Nejste přihlášen/a.
Jo jo, před časem to tady někdo probíral. Myslím, že to nejde tak snadno. Třeba v bance chtějí alespoň dva doklady (celé). Vaše RČ zná strašně lidu, to by pak zneužití bylo více než snadné. Ono teoreticky jde všechno, že? Ale jenom u RČ by musel někdo vymyslet zatraceně vymakanej plán, aby ho zneužil, ale nepřijde mi to moc pravděpodobné...Mě teda přijde mnohem více deb...ní, když třeba Zonky chtěl doklady zasílat okopírované e-mailem, protože jiná možnost u nich není.
jarda123 - a v které bance chtějí dva doklady (celé) když mám jen OP - nemám ŘP-pas atd...To jako OP a třeba rodný list? Ted jsem si minulý týden zakládal účet a chtěli jen OP.
Když si berete půjčku nebo úvěr tak chtějí zpravidla dva doklady. Sám žádnou půjčku nemám, takže nevím, která banka to chce. Pravda mám to od lidí z druhé ruky, kteří už mají nějaký úvěr či půjčku, ale proč by si to vymýšleli. Když si založíte účet tak máte pravdu, že stačí jeden doklad. A ano, když chtějí dva a vy vedle OP nemáte např. ŘP ani pas, tak chtějí rodný list, případně např. vysokoškolský index, jste-li vysokoškolák. Rodný list máte ne? Nebankovní společnosti už dnes rovněž běžně chtějí u půjček dva doklady, kupř. Zonky. Ty chtějí dva doklady od klientů/dlužníků i věřitelů. Jelikož jsem u Zonek věřitelem, tak to po mně takto chtěli.
Nelze ho zneužít, protože rodných čísel si se znalostí určitých zákonitostí dokážete vymyslet nespočet – nemluvě o tom, že většinou se trefíte do existujících.
RČ je veřejné pokud si ho někdo sám něde zveřejní nebo pokud mu ho někdo zveřejní, např. v internetu. Jinak se jen tak běžně nikde veřejně nepovaluje. Pokud jde o toho doktora tak tam je k dispozici pouze doktorovi a všem kdo mají přístup k jeho zdravotní dokumentaci. Doktor RČ svých pacientů asi jen tak nezveřejňuje někde na nástěnce v čekárně nebo v internetu.
Jo a jakpak se dá zneužít, co?
takovéhle silácké řečičky
Jinak rodný číslo je na každém placeném výpisu z katastru nemovitostí, kdybys to nevěděl
Ano, i samotné RČ lze zneužít, jeho pomocí lze za určitých předpokladů (záměrně nejsem konkrétní) zjistit i další informace. (Myslím, že právě to byl důvod (jeden z důvodů), proč už RČ není v DIČ.
@Pet > a nezůstalo jen v těch DIČ, kde už bylo? Mám dojem, že v nových už není.
iz - to se pletete.znám jméno svého bratra a právě kvůli DIČ znám i jeho RČ.A to jsem zkusil právě nyní na tento dotaz.Takže to jde zjisttit,ale nevím na co to použít.Takže RČ je pořád v DIČ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.