Nejste přihlášen/a.
Ano máte pravdu.. Převzal.. Jistá paní doktorka.. Ta mi sdělila že nové pacienty přibírá, ale požaduje řádnou registraci..Bez registrace mi neschopenku nechtěla vystavit.. Žádný zákon ji to nenařizuje.. Volal jsem dalším pěti lékařům a to stejné.. Nemají důvod mi vystavit neschopenku pokud nejsem jejich pacient.. VZP od toho dává ruce pryč. KHS taktéž. Sociálka prý tvrdí že pokud nemám neschopenku, nemůžu žádat nemocenské.. Je to nějaký začarovaný kruh.. a v práci i na základě informací z veřejně dostupných zdrojů mi odmítají vyplatit 60 procent mzdy, pokud nemám neschopenku.. zákoník ale v tomto případě neschopenku nenařizuje co jsem studoval..
OSSZ i zaměstnavatel potřebují pro výplatu náhrady mzdy či ošetřovného, ... příslušný podklad (doklad), jímž je v tomto případě nařízení karantény, jež Vám může vystavit jenom ošetřující lékař.
Takže nárok sice máte, ale bez dokladu Vám zaměstnavatel ani OSSZ nemohou nic vyplatit.
Potvrzení od KHS neslouží jako podklad pro výplatu, lze je použít jen jako omluvenku nepřítomnosti v zaměstnání. Podle mne byste měl apelovat na lékaře, který převzal praxi Vašeho zemřelého lékaře. Případně se obraťte se žádostí o pomoc na svou zdravotní pojišťovnu, která Vám také může doporučit vhodného registrujícího praktického lékaře.
Poznámka: Nejde o 60 % mzdy, ale o 60 % redukovaného denního vyměřovacího základ pro nemocenské, který se používá jak pro výpočet náhrady mzdy za nemoc (karanténu), tak pro výpočet nemocenského, ošetřovného, ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.