Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakupování přes bazar

Od: anonym5688 odpovědí: 7 změna:
Hezký den všem,
chtěla bych zkusit koupit knihu na bazaru. Ta cena je opravdu výhodná. Ale nemám žádné zkušenosti s nákupem přes bazar takže z toho mám trochu strach.
Přeci jen dávám svou adresu a peníze někomu, koho neznám. Neodhadnu jestli prodejce tu věc opravdu pošle. Máte někdo zkušenost s nákupem přes bazar? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

6x
Dobírka nebo osobně...
Pokuď nechcete podstupovat nějaká rizika,musíte zboží hledat jinde...

billity
hodnocení

3x

Zdravím,

jedna moje příbuzná nakupuje na bazarech co chvíli a nikdy neměla problém.

Máte poblíž Zásilkovnu? Pokud ano (a i druhá strana má tu možnost), nechte si to poslat na Zásilkovnu, bude stačit jenom vaše jméno. A pokud se bojíte o peníze, zaplaťte až ve chvíli, kdy vám ta kniha přijde. Nebo pokud bydlíte od prodejce nedaleko, tak se sejděte osobně, i když to v době covidu není úplně košer.

Nebo, jak už tu zaznělo, holt to koupit jinde.

Také jsem nakupovala na Bazoši i Sbazaru. Nikdy žádný problém. I u platby předem na účet prodejce.

senior
hodnocení

0x

Projet ten určitý web a kouknout na možné varování.

Též vygůglit telefon, případně jméno, číslo účtu, jestli někdo na enapsal recenzi, diskuzi, varování na toho dotyčného prodávajícího. Black list.

Nemyslím, že právě kniha by měla patřit mezi rizikové zboží. Za těch pár korun se to prodejci nevyplatí.

Možnost šizení je spíše u elektroniky.

kicune*
hodnocení

0x

Knížky bych se opravdu nebál, tam jde maximálně o stokoruny. Pokud to tedy není nějaká sběratelská věc.

Nakupuji často a rád, prolézám internetové bazary, inzerce a aukce téměř denně. I když jsem byl dvakrát "napálen" (jednou telefon a jednou grafická karta do PC), tak na několik set nákupů je to myslím dobré skóre a nijak to nesnížilo mou chuť takhle nakupovat.

Jsou lidé, kteří se dvakrát pokusí něco koupit a dvakrát narazí na podvodníka. A pak jsou lidé, kteří nakupují spoustu let a s podvodníkem se nesetkali nikdy.

Je třeba používat zdravý rozum, všimat si jakým způsobem a jak rychle ten člověk píše a odepisuje, jaké informace sděluje o zboží a o sobě, jak fotí, co dalšího nabízí, atd. Postupem času se z toho stane rutina, která sníží riziko, že naletíte, prakticky na minimum.

hodnocení

0x

Nakupuji relativně pravidelně. Osobní převzetí mi nezaručilo bezproblémovost zboží - zjistil jsem poškození až doma a vylité kafe v NTB prostě těžko prokážete jako prodejcem provedené a zamlčené poškození.

Knížky nebyl problém, telefony a podobné snad 3x za rok. Problém jsem měl jen s vlastním prodejem, kdy jsem věřil a poslal před uhrazením částky. Naštěstí se nejednalo o tisíce.

futra
hodnocení

0x

Loni jsem nakupovala na sbazaru.Kupovala jsem starší háčkovanou záclonu.Paní prodává na několika bazarech a měla dobré hodnocení ,tak jsem zaplatila předem.Vše proběhlo dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]