Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v průbehu cca 8 let se mi postupně oddrolil špičák na 60% velikost. Taky sem si všiml že mi na stejné straně raší zub moudrosti. Když projdu jazykem kolem špičáku cejtím podle chuti snad male kapénky krve (ale ze zubu viditelně nic neteče)
Každopádně v zubu mám "pocit" že mě tam tlačí, nebo že ztrácí živiny. Zrovna o ten zub nechci přijít, není to kvůli tomu moudráku nebo co mám dělat aby postupně neumíral? (kazy žádné nemám, jen ten špičák mi vadí)
Tak si živiny dodávejte: Denně hrstičku mandlí přes noc namočených, mák, klíčky, na saláty panenské oleje, ořechy, tučné mořské ryby, fíky, suš švestky, zelenou petržel, řepnou melasu, zeleninu, cereálie...
A šetřete játra a žlučník - ty mají na špičáky vliv /viz souvislost zuby-orgány/ .
Takže výrazně omezit alkohol, cukr, smažené, sladkosti i slazené nápoje, živočišné tuky, uzeniny...
Objednat se k zubaři a začít šetřit na korunku, nejmíň 5 tisíc...
Když tazatel prodá játra a ledviny k transplantaci, tak bude mít na opravu zubů a zárověň nemusí řešit šetření těchto orgánů. Zubaři berou, když přijdete s rancem peněz. Řádově desítkami tisíc. Na pojišťovnu se vám vysmějou i ukrajinští felčaři.
8 let? A u zubaře jsi nejspíš nebyl. Tak proč hledáš tady nějakou jinou radu, než že máš fofrem navštívit zubaře?
@poplach: Je zřejmé, že vůbec nevíš, co a jak dělá zubař. Tvůj názor je z doby kamenné. Dneska ti udělá korunku v barvě ostatních zubů a tvar bude jako u původního zubu. Pravda je, že si to zaplatíš, řádově vyšší tisíce korun. Ale už jsi čekal dost dlouho, tak upaluj k tomu zubaři, aby ti za další rok neřekl, že to musí ven a dá ti implantát za cca 20-30 tisíc korun.
Zajít k zubaři. 2x ročně máte právo na preventivní prohlídky.
Dotaz zní, že jste nebyl 8 let u zubaře? Chcete pomoci najít zubaře? Napište město, oblast. Hodně zubařů nenabírá, mají plný stav. Jestli zubař zjistí, že by šel špičák zachránit, dal by tam korunku.
Na dentální hygienu chodíte alespoň jednou ročně jako preventivní ošetření? Mezizubní kartáčky používáte? U horších zubů se doporučuje dvakrát ročně. Některé pojišťovny přispívají např OZP dvakrát ročně po 1000kč. Pěkné video, jak probíhá návštěva dentální hygieny mall.tv/...
A co udělá zubář se zubem? Dá mi tam obrovskej šedej trám? Nebo jak se to řeší? Jinak sem nikdy problémy se zubama neměl ale ten špičák se prostě drolí nevím proč.
Buď zub opraví bílým materiálem za příplatek anebo vytrhne, pokud nepůjde opravit a bude uhnilý celý kořen. Záleží na stavu kořenu. Kanálky se dají vyčistit a udělat bílá nástavba, že nebude poznat umělý materiál. Čím déle budete čekat, tím bude stav zubu horší.
Zkuste se podívat na promikro.org/... Dobrovolný spolek zubařů, stomatochirurgů s chirurgickým mikroskopem. Někdo občas vezme nového pacienta. Možná tam zubaře seženete.
Kdyby se zub musel vytrhnout, pak jedině implantát. Oprava by byla mnohem dražší než udělat bílou nástavbu na vlastní kořen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.