Nejste přihlášen/a.
V práci jsem měla kolegyni, která neuměla natankovat PHM do auta. Nikdy to nedělala, prý jen manžel, ona jen jezdila. Já naopak měla nově kartu a nikdy jsem nevybírala.
Vzala jsem ji k benzínové pumpě a ukázala jí, jak se tankuje. Pak jsme jely k bankomatu a ona mi ukázala, jak se vybírá. Tak jsme si navzájem poradily.
Tak si s sebou vezměte nějakou kamarádku, ať Vám poradí, až budete zadávat PIN, otočí se a hotovo. Vystrčí Vám to kartu ven, vezmete si ji, pak dole peníze. Také lístek od transakce, pokud si zvolíte, že ho chcete. Nic to není, za 2 měsíce budete vybírat jako divá. Jaga.
Většina bankomatů po "vystrčení peněz" docela hlasitě píská, takže zapomenutí odebrání peněz moc nehrozí (všem i to se občas někomu povede). Bankomat po určité době neodebrané peníze zase vcucne, takže pokud je mezi tím nesebere případný další zákazník, o peníze ani tak nepřijdete.
Soustřeďte se na zadávání PIN. Zadaná čísla se na displeji nezobrazují a splést se můžete jen 2x. Po třetí chybě Vám bankomat kartu zablokuje, případně jí vcucne a už jí nevydá. O nic sice nepřijdete, ale přiděláte si tím starosti.
Petro, nebojte se. Ono Vám to tam všechno napíše, co máte dělat. Klid a čtěte co se ukáže na obrazovce a postupně klikejte. Nemůžete to pokazit, já se také kdysi bála, protože jsem zmatkař. Hlavně mějte v paměti ten Váš Pin, to se Vám ukáže jako první, když vložíte kartu dovnitř. Naťukáte pin a pak se Vám objeví pokračovat a tam bude napsáno, výběr, kliknete na výběr, pak kolik, a v jakých bankovkách. Tak to mám já u Č. spořitelny. Asi se to nebude moc lišit u jiných bankomatů.
Mám jednoduchou pomůcku, pamatujte na 3 věci, než odejdete od bankomatu.
1.peníze
2.potvrzení
3.karta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.