Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytržený zub - zápach

Od: hynko odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

jsem 6. den po vytržení zubu vespod v čelisti - stolička. Asi poslední 3 dny jsem si všiml takového divného zápachu z úst. Včera večer než jsem šel spát, tak jsem z toho vytáhl mezizubním kartáčkem (komplet nový, nepoužitý, tedy snad sterilní), kus jídla, co se tam asi už rozkládal, dále tam byla taková šedá hmota - také smrad, to jsem také vytáhl, na závěr jsem pročistil ústní vodou, parodontax 0,06% chlorhexidin, dnes ráno to samé tou samou ústní vodou a zápach stále z toho místa přetrvává. Viditelně tam nic není, na suché lůžko to také nevypadá. Mám být v klidu, nebo je třeba něco s tím jiného dělat? Jak dlouho to případně proplachovat? Zubař mi dal příručku, že mám od druhého dne proplachovat, přes google jsem zase našel, že se má počkat týden, než se začne proplachovat. Nevím co s tím. Tady odkaz co jsem našel... nazuby.cz/...

Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Teplota? Bolesti? Není lepší po takovém zákroku a s těmito problémy, zavolat zubnímu, zda máte za ním spěchat, nebo stačí jen vyplachovat a čím.

hynko
hodnocení

Na průplach píše v "manuálu" co mi dal, že paradontox 0,2% nebo cordosyl 0,1%. Ale v tom článku píšou něco jiného... Tak nevím. Otravovat ho nechci, budu vypadat jak hnidopich... Jde mi o zkušenosti, jak to měl někdo jiný a jak to řešil.

liska5

Za nás tyhle preparáty nebyly. Snad jen Herbadent. Jinak se používal odvar ze šalvěje nebo hřebíčku. U Vás jde o to, že ten zápach je jaksi nad plán. Není to normální hojení. To pak by se mohl měnit postup. Proto bych se ptala. To snad není plašení?

senior

Nezahrávejte si. Tohle není normální.

Zubař mi vždycky říká, jak se mi něco nebude líbit, ať volám, nebo přijdu.

Je to Vaše zdraví, žádný hnidopich.

Nebojte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]