Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde nahlásit prodejce bez živnostenského oprávnění ?

Od: 9966 odpovědí: 18 změna:

Dobré ráno, chtěl bych někdě, nevím kde nahlásit prodejce bez živnostenského oprávnění, přinejmenším prověřit kvalitu jelikož nikde nezveřejňuje složení ani nic potřebného k určení obsahu, jedná se o pamlsky pro zvířata. Chtěl bych to přinejmenším nechat prověřit zda je vše v pořádku, kde bych to mohl nahlásit? Děkuji za normální odpovědi.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

5x

Tak je to správné, udávat hlásit se to musí.

Samozřejmě, před tím, než se vám prodejce z nějakého důvodu znelíbil, jste nebyl proti, že nemá živnostenské oprávnění a neuvádí složení výrobků a přistoupil jste na obchod s ním.

Ale teď je potřeba jej nahlásit. To je tak krásné české slovo...

Jak víte že tazatel u něho nakupoval?

sirokko

Když o tom píše, tak to tak beru.

No. já když od někoho něco kupuji přes internet, tak znám i jeho adresu (teda pokud neudá falešnou)

Bohužel, bonzáckých šmejdů je v téhle zemi plno. Je mi znich na zvracení.

id
hodnocení

3x

Promiňte, jste pravý Čecháček. Sám nic nedokázal, ale udávat to by vám šlo. Zvedá se mi z vás žaludek .Proč nevyrobíte kvalitnější výrobek a tím zlikvidujete nekvalitního (možná) prodejce?

Víš kulový. Co když je to výrobce/prodejce kvalitního krmení, který ovšem kvůli nekalé konkurenci nemá šanci na odpovídající zisk?

Ty čecháčku...

id

Teď se snížím na tvou úroveň. ty víš 2 x kulový. Kdyby byl tazatel sám podnikatel, tak neklade takový primitivní dotaz, poradil by si s problémem po svém, ale ne udáváním.

Tobě je udávání asi vlastní, proto máš takovou reakci.

jenda22
hodnocení

2x

Je legrační že pamlsky pro zvířata chcete s perfektním rozborem a očkovací vakcínu proti Covid-19 nepotřebujete s rozborem a perfektním popsáním složení?

Potřebujeme. Proto taky trváme na schválení EMA.

hm*
hodnocení

1x

Jen blb nakupuje na FB.

Mě by ani nenapadlo tam nějakého prodejce hledat, takže podobnými případy se vůbec netrápím. A proč ho chceš nahlašovat? Tak od něj nekupuj a je to, ne? Normální obchod to není, tak proč se tím zabývat?

Asi jsem blb, ale na facebooku jsem už koupil moře věcí. Od chybějící poklice na papiňák, přes vzácné a jinak drahé knihy až po kytky do bytu.

jm
Bazoš nebo fb market, to je jedno. Je to prostě inzerce. Bez záruky.

hodnocení

1x

No, a on tě nutí, abys od něho něco kupovat? Vzpamatuj se!

9966
hodnocení

Děje se to na Facebooku, vím jen jméno. Žádná jiná vazba, pokud bych také neobjednal nějaký ten kousek.

hodnocení

0x

Česká obchodní inspekce

hodnocení

0x

Zdravím,

tady je odkaz na ČOI

https://www.coi.cz/

Možná by to mohlo být řešeno na živnostenském úřadě.

Tady je odkaz na jednu stránku:

statnisprava.cz/...

thue
hodnocení

0x
Zeptat s3 ho..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]