Nejste přihlášen/a.
Je to v Kutné Hoře, část Sedlec.
Když pojedete po hlavní silnici do města od Nových Dvorů, po pravé straně rozhodně neminete veliký kostel Nanebevzetí Panny Marie a hned vedle něj - muzeum tabáku, které se k tomu kostelu vedle sebe vůbec nehodí.
Tady odbočíte uličkou doprava a asi po 300 m dojedete ke Kostelu všech svatých, kde je kostnice. Byla jsem tam několikrát, obvykle jako nutný doprovod nějaké návštěvy. Působí to totiž dost depresívně.
Myslela jsem si, že v současné covidové době bude zavřeno. Na netu však tvrdí, že dnes je možno kostnici navštívit od 10 hodin. Tak kdoví, jak to doopravdy je. Jaga.
Vzpomínám, před mnoha lety jsem byla se základkou na výletě v kostnici v Mělníku. Je to už ale skoro 60 let.
Osobně jsem navštívil tyto 2 kostnice. Obě stojí za prohlídku -
Kutná Hora - asi největší a nejznámější kostnice je v rekonstrukci, takže asi dlouhodobě zavřeno.
Mělník - poměrně malá kostnice u kostela. Jestli je přístupná netuším, byl jsem tam před cca 40 lety.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.