Nejste přihlášen/a.
Prosím, kolik bodů musí mít imobilní pacient, aby měl nárok (schválila by mu to ZP), na polohovatelnou postel a dekupitní matrací? Zatím jsme to zvládali na normální posteli a koupili jsme tu dekupitní matraci, ale u toho příjdu brzy o záda. Babička má 3.st.Inkontinence, je imobilní,používáme invalidní vozík, teď jsem se ptala sestry u neurologa, jestli by ji to doktor nemohl napsat. Říkala, že se to musí obodovat pro zdravotní pojišťovnu (213 RBP). Prosím, kolik bodů by tedy měla splňovat, aby to ZP schválila? Nikde to nemohu dohledat...Děkuji
Tak Vám všem děkuji za rady. Zdravotní pojišťiovna mi poslala vyrozumění, že na základě zprávy a obodování zdravotního stavu odborným lékařem -neurolog, babíčce plně schvalují elektrickou postel i dekupitní matraci. Teď, už jen čekáme, až ji dovezou.
Ještě jednou Vám všem děkuji.
Zdravotnické potřeby půjčují půjčovny za měsíční poplatek a dá se to zvládnout.
Nebo koupit. Teta koupila pro strýce krásnou, takřka novou polohovací postel. Problém byl, že to bylo asi 250 km od jejich bydliště. Ale jejich syn jezdil v autoškole a tak postel v rámci cvičných hodin dopravil domů. Bohužel, strýc si ji užil jen krátce, pak umřel. Teta nevěděla, co doma s postelí, tak ji prodala dál. Za 5 tisíc, což byla velice solidní cena. Podívejte se na nabídky, myslím si, že se tyto postele občas na inzerát koupit dají. Jaga.
Tak jsem se vám podívala cvičně na bazoš. Zadala jsem heslo: zdravotní polohovací postel a vyjelo mi 5 stran nabídek. Pak už stačí jen vybrat si podle vzhledu, vzdálenosti a ceny.
mpsv.cz/... Vypíšete, zažádáte - dáte na podatelnu, podepíšete, že 10% uhradíte (u nás to požadují) a čekáte na rozhodnutí. Nepůjčovat to se prodraží, repas i koupíte za cca 15 000 a kvalitní. O body jsem se nikdy nestarala jen veškeré zdrav. zprávy musí mít váš praktik. Mám příspěvek na auto, plošinu na schody a o postel budu žádat brzo. Na chalupu jsem si koupila právě ten repas i z dekubitní matrací a hrazdičkou.
symetrie.cz/... Kupovala jsem zde, lůžko je stejné, matrac trochu jiná. V r. 2019.
Zde mají i solidní inv. vozíky a za dobré ceny. Když o něco žádám, mám pocit, že to chudák úředník dává ze svého.
Praktická lékařka mi to nevypíše, musela jsem požádat jejího neurologa, který ji léčí. Totéž bylo když jsme žádali o vozík, praktická mě poslala takyza neurologem. Ten na tu postel vypsal nějaký papír a obodoval její stav. Sestra to pak vzala k sobě, že to zpracuje pro pojišťovnu a odešle. Záleží prý na ZP, jestli to schválí. Ale neurolog se tvářil, jako by tu postel měl platit sám.
Žádost o zvl. pomůcku si vypíšete sama a sama podáte na tu podatelnu dál to vše řeší sociálka kde žádáte. Vaše povinnost je mít u praktika zprávy odborníků nebo je také můžete doložit sama. Dělám to po několikáte.
Lidus ,Děkuji za info. U nás to funguje jinač. Asi bych to i mohla sama vypsat na formuláři z ÚP, jako žádost o zvláštní pomůcku. Ti by pak oslovili praktickou lékařku , ta by napsala vyjádření, dle karty, zaslala jim to zpět a oni to pošlou na ZP a ta pak schválí. Ale praxe u nás je, že praktická lékařka nic nedokládá, pošle nás rovnou k odbornému doktorovi-v našem případě neurolog, ať ho rovnou o postel požádáme. On právě vypíše tu žádost, kterou má u sebe a zároveň rovnou ,,oboduje,,, zdravotní stav (jako, že je tam Inkontinence-který stupeň, imobilita, demence, tvorba dekubitů-kde, na jaké části těla, jestli se nají sama, nebo se musí krmit). Má tam přímo takovou tabulku, kde ty úkony boduje, jestli je ten člověk plně imobilní, tak 3 body, jestli 3 st. inkontience, tak 3 body atd... Pak to odesílá přímo Zdravotní pojišťovně ke schválení. To by vlastně přišlo té praktické lékařce k vyplnění. Ona to nedělá, chce ať si to rovnou píše odborník, stejně by to potřebovala od něj písemně. Stejně jsem před rokem, žádala o vozík, neurolog to sám vypsal, poslal na ZP a ZP, už pak sama se mnou komunikovala, ohledně schválení a dodání vozíku. Ze sociálky, nebo ÚP, se mi vůbec nikdo neozval, vše řešil pouze doktor odborník a pak jen ZP.
O bodování nic nevím. Ale mám v paměti situaci z roku 2014. Mamince se prudce zhoršil zdravotní stav, požádala jsem o výpomoc pracovnice z domu s pečovatelskou službou. Vrchní sestra zhodnotila situaci a prohásila, že dokud nebude polohovací postel, tak své sestry k mé mamince nepustí. Že by si zničily záda. A sama se o postel postarala. Veškerou administrativu vyřídila. Nemůžete s nějakým podobným zařízením spoupracovat?
Pak mám ještě zkušenost z doby před dvěma roky. To se zhoršil zdravotní stav partnera. Polohovací postel nám zapůjčil hospic. Případně půjčuje i Charita. Poplatek nebyl tak vysoký, aby nás to zruinovalo.
Pokud by to přes pojišťovnu neprošlo, existují půjčovny zdravotnických pomůcek, kde za nelikvidační částku postel zapůjčí, případně koukněte na bazoš a jiné inzertní servery, mají tam dost nabídek.
Já už si koupila před 10 lety za svoje ten elektrický ovládací rošt do jinak elegantní postele Arleta senior. Krásně mne to ke knížce posadí...A až bude čas, tak jen budu pokračovat. Jen tu dekuBitní matraci zatím nepotřebuji.
Pro maminku- ležáka- mi sociální služby půjčily tenkrát hrazdičku. Nebylo to drahé.
Lůžko máme pronajmuté- polohovací s elekt. pohonem včetně normální matrace, 1000,- Kč měsíčně. Na tyhle věci bere ale vaše babička tzv. příspěvek na péči, aby si mohla tyhle věci zaplatit, pokud jste oé něj požádali. Jinak lůžka stojí použitá kolem 14000,-. Zeptejte se na zdravotní pojišťovně, co je třeba, aby vám event. lůžko proplatila.a zkusila bych to zažádat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.