Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kdy lze v Kauflandu vrátit nerozbalené zboží?

Od: zdenek2® odpovědí: 8 změna:
Mám doma nerozbalené a nepoužité průmyslové zboží (dílenský nástroj), které bylo zakoupeno v Kauflandu již více než před měsícem a chtěl bych ho vrátit, protože ho nepotřebuji. Vrátí mi Kaufland peníze? V jaké lhůtě lze vrátit zboží v Kauflandu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladis*
hodnocení

2x

30 dnu myslim, pokud budou vstricni. Za zkousku nic nedas, dej vedet, ale moc tomu nedavam po 30 dnech.

V Lidl e-shopu 90 dnu a v Ikee 1 rok.

Stejně je to postavený na hlavu a je to jen psychologie na zákazníka " jako že obchod jim nabízí ten nejleší servis". Nechápu jak si někdo může koupit v Ikea např.skřínku doma jí pak má rok zabalenou a pak jí vrátí..

hodnocení

A Kaufland lhůtu nikde na stránkách neudává? Já jsem tam našel jen slib, že lze vrátit zboží bez problémů.
hodnocení

zpravy.aktualne.cz/...
Tady píšou v novinách, že v Kauflandu lze vrátit zboží do tří měsíců od koupě. Ale není to oficiální údaj od Kauflandu. Co třeba jim ten článek ukázat?

ladis*
hodnocení

0x

30 dnu myslim.

hodnocení

0x

Pane Zdenku2 a proč to děláte složitě když to jde jednoduše?Až si půjdete do Kauflandu pro lacinou mouku.. tak se jich rovnou na informacích zeptejte a hotovo,jednoduché, vyřízeno.

Ani nemusíte říkat že něco doma máte Vy že chcete jen informaci jak to je.

hodnocení

0x

V případě zboží zakoupeného v kamenné prodejně, nejsou prodejci povinni umožnit jejich vrácení nebo výměnu za jiné Žádný právní předpis nestanoví povinnost prodejce přijmout zpět zboží, které zákazníkovi z různých důvodů nevyhovuje, a to ani v případě nevhodných darů. Je to pouze na vůli obchodníka, ale myslím, že po 30-ti dnech to bude dělat málokdo.
Jiná situace je u zboží objednaného a zakoupeného na dálku, tedy v eshopu, kde je 14 dní zákonný limit na vrácení zboží bez uvedení důvodu.

hodnocení

Tak Lidl udává oficiálně 90 dnů, Kaufland nic takového nepíše, ale když mluvčí Kauflandu říká, že 3 měsíce, tak to tak nejspíš bude. Nejde tu o zákonnou lhůtu, ale spíš jestli s vracením po měsíci má někdo zkušenosti. Asi tedy ne, soudě podle odpovědí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]