Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomluva mi ničí život

Od: nestastnice odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

Před týdnem se mnou přestala bavit jedna moje dlouholetá dobrá kamarádka. Prý jsem k před časem ošklivě pomluvila jednoho těžce nemocného umírajícího člena její rodiny. Ten mezitím zemřel. Faktem je, že to není pravda! Vlastně já jsem se stala obětí pomluvy, protože skutečnost, že jsem někoho pomluvila o mně rozhlašovala jiná holka, která mně nikdy neměla moc v lásce, a taky nemá moc dobrou pověst. I moje dotčená kamarádka o ní pochybuje, ale přesto se se mnou teď nebaví, protože si není "jistá v tuto chvíli, čemu má veřit". Říkala jsem jí, že bych jí nic takového nikdy neudělala. Známe se už mnoho let a nikdy mezi námi nebyl žádný spor ani nic podobného. Je to prakticky moje nejlepší kamarádka a nechci jí ztratit. To by mne velice zranilo. Nevím, co mám dělat. Jak se mám obhájit, když to, co řeknete, nebo neřeknete nijak nedokážete? Bojím se, že už mne nikdy nevezme zpět, a i kdyby, už na mne, byť neoprávněně ulpěla nějaká špína. S tou, co mne pomluvila se vůbec nechci bavit, nechci jí konfrontovat, k čemu by to taky bylo...Nevím si rady. Díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zdravím. Ztracená důvěra se těžko získává zpět. A bez ní nemůže dobře fungovat ani to přátelství. Chovejte se tak, abyste k nedůvěře nezavdávala příčinu a ani k těm pomluvám. Pomlouvačné lidi nemá téměř nikdo v lásce a na tu která o Vás pomluvy šíří, také dojde nebojte se. Pokud by se mělo ale rozpadnout přátelství jen k vůli pomluvě, tak to nebylo opravdové přátelství. Kamarádka si to musí srovnat v hlavě, tak to respektujte a dejte ji čas. A Vy si to též srovnejte ve své hlavě, zda opravdu o takovou kamarádku, která se k Vám k vůli takové věci otočila zády, stojíte.

anonymka
Pozor! Já znám nemálo lidi, kteří pomlouvaji a mají spoustu přátel.
gabca10
Tak takových lidí znám taky hodně a dokonce jsou i oblíbení. Mně přijde, že si těmi pomluvami zvyšují prestiž a stoupají díky tomu na společenském žebříčku. Kor u nás na maloměstě.
Každý druhý je falešný jak pětník.

uifd
hodnocení

3x

Vykašlete se na ni. Zřejmě to zas tak dobrá kamarádka nebyla a moc dobře vás nezná, jinak by věděla, čeho jste a nejste schopná.

ruzena*

Souhlasím, co je to za " dobrou " kamarádku, která vynese soud a dá rozsudek viny bez důkazů...

hodnocení

3x

Nechte tomu čas. Čím víc se budete pokoušet to vysvětlovat, tím víc se v tom budete neproduktivně ňahňat. Nepovede to k ničemu. Přestaňte se o tom úplně bavit. Až se zase dáte s "kamarádkou" někdy do řeči, tomuto tématu se vyhněte. A kdyby o tom začala, utněte ji v začátku, že jediné, co k tomu chcete říci, je to, že Vás dlouho mrzelo, že Vám nevěřila. Ale jinak bych se o tom už nikdy s nikým nebavila.

hodnocení

3x

Nejlepší kamarádka, se kterou se znáte mnoho let, by neměla věřit někomu, o kom i ona pochybuje. Je špatné, že Vás nevyslechne. Ale stát se to může. Oni jsou totiž lidé, kteří dokáží zničit i dlouholeté přátelství pomluvami. Jednou se mi to také stalo a trvalo to 7 let, než jsme si to mohly obě pořádně vyjasnit a uvést na správnou míru. Tak dobře byly ty pomluvy vykonstruované. Přeji Vám, aby se to mezi vámi srovnalo mnohem rychleji. Také jsem to tenkrát strašně těžce nesla a nebylo možné se bránit. A srovnalo se to až ve chvíli, kdy se dozvěděla, že i ona je tou samou osobou pomlouvána zase u jiných lidí a najednou si to začala dávat všechno dohromady. Takže se to srovnalo velkou oklikou, která trvala několik let. Ale mne tenkrát také nevyslechla. A i když spolu dneska zase mluvíme, tak už nikdy se to nevrátilo tam, kde to před lety zkončilo. Už to není to přátelství, těch sedm let pauzy, toho hodně změnilo.

liska5
hodnocení

1x

To Vám ani neodpoví, proč Vás nechce vyslechnout? Co řekne, když se jí zeptáte, jak se můžete obhájit proti pomluvám?

To nevypadá na dobrou kamarádku, když Vám nedá šanci...

jm
hodnocení

0x
I pomluvy jsou žalovatelné
jm
Každý se bojí pomluvy potvrdit. Nadrzo bych požadoval po kamarádce přesné informace o pomluvě s tím, že se chci soudit. S popisem šel přímo k původnímu prameni a opět přímo konfrontoval a nahrával... Samozřejmě by byla lepší přímá konfrontace obou dvou zároveň.

iz*
hodnocení

0x

Vyřešit to můžete jen s tou pomlouvající. Ale podle mne by dobrá kamarádka na nepodloženou pomluvu nedala...

nestastnice
hodnocení

Děkuji Vám všem. Já budu doufat, že jen lavíruje, protože je to čerstvé, a že se to časem ještě srovná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]