracovišti. Ale jak mě lidi poznávali i při práci,tak si mě oblíbili a ani mě už nepřišli cizí. Mám tu už hodně kolegů kamarádů a nových kamarádek. Ale jako i jinde, i zde se najdou takové ty pomlouvači, drbny atd. Ale začít zase znova, to už bych zažít nechtěla.

hodnocení

2x

To je asi normalni, clovek si zvykne na kolektiv, denni rutinu a bere to jako urcitou ,,zivotni jistotu´´ . Proto je kazda zmena krok do neznama, clovek je v podstate zase na startu. Sam jsem to prozil nekolikrat. Kazdy normalni clovek si cas od casu polozi na pomyslne misky vah - vyplati se mi zustat na tomto miste, nebo je cas jit dal.

Naposledy jsem treba menil misto pred 12 lety, kdy jsem byl ve firemni hierarchii hned pod majitelem, sefoval jsem cca 50 lidem. Vse v cajku, byli jsme fajn parta, prace docela fajn, ale plat mizerny a majitel prochazejic nejakou krizi stredniho veku magoril cim dal vic. Taky se mi nechtelo, ale jednoho dne cise pretekla, dal jsem vypoved - a rozhodne nelituji

runner*
hodnocení

Chtěl bych Vám všem poděkovat za Vaše příspěvky a zkušenosti. Mám z toho nějakou úzkost a pomáhá mi vidět jak to vnimali ostatni..

hodnocení

0x

Nejdříve si domluvte nástup do nového zaměstnání, nejlépe se smlouvou. Nezapomeňte, že výpovědní lhůta je dva kalendářní měsíce (květen, červen), pokud Vás zaměstnavatel nepustí dohodou (nemusí).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]