Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechat si v cizině udělat umělé zuby?

Od: tymedostavas® odpovědí: 7 změna:
Dobrý den přeji. Nevím jestli jste nad tím někdy přemýšleli, nebo o tom slyšeli , ale v cizině jsou prý skvělé kliniky pro lidi , co chtějí vyměnit vlastní zuby za umělé. Když není o peníze nouze.
V čem je podle vás lepší mít zuby vlastní a v čem je naopak lepší mít podle vás zuby umělé. V rodině máme jednoho velmi bohatého známého, který má všechny zuby umělé a bílé, protože mu prý připadají lepší. Prý není s nimi tolik starostí, vypadají dobře, nebolí a prý jen samé výhody. Nutno podotknout , že in si původní zuby nechal odstranit a nahradit záměrně. On měl vlastní zuby v pořádku. Zajímal by mě váš názor co si o tom myslíte.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

11x

Vlastní zuby jsou samozřejmě lepší a dobří zubaři se snaží pacientům každý zub zachránit. Co si myslím o "lékařích" , kteří "na přání" vytrhají zdravé zuby a nahradí je umělými, se radši neptejte.

hodnocení

7x

Nesmysl. Vlastní zub je vždy lepší než umělý implantát. Každý zubař Vám odpoví stejně. Zubaři se vždy snaží zachránit, co se dá, aby se zub nemusel extrahovat.

Cizinci si jezdí nechávat dělat implantáty k nám např Němci do západních Čech, protože ceny jsou u nás levnější a práce stejně kvalitní. Docent Šmucler, náš známý zubař, bývá občas v televizi, v jednom rozhovoru povídal, že není důležitá značka ani cena implantátu, ale zručnost zubaře. Nejdražší implantáty jsou asi švýcarské Straumann.

liska5
hodnocení

6x

To mi připadá absurdní. S touhle filosofií by tedy bylo výhodnější nechat si předem vyměnit kolena za endoprotézy, dát si voperovat umělý chlopně a bypassy a pak už se nemusím starat o zdraví...Budu sedět a usmívat se novým umělým chrupem a přepínat si rychlosti na kardiostimulátoru.

Nic zdravého bych si nenechala vytrhnout!

gell
hodnocení

5x

Možná je to dobrý nápad, ale jenom když člověk přijde už o své zuby a má na to a ne že si je nechá zdravé vytrhat z blbosti.

mate59
hodnocení

5x

Odstranit zuby pokud nejsou zničené parodontózou,kývou se a pod. si odstranit nenechte.Estetická korekce se dá krásně udělat použitím keramických faset někdy i bez zbroušení skloviny a výsledek je ohromný.

lidus*
hodnocení

3x

Znám dva starší (70) zubaře a když mi zubařka s mokrým diplomem neustále chtěla trhat jednou plombovanou 8, klepali si na čelo. Vlastní i třeba nehezké jsou vlastní a jedno zda vám je dělají doma nebo v cizině. Ale je to vaše volba.

petrsa78
hodnocení

0x

Zuby jsou velmi důležitou součástí našeho zdraví a vzhledu, a rozhodnutí nahradit vlastní zuby umělými je zásadní.
Výhody vlastních zubů jsou jasné – jsou přirozené, funkční a při správné péči vydrží celý život. Navíc, vlastní zuby poskytují přirozený vzhled a pocit při jídle. Zachování vlastních zubů je často méně invazivní a může být i ekonomičtější v dlouhodobém horizontu.
Na druhou stranu, umělé zuby, zejména kvalitní zubní implantáty, mají své výhody. Jsou odolné, esteticky příjemné a mohou být řešením pro lidi s vážnými problémy se zuby. Nemusí vyžadovat takovou údržbu a nebudou mít problémy jako kaz nebo bolest. Pro někoho, kdo chce mít dokonalý úsměv bez starostí, mohou být umělé zuby lákavé.
Mám osobní zkušenost s implantáty, protože po nuceném vytrhnutí zubů jsem se rozhodl pro tuto variantu a jsem velmi spokojený. Zuby vypadají přirozeně, nejsou s nimi žádné problémy a mám opět krásný úsměv.
Je důležité zvážit všechny aspekty a poradit se s odborníkem. Osobně si myslím, že pokud jsou vaše vlastní zuby zdravé, je lepší se o ně dobře starat a zachovat je co nejdéle. Ale každý má jiné priority a potřeby, takže umělé zuby mohou být také skvělou volbou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]