Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baby potatoes (dětské brambory) v ČR?

Od: karbanatek® odpovědí: 9 změna:

Zdravím , jsem dm2 a mám doživotní dietu , vše si píšu do kalorických tabulek , teď k věci v Anglii kde jsem žil jsou úplně běžně k sehnání baby potatoes maličký brambory krásně čistý žlutý a samozřejmě chutný, ideální pro diabetiky a lidi který chtějí zhubnout a brambory vaří ve vodě nebo na páře se slupkou. V Česku neznámá věc marně hledám a nic píšu prodejcům brambor a nikdo nemá zájem prodávat baby potatoes. Bohužel brambory který kupuji z místních super a hyper marketů jsou od hlíny nebo černý a nehodící se na vaření v páře. Nápady?

Baby potatoes (dětské brambory) v ČR?
Baby potatoes (dětské brambory) v ČR? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravíčko.
Proč se zaorávají?
Asi jak kde. Poslední léta se to nedělá a to právě proto, že se tyhle malinké brambory podávají v luxusních restauracích a hotelích.
Zajeďte si třeba do Makra, tam je mají ;)

hodnocení

2x
rohlik.cz/... tohle? Jinak to předpokládám jsou prostě rané brambory, které jsou u nás hlavně sezónní záležitost - tenká slupka, která se nemusí loupat.
hodnocení

Děkuji za reakci , bohuže košík ani rohlík do Mostu nedonáší 14 největší město v České republice .

solabe
hodnocení

2x

Zdravím,

pokud máte dietu, co vám radí lékař? Asi vám nedoporučil tyto brambory, když Česku nejdou sehnat, ne?

Zkuste kouknout na obchody Rohlík, Košík apod.

hodnocení

Nejde samozřejmě o brambory z Anglie jen proč v Čechách se malé brambory zaorávájí a jinde je to pochoutka.

senior
hodnocení

2x

Co to je prosím dm2, pro zajímavost?

Objednala jsem od již uváděného dovozce ,,Košík,, 5 kg pytlík brambor a řeknu Vám, že to byly asi ty samé. Oprané, stejně velké, žluté a vařené jsou během pár minut. No, škoda, nejde to.

Jinak v supermarketech Billa určitě najdete čisté brambory, oprané /bedýnky i síťky/. Též v Penny si můžete z bedýnky vybrat stejně velké, oprané kousky se slabou slupkou.

Firmám by se takové zboží asi tady v ČR nevyplatilo, zájem by mělo pár zákazníků, určitě je cena vyšší, než kilo běžných, větších brambor.

Prodej všeobecně a kvalita je na západě na jiné úrovni, než tady, ale myslím si, že zákazníci jsou zbytečně hýčkáni - /zabalená, již oloupaná cibule, či jiné druhy zeleniny/

hodnocení

diabetes mellitus 2. typu , souhlasím a děkuji za reakci .

hodnocení

1x

To jsou uplne normalni brambory, baby je zde mysleno jako mlade/rane a ne detske.. K dostani dle sezony, nebo pak dovoz...Makro, Lidl, Carefour, Tesco

iz*
hodnocení

1x

V tomto období (na jaře) už bývají (staré!) brambory špatné (i v Anglii) a na nové je ještě moc brzy.

Jinak nevím, jak Vy, ale já brambory od hlíny očistím a pak pořádně vydrbu kartáčkem > klidně je pak peču ve slupce na plechu pokrytém navlhčeným papírem na pečení (bez tuku).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]