Nejste přihlášen/a.
Zdravím , jsem dm2 a mám doživotní dietu , vše si píšu do kalorických tabulek , teď k věci v Anglii kde jsem žil jsou úplně běžně k sehnání baby potatoes maličký brambory krásně čistý žlutý a samozřejmě chutný, ideální pro diabetiky a lidi který chtějí zhubnout a brambory vaří ve vodě nebo na páře se slupkou. V Česku neznámá věc marně hledám a nic píšu prodejcům brambor a nikdo nemá zájem prodávat baby potatoes. Bohužel brambory který kupuji z místních super a hyper marketů jsou od hlíny nebo černý a nehodící se na vaření v páře. Nápady?
Zdravíčko.
Proč se zaorávají?
Asi jak kde. Poslední léta se to nedělá a to právě proto, že se tyhle malinké brambory podávají v luxusních restauracích a hotelích.
Zajeďte si třeba do Makra, tam je mají
Co to je prosím dm2, pro zajímavost?
Objednala jsem od již uváděného dovozce ,,Košík,, 5 kg pytlík brambor a řeknu Vám, že to byly asi ty samé. Oprané, stejně velké, žluté a vařené jsou během pár minut. No, škoda, nejde to.
Jinak v supermarketech Billa určitě najdete čisté brambory, oprané /bedýnky i síťky/. Též v Penny si můžete z bedýnky vybrat stejně velké, oprané kousky se slabou slupkou.
Firmám by se takové zboží asi tady v ČR nevyplatilo, zájem by mělo pár zákazníků, určitě je cena vyšší, než kilo běžných, větších brambor.
Prodej všeobecně a kvalita je na západě na jiné úrovni, než tady, ale myslím si, že zákazníci jsou zbytečně hýčkáni - /zabalená, již oloupaná cibule, či jiné druhy zeleniny/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.